Хех,те производителите са хитриии.Правят чистачките колкото да изкарат година - две и после пак нови.
Моите наблюдения:
Хубави са Magneti Marelli,Bosch,Valeo,Champion.
Другото е за рецикле бин-а.
Моят опит с чистачките - как открих най - добрите
-
- Автомобил:
- Двигател:
tL_ написа:колеги, а някакви по-специални именца имат ли тези чистачки на Шампион и Валео? или просто казваш 'Дай едни чистачки, добри ми продавачо'?![]()
ПС. Каква е дължината на Г3 предните чистачки? нямам с какво да ги измеря, а мисля да си взема сега едни на връщане от бач.....
Едната е 53 см,другата е 48,задната е 33 см.
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Koksan написа:Скоро купих на баща ми 2 чистачки немски, които се продават в LUCKOIL i LUKOIL-Petrol по една бройка .... ама в момента немога да се сетя за името, цената им е около 6-7 лв на брой, като можеш да си комбинираш размерите, а не да купуваш 2 с еднакъв размер и да се чудиш, защо не чистят! Та ... купих една 56см и една 53 ... ама установих че шофиьорската може да е и 60см .... ама нищо, другият път! Та по същество ... чистят наистина перфектно и безшумно и за сега са супер, дайе в суграшицата в нйачалото на седмицата не бяха замръзнали и залепнали за стъклото, а си се отделяха безпроблемно!
В едни сини кутии са и висят във всяка една бензиностация от гореспоменатите ... това за което ме е яд е че много бързо се изкупиха тези по 28см и сега немога да ис намеря никъде задна чистачка!
АLCO се казват след година започват да скърцат,ама пъкчистят.Пробвани са на 3 коли,според мен не си струва има шампиони на нормални цени изкарват доста повече по мои наблюдения.
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Koksan написа:Скоро купих на баща ми 2 чистачки немски, които се продават в LUCKOIL i LUKOIL-Petrol по една бройка .... ама в момента немога да се сетя за името, цената им е около 6-7 лв на брой, като можеш да си комбинираш размерите, а не да купуваш 2 с еднакъв размер и да се чудиш, защо не чистят! Та ... купих една 56см и една 53 ... ама установих че шофиьорската може да е и 60см .... ама нищо, другият път! Та по същество ... чистят наистина перфектно и безшумно и за сега са супер, дайе в суграшицата в нйачалото на седмицата не бяха замръзнали и залепнали за стъклото, а си се отделяха безпроблемно!
В едни сини кутии са и висят във всяка една бензиностация от гореспоменатите ... това за което ме е яд е че много бързо се изкупиха тези по 28см и сега немога да ис намеря никъде задна чистачка!
Alca ili aico се казваха

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
junakov написа:[color=red]Не смяташ ли, че чистачките Шампион са по-добри от тези силиконови пера [/color]
съгласен съм може да са малко по скъпи но си избиват парите
Бая по-скъпи и ако намериш хубави силиконови/без пласмасовата част/ шампиона не си избива парите.Стига сте приказвали без да сте пробвали със силиконови дето стават.
P.S.В момента съм със Шампион просто щото не намерих хубави силиконови пера.
- maikalcho
- Автомобил:
- Двигател:
Universal ... се казват и аз съм с такива .... купих ги лятото и съм страшно доволен ... един приятел ми спонена че негов познат ги внасял и са дирекно от германия ... и как немски автомобил да не му сложа немски чистачки : ))) Похвалих ги на батко и тои зе за японеца не се дърпа много вече зеха да и харесват на маздата

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”