Задължителни ли са катализаторите?
- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
Има един такъв момент, че по пунктовете за ГТП няма газ анализатор за дизел, а той е различен от този за бензин. Така че ако на някой му обяснят как газовете на дизела му не са в норма.....
Иначе катализаторите не са задължителни, в противен случай всичко под 1995г. щеше да е на претопяване в Кремиковци...
Иначе катализаторите не са задължителни, в противен случай всичко под 1995г. щеше да е на претопяване в Кремиковци...
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Не искам да разочаровам колегите дето са си махнали катализаторите, ама ако си погледнете в книжката на колата ще видите, че ламбда сондата бива два типа - за модела с и за този без катализатор, има разлика във формата и размера на отворите:
Така че не се чудете що ви люти, компютъра бърка сместта щото получава грешни данни и я преобогатява.
Относно газ и задължителен катализатор не беше ли именно задължително да се МАХНЕ катализатора като се сложи газ иначе загрява до червено ???

Така че не се чудете що ви люти, компютъра бърка сместта щото получава грешни данни и я преобогатява.
Относно газ и задължителен катализатор не беше ли именно задължително да се МАХНЕ катализатора като се сложи газ иначе загрява до червено ???
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Знам фирма дето поставя и продава катализатори.Цената е около 250-350лв.Ако някой има интерес мога да потърся телефон за връзка.Катализатора не толкова скъп.Зависи от вида му!В Германия са около 180-220 ЕУРО.Тук магазините дрешат за сега колкото могат!longora написа:hooligans и на мен след като ми изтърбушиха катализатора започна да ми смърди и направо люти на очите когато колата е студена. Това го нямаше преди както казваш и ти .... Явно има нужда от катализатор, но просто тук не можем да отделим 1500лв за хубав катализатор и за това минаваме с по 50лв за изтърбушване на запушения
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Задължителни ли са катализаторите?
Дон Хуан Голфа написа:LuIS написа:Здравейте, отивам днес на годишен технически преглед и ония ми разправят ,че трябвало задължително да имам катализатор?
та колко му е парата? и наистина ли е задължителен?
Скивайте са следния майтап!
отивам в за ГТП по застраховка и е 4лв. и се почва-светлини,спирачки,мериха акумулатора и накрая сложиха тръба да измерва изгорелите газове...и викам изгорях-аз съм с дизел ама с права тръба от турбината до края!!!
И кво се оказа мериха и в нормите ХАХАХАХА
За какъв катализатор става дума.........
Абсолютно същата случка

- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
H2O написа:Знам фирма дето поставя и продава катализатори.Цената е около 250-350лв.Ако някой има интерес мога да потърся телефон за връзка.Катализатора не толкова скъп.Зависи от вида му!В Германия са около 180-220 ЕУРО.Тук магазините дрешат за сега колкото могат!longora написа:hooligans и на мен след като ми изтърбушиха катализатора започна да ми смърди и направо люти на очите когато колата е студена. Това го нямаше преди както казваш и ти .... Явно има нужда от катализатор, но просто тук не можем да отделим 1500лв за хубав катализатор и за това минаваме с по 50лв за изтърбушване на запушения
Примерно КРАФТ,примерно гаражчетата на бул. Константин Величков и още доста.Катализатори бол ама като караш на газ и скапана нафта след 10-20к километри не стават за нищо

P.S.Лошото като има ламбда сонда и махаш катализатор е че 90% ти я разбеват-или от удар или от температурата на заваряване-ама то тва и при поправка на гърне се случва.
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
Вие тука голямо чепкане чепкате на тая изчерпана отдавна тема.
Някой дедо с Жужа (Жигула) да не би да има катализатор?
Като го махнеш, според мен отиваш в общината дакларираш че си без катализатор, вдигат ти данъка и си готов, това е единия начин, другия е 30 лв за ГТП на опраделено място и толкова.
А това за ламбда сондите не ми изглежда вярно, нали сондата е преди катализатора, моята даже е горе на колекторите, никакви грижи нямам, чист планински въздух излиза отзад, колата върви супер, от ауспуха мирише на борови иглички.
Някой дедо с Жужа (Жигула) да не би да има катализатор?
Като го махнеш, според мен отиваш в общината дакларираш че си без катализатор, вдигат ти данъка и си готов, това е единия начин, другия е 30 лв за ГТП на опраделено място и толкова.
А това за ламбда сондите не ми изглежда вярно, нали сондата е преди катализатора, моята даже е горе на колекторите, никакви грижи нямам, чист планински въздух излиза отзад, колата върви супер, от ауспуха мирише на борови иглички.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”