Ако е 3-месечен стикера е глупост да се носи и квитанцията , въпреки че аз си нося квитанциите - леличката в ЕвроИнс всеки път ми щрака с телбода следващата... сега карам с последната 3-та бележка и цялата бумащина само за гражданската е страшна
Валидност на ГО случка с КАТ
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Значи... някои стикери са 3-месечни за гражданските на вноски , други стикери са до края на целия срок, та има разлика
Ако е 3-месечен стикера е глупост да се носи и квитанцията , въпреки че аз си нося квитанциите - леличката в ЕвроИнс всеки път ми щрака с телбода следващата... сега карам с последната 3-та бележка и цялата бумащина само за гражданската е страшна
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
dlug написа:Може и да не го пише в закона-не знам. Но от друга страна на самата полица никъде не пише дали си внесъл вноските. Така си правиш гражданска в началото на годината, плащаш първата вноска, другите не и си караш цяла година с гражданска за пред куките за 30лв. (А това че не ти е валидна по същество вече си е личен избор де...)
Тука си много прав!В този случай може да се спести някой лев,само ако не стане нещо,де...Ако обаче има птп(виновно или не)-ще падне "щавене"
Аз, например, на всеки три месеца отлепвам стария зелен стикер и залепвам новия,пак зелен стикер-така че куките скиват докога е валидна ГО.Никога не са ми искали квитанцията-и не виждам смисъла да я искат.В крайна сметка това е разходен ордер,тях какво ги еВе финансовата част-да не са икономическа милиция или нещо такова?Ако аз карам с стикер за цяла година,но не съм си платил поредни 2-3 вноски(а компанията доверчиво е продупчила на стикера целия срок на ГО) и се случи птп в което аз съм виновен?Кой ще бъде съден?Аз си отнасям плувката...това е
Според мен и на тези им е било ясно че не е много редно точно затова да пишат-бришат...затова не са те почнали с почерпките
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Много чудно какво ще ти напишат в АКТ-а:
Лицето XXXX не носи квитанция за платена 3та вноска по задължителна застраховка "гражданска отговорност", с което нарушава чл. (АМИ СЕГА?!?!)
като не напишат кой закон и член си нарушил, могат да си избършат акото с тоя акт...
Аз направих ПТП, в което аз бях виновен и не са ми искали квитанции за платена гражданска на вноски
Лицето XXXX не носи квитанция за платена 3та вноска по задължителна застраховка "гражданска отговорност", с което нарушава чл. (АМИ СЕГА?!?!)
като не напишат кой закон и член си нарушил, могат да си избършат акото с тоя акт...
Ако обаче има птп(виновно или не)-ще падне "щавене"
Аз направих ПТП, в което аз бях виновен и не са ми искали квитанции за платена гражданска на вноски
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- Vlad777
- King of the Road

- Контакти:
няма никакъв смисъл да си разпечатваш бележки, а само да понаучиш законитеsanto_trafficante написа:ше си разпечаташ бележка от интернет банкиранетоgolfer написа:ако си превел сумата по банка.....
к'во правиме?
Като те спре някой такъв просяк го накарай да ти покаже къде в закона пише, че си в нарушение.
после като му кажеш и че ще обжалваш в съда със сигурност няма да му се пише акт.
Vlad777 написа:Ако обаче има птп(виновно или не)-ще падне "щавене"
И на мен не ми искаха..обаче има една подробност-и ти и аз сме си платили навреме.Тоест застрахователя на пострадалия няма да ни праща разни писма да погасяваме лично щетите по ГО(ако няма каско потърпевшия)Не че няма гаранционен фонд за това,ама това е една друга тема
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
а защо се сещам за едни куки дето изобщо не им пука и пишат актVlad777 написа:няма никакъв смисъл да си разпечатваш бележки, а само да понаучиш законитеsanto_trafficante написа:ше си разпечаташ бележка от интернет банкиранетоgolfer написа:ако си превел сумата по банка.....
к'во правиме?![]()
Като те спре някой такъв просяк го накарай да ти покаже къде в закона пише, че си в нарушение.
после като му кажеш и че ще обжалваш в съда със сигурност няма да му се пише акт.
- Vlad777
- King of the Road

- Контакти:
santo_trafficante написа:а защо се сещам за едни куки дето изобщо не им пука и пишат актпък ти си обяснявай колко искаш
щом те влече да се разправяш за глупости....
![]()
Санто, те ако наистина не им пука ще ми напишат акт, че нямам бутилка минерална вода в жабката или че гумите ми не са напомпани на 3 атмосфери или че нямам касетофон в колата...
Щом го няма в закона е все тая за какво ще ми напишат акт!
:)
Работата е ясна колеги - здрави нерви....
Прегледах си цялата бумащина за колата и не намерих вносна бележка за ГО (това поне е доказуемо със стикера и "малкото зелено" контролно талонче). Този въпрос го изчерпахме.
Но ми направи впечатление, че съвестно съм запазил вноските бележки за КАСКОТО (и Слава Богу) защото това вече няма доказване ако ги нямаш и решат да ти направят проблем. Аз ли съм толкова мнителен вече или лудвам...
Прегледах си цялата бумащина за колата и не намерих вносна бележка за ГО (това поне е доказуемо със стикера и "малкото зелено" контролно талонче). Този въпрос го изчерпахме.
Но ми направи впечатление, че съвестно съм запазил вноските бележки за КАСКОТО (и Слава Богу) защото това вече няма доказване ако ги нямаш и решат да ти направят проблем. Аз ли съм толкова мнителен вече или лудвам...
- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”