Въпрос за дизели на Cherokee

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Въпрос за дизели на Cherokee

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 19 ное 2007 22:08

brabus написа:2.5 TD на кой е?

Интересуват ме отзиви за тези мотори, преди да се намеси Даймлер-Крайслер.
Тхенкю пийпъл!

Така колеги ,да се намеся и аз нали все пак работя във фирма която ги обслужва тези бараки......,да бараки са и никой неможе да ме убеди в обратното.
Значи тозимотор 2.5 както казва Санто е на Алфа и е най- ама най-скапания мотор който съм виждал,много бързо прегрява,на отделни главие т.е. има 4 отделни глави за всеки цилиндър по една ,което е много голям недостатък,това нещо на ремонт НЕ подлежи,няма такъв филм като шлайфане само ново,един ремонт на една глава-демек ново бутало ,мотовилка,сегменти ,глава и клапани к-т излиза около 5 бона,аре честито на печеливщите.
Има и хиляди други недостатъци,но мие направило впечатление че много хора бягат далеч от тия мотори.
Въобще не си вземай такова нещо,като ходова част е много скъпо,казвам ти го от опит,ако почнат да те обеждават кви части има по симеон и тем подобни арабски улички за части не се хващай на въдицата кат рибок.Резервната част за тзи марка е само една и тя е Mopar Made in USA :wink:
Ако искаш още инфо заповедай :lol:

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Пон 19 ное 2007 22:12

--------------------------------------------------------------------------------

brabus написа:

2.5 TD на кой е?

Алфа Ромео VM

Абсолютно вярно и според мен Опела е по добър избор.
А по въпроса дали това с джипа е избиване на комплекси,по добре да не говорим че имам лични наблюдения и ме боли :(

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Пон 19 ное 2007 22:17

Митко написа:
Значи тозимотор 2.5 както казва Санто е на Алфа и е най- ама най-скапания мотор който съм виждал,много бързо прегрява,на отделни главие т.е. има 4 отделни глави за всеки цилиндър по една ,което е много голям недостатък,това нещо на ремонт НЕ подлежи,няма такъв филм като шлайфане само ново,един ремонт на една глава-демек ново бутало ,мотовилка,сегменти ,глава и клапани к-т излиза около 5 бона,аре честито на печеливщите.

А освен това и с коляновия вал и основните лагери е една простотия.Това нещо строши ли се по добре да не се захващаш да го правиш,че ще има да плачеш. :banghead:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 19 ное 2007 22:19

sashoskiora написа:--------------------------------------------------------------------------------

brabus написа:

2.5 TD на кой е?

Алфа Ромео VM

Абсолютно вярно и според мен Опела е по добър избор.
А по въпроса дали това с джипа е избиване на комплекси,по добре да не говорим че имам лични наблюдения и ме боли :(
щом мислите 4е джипа е за избивне на комлекси ....

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 19 ное 2007 22:19

sashoskiora написа:
А освен това и с коляновия вал и основните лагери е една простотия.Това нещо строши ли се по добре да не се захващаш да го правиш,че ще има да плачеш. :banghead:

Колега много хора се ревали при мен така че не миги обяснавай на мен тия :wink:

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Пон 19 ное 2007 22:23

Аз само те подкрепям :wink:
П.С. Работил съм 5 години в шлаиф база,без да се хваля.

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пон 19 ное 2007 22:59

Преди да се кача на Гранда, имахме XJ с 2.1 ТД Рено... Добро джипче беше, но може би му е малко слабичък двигателя. Гранда е по-тежък и си мисля че ще е доста по-осезаема липсата на мощ!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”