сини габарити. Имам ли право?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 28 дек 2007 20:25

Абе то може да е забранено,но всяка втора кола е с такива и не съм чул някой да са го тормозили :wink:

п.п Вземи си бели диоди :wink:

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Пет 28 дек 2007 20:40

Второто след сините пръскалки и "коледните" разноцветни пръскалки са тези сини габарити или някой мангал слага некви силни крушки и сини габарити и вечер така тъпо ослепява отсрещните коли...

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 28 дек 2007 21:06

лично за мен са доста цигански като цяло изобщо не ми дипадат ама тва е моя гледна точка . аз ти препоръчвам бели давай смело позволени са

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пет 28 дек 2007 21:33

stoqn_g60 написа:лично за мен са доста цигански като цяло изобщо не ми дипадат ама тва е моя гледна точка . аз ти препоръчвам бели давай смело позволени са

Ааааа не му харесвали начи,а на Ванката аудито като беше със сините габарити само ми фъфлеше колко е яко,после почна да ме убеждава и на голфа да слагам,а са циганско му било....е то ти си знаеш
mhihi

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Пет 28 дек 2007 22:16

аз си карам с зелени от вече доста време спирали са ме за проверка на светлини и не са ми правили проблем че са зелени ама може да са били в предколедно настроение знам ли :)

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 28 дек 2007 22:33

Gesha_GTI написа:
stoqn_g60 написа:лично за мен са доста цигански като цяло изобщо не ми дипадат ама тва е моя гледна точка . аз ти препоръчвам бели давай смело позволени са

Ааааа не му харесвали начи,а на Ванката аудито като беше със сините габарити само ми фъфлеше колко е яко,после почна да ме убеждава и на голфа да слагам,а са циганско му било....е то ти си знаеш
mhihi
айде да не успамваме темата на колегата ша си поговорим с теб :wink:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пет 28 дек 2007 22:56

jetttlii написа:svetlio p_GT
И аз имах преди време на двусекционните ама ги махнах.Не се очертава втората секция и е много циганско.

Различни хора различни виждания, че на теб не ти харесва не значи, че е циганско :wink: По тая логика и аз не харесвам чисто червени стопове, дай да викам че са цигански :!:

не искам да обидя никой, просто смятам, че всичко опира до лична преценка, не сме на 10 години все пак :wink:

Не колега! Ако опираше всичко до лична преценка, по пътищатата щеше да е пълна анархия! ИМА ЗАКОНИ, СПАЗВАЙТЕ ГИ!

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пет 28 дек 2007 23:56

Колега Lizard съгласен съм, че законите са за да се спазват, но има закони и закони :wink: , невиждам какво пречи габаритите да са сини, зелени, оранжеви и т.н :wink: полицията могли да ги объркат с спецялен режим на движение :lol: просто това е още един тъп закон от който да се изкарват пари :evil:

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Съб 29 дек 2007 0:17

фара е едносекционен, според мене седи добре когато си само на габарити, иначе когато си на къси няма никакви пробелми светат си както трябва.... Тука в моя квартал всяка вечер минавам покраи полицаите и вероятносттта да не те спрът за проверка е малка.... След като 1 път се заядът ще ги махна, засега съм си с тях

Потребителски аватар
BECKER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BECKER » Съб 29 дек 2007 2:44

Лелееее що глупоти съм написал :oop :guinnes

Последна промяна от BECKER на Съб 29 дек 2007 8:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 29 дек 2007 3:02

Колега jetttlii нищо лично :).

Колега Beker, нещо неми стана ясно какво те притеснява в закона? Та по твоя пример, на мен утре ще ми е кеф да кара в ляво и а да има късмет да се заяде някой полицай....
Не разбирам също защо се оплакваме само, че полицайте не си вършат работата, когато се бавят да дойдат или не спират таргашите с лимузините и прочие други примери, на който всички сме се нагледали. А когато ни спрат за проверка се "Заяждат".
Мойто мнение е че ако всичко ти е изрядно няма за какво да те закачат и пари да искат.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 29 дек 2007 6:34

BECKER написа:по закон нямаш право Wink а то е ясно, че полицаите ще ти искат пари Laughing
Такаа,хайде да поразсъждаваме.За какво няма право колегата,и ако има право ,от къде на къде пък полицаите да му искат пари.Да, на колегата му харесало сини габарити.........ми даааа.А пък кои са тия да му кажат с какъв цвят трябва да му е осветлението.Още повече -да му искат пари ....лелеее пък ако му пишат "неправомерно "акт .Ха,глупости.Кви са пък тия.Аз какво да направя че на ченгето ,не са му харесали моите светлини..А?E утре ше взема да се острижа гола глава...А сега някой да ми каже нещо де...?Или полицая да ми вземе пари че съм се обръснал.
Е точно тук Господа ,е разликата между това което ми е кеф на к..а ,и законно установените норми .И ако утре милиционера се "Заяде"(поставям го в кавички защото,със нас винаги се заяждат)Да оценим своето нарушение,и ако има изход да си платим,Ако искаме разбира се.Лелеее колко е часът... :shock

Дано не са много "умниците" като теб и jetttlii, които "разсъждават" и "преценят" кои закони трябва да се спазват и кои - не!

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Съб 29 дек 2007 9:00

Добре защо във България като се забрани нящо за употреба то продължава да виси по щандовете за авто части а сигурно и продължава тяхния внос.А после го отнася потребитела. :roll:

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

Светлини,габарити ,мигачи

Мнениеот shotik » Съб 29 дек 2007 9:38

Здравейте колеги,първо съм на страната на тези които са за спазване на закона,от там и светлините на автомобилите.Всички много добре знаете ,че сегашните производители не са едновремешните работилнички и са хора с инженерни образования,които подлагат всички части,оборудвания ,гуми ,светлини и др. на изпитания,от които се взима най-доброто.Не случайно са избрани и поставени светлините с определените цветове на съответното място.Знаете че светлината в зависимост от цвета е в различен спектър и в зависимост от това ,тя се възприема по различен начин от човешките очи.Установено е че червения цвят се възприема най-добре и затова е избран за стопове,жълтия по-малко и се ползва за уведомителни/предупредителни,а бялата светлина трябва да осветява.Бивш локомотивен машинист съм и в железницата се ползват червено/забранено/,жълто/предупреждаващо/,зелено /разрешено/синьо/забраняващо,но само за маневри,не за преминаващи влакове/и бяло/разрешаване ма маневра/.И тъй като железницата е преди автомобилния транспорт много неща са възприети и въведени по автотранспорта.Аз съм виждал и коли с червени лампи за предни габарити,незнам дали този колега си е помислил като ги е слагал ,че може да бъде възприет от други като задни габарти и при определени случай да стане нещо непредвидимо.
Това е моето мнение и след като и други писаха за това какво е написано в Правилника само мога да апелирам за спазването му,без гъзарски изпълнения,които може да навредят непоправимо.
Пожелавам на всички приятно посрещане на 2008 г. и много безаварийни километри.

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Съб 29 дек 2007 10:00

Бих си сложил бели диоди :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”