Моят опит с чистачките - как открих най - добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 09 ное 2007 21:46

Хех,те производителите са хитриии.Правят чистачките колкото да изкарат година - две и после пак нови.
Моите наблюдения:
Хубави са Magneti Marelli,Bosch,Valeo,Champion.
Другото е за рецикле бин-а.

Потребителски аватар
tL_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tL_ » Пет 09 ное 2007 22:20

колеги, а някакви по-специални именца имат ли тези чистачки на Шампион и Валео? или просто казваш 'Дай едни чистачки, добри ми продавачо'? :roll:

ПС. Каква е дължината на Г3 предните чистачки? нямам с какво да ги измеря, а мисля да си взема сега едни на връщане от бач..... :?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 09 ное 2007 22:42

tL_ написа:колеги, а някакви по-специални именца имат ли тези чистачки на Шампион и Валео? или просто казваш 'Дай едни чистачки, добри ми продавачо'? :roll:

ПС. Каква е дължината на Г3 предните чистачки? нямам с какво да ги измеря, а мисля да си взема сега едни на връщане от бач..... :?

Едната е 53 см,другата е 48,задната е 33 см.

Потребителски аватар
tL_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tL_ » Пет 09 ное 2007 23:46

Мерси много, ей сега след 10 мин свършвам и бегом за метачки :P

have a good one, mate ;)

Потребителски аватар
mimovento
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimovento » Съб 10 ное 2007 10:07

аз от 1год.съм с valeo и съм много доволен.въобще не скърцат и чистят страхотно.купих ги за 18лв. от симеон.даже като размер са подходящи за голф и венто тъи като едната е по къса от другата. :D

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 10 ное 2007 11:02

andro_ написа:Едната е 53 см,другата е 48,задната е 33 см.

задната е 37 си мисля...иначе предните са както ги каза.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Съб 10 ное 2007 14:45

myrshavija написа:
svetlin написа:... Чистачките ги купихме от хипермаркет HIT...

А защо не ги купихте от зеленчуковия магазин?

Зеленчуков магазин няма. Има плод зелнчук. От там мога да ти купя банани ако искаш?

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Съб 10 ное 2007 15:39

Champion-ки :bowdown ,вече 5-та година-чистят си перфектно,нямат никакви грижи и за сега нямат намерение да ме напускат (освен ако не ги гепи някой :lol: )
Това срещу 30 лева за 3 бр. преди време.

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Пон 12 ное 2007 11:24

Koksan написа:Скоро купих на баща ми 2 чистачки немски, които се продават в LUCKOIL i LUKOIL-Petrol по една бройка .... ама в момента немога да се сетя за името, цената им е около 6-7 лв на брой, като можеш да си комбинираш размерите, а не да купуваш 2 с еднакъв размер и да се чудиш, защо не чистят! Та ... купих една 56см и една 53 ... ама установих че шофиьорската може да е и 60см .... ама нищо, другият път! Та по същество ... чистят наистина перфектно и безшумно и за сега са супер, дайе в суграшицата в нйачалото на седмицата не бяха замръзнали и залепнали за стъклото, а си се отделяха безпроблемно! :)

В едни сини кутии са и висят във всяка една бензиностация от гореспоменатите ... това за което ме е яд е че много бързо се изкупиха тези по 28см и сега немога да ис намеря никъде задна чистачка! :(

АLCO се казват след година започват да скърцат,ама пъкчистят.Пробвани са на 3 коли,според мен не си струва има шампиони на нормални цени изкарват доста повече по мои наблюдения.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 12 ное 2007 15:01

Stefan написа:Не смяташ ли, че чистачките Шампион са по-добри от тези силиконови пера :dontknow:

винаги съм карал с такива и съм, много доволен - взимам ги от Руди 96

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 12 ное 2007 15:55

Koksan написа:Скоро купих на баща ми 2 чистачки немски, които се продават в LUCKOIL i LUKOIL-Petrol по една бройка .... ама в момента немога да се сетя за името, цената им е около 6-7 лв на брой, като можеш да си комбинираш размерите, а не да купуваш 2 с еднакъв размер и да се чудиш, защо не чистят! Та ... купих една 56см и една 53 ... ама установих че шофиьорската може да е и 60см .... ама нищо, другият път! Та по същество ... чистят наистина перфектно и безшумно и за сега са супер, дайе в суграшицата в нйачалото на седмицата не бяха замръзнали и залепнали за стъклото, а си се отделяха безпроблемно! :)

В едни сини кутии са и висят във всяка една бензиностация от гореспоменатите ... това за което ме е яд е че много бързо се изкупиха тези по 28см и сега немога да ис намеря никъде задна чистачка! :(

Alca ili aico се казваха :roll:

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Пон 12 ное 2007 18:55

[color=red]Не смяташ ли, че чистачките Шампион са по-добри от тези силиконови пера [/color]

съгласен съм може да са малко по скъпи но си избиват парите :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 12 ное 2007 19:14

junakov написа:[color=red]Не смяташ ли, че чистачките Шампион са по-добри от тези силиконови пера [/color]

съгласен съм може да са малко по скъпи но си избиват парите :)

Бая по-скъпи и ако намериш хубави силиконови/без пласмасовата част/ шампиона не си избива парите.Стига сте приказвали без да сте пробвали със силиконови дето стават.
P.S.В момента съм със Шампион просто щото не намерих хубави силиконови пера.

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Пон 12 ное 2007 19:25

Universal ... се казват и аз съм с такива .... купих ги лятото и съм страшно доволен ... един приятел ми спонена че негов познат ги внасял и са дирекно от германия ... и как немски автомобил да не му сложа немски чистачки : ))) Похвалих ги на батко и тои зе за японеца не се дърпа много вече зеха да и харесват на маздата ;)

vladovl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladovl » Вто 13 ное 2007 12:32

Преди 3 седмици купих от Бриколажа на промоция за 2.99 някакви графитени чистачки. Очудвашто, но се справят идеално за сега, дори и тази сутрин когато всичко беше замразнало те не бяха залепили за стаклото.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”