Пасат 100 кс. TDI 2004 е поне 10 000 лв над тази цена. А стига сте сравнявали Голф (Октавия) с Пасата!
Не съм следил как вървят Г4 2004 г, но и те са поне 5 000 отгоре (говоря за гледани коли без забележки). И Голфът е 100 кс (най-слабото TDI през 2004г.). Но Брезел срещу 200 лв без проблеми ще я направи 110~120 кс.
Мой много добър приятел има Октавия І от 2005 г (най-последните) 1.8T 20V 4x4 Колата се кара здраво, е и се глези здраво от към гуми, масла и всички други консумативи. Няма никакви проблеми с нея. Много стабилна и устойчива. Сега ще кажете, че зависи с какво сравнява. Ами същия човек има и чисто нова Хонда Сивик (от Бултрако), пак купувана 2005 г., 2.0 Si 160 кс. (американско изпълнение). Шкодата върви повече и е по-стабилна.
Та моето мнение е, че ако колата всичко и е наред и щом има всички екстри без кожа, ако отбиеш 500~700 лв, за да поемеш каското примерно - зцената е перфектна.
Много ли са 13 к за Октавия 1, ТДИ 90 коня (вече за 10к)
- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
един приятел има такава Октавия със същия двигател - скъсва я от каране, в момента е на повече от 240 000 и проблемите досега са разни глупави такива - беше му паднало шофьорското стъкло, по таблото имаше проблеми с тоците и др. такива, но нищо сериозно.
за цената не мога да преценя, но това все пак е кола на 3 години.
за цената не мога да преценя, но това все пак е кола на 3 години.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.. много си добра е цената .. още повече че щом е вс.екстри .. и аз сега търся дизелово комби за семейна кола
и това което виждам на пазара е пълен
.. + при Шкода-та нямаш скъпото окачване на Пасат, А4 и А6 които са другите алтернативи за теб /и за мен де/ .. вярно материалите в салона особенно са по евтини от тези на Голф .. а от Ауди съвсем .. но 2004г. за тях ще дадеш х2 и х3 на 13 хил. .. само двигателя с тези 90 к.с. може да ти "малее" ..
П.С. .. що говорите глупости за дефекти в турбини и т.н. .. целия концерн VAG ползва едни и същи двигатели .. ако Шкода има проблем с TDI 90к.с. двигателя .. и VW & AUDI също ще го имат ..

П.С. .. що говорите глупости за дефекти в турбини и т.н. .. целия концерн VAG ползва едни и същи двигатели .. ако Шкода има проблем с TDI 90к.с. двигателя .. и VW & AUDI също ще го имат ..
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Koлата ще ми стъпи на 10000 лв до България, ама засега съм казал да търси моят човек още.Тая - вижте снимките, купето е супер осрано, то всичко се пере и няма да си личи изобщо - ама аз все си мисля,че нещо такава кочина не ме кефи. Моторът и кутията са здрави, такси е била както виждате, по окачването и мотора всичко е подържано, на 330 к км е.

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”