hristomirov-гумите Pirelli,Marangoni i Milestone се произвеждат в завода на Marangoni.....По мои данни!
Както и домакинските уреди Ariston,Candy,Congliano-и други...-се правят в завода Merloni sanitari-нещо си.....
Проблема на тея гуми е че както всичко в БГ,което се "харчи"-му се вдига цената...и вече няма сми да ходиш до Метро да ги купиш,пък с тях да се разкарваш до "6ти септември"-да ги слагаш-за да важи гаранцията....
А забелязал ли си,че грайфера им е с доста по-дълбок от на друга гума?
И че са малко по-тежки и имат характерните следи на регенерат по грайфера,пък не са?
Оххх,стига съм спамил темата на колегата!
Може ли някой да даде съвет за едни гуми?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не помня кой колега се оплака точно от тези гуми - Америка (или Американ)
Чисто нови били, зимни били, ама все едно си карал със сликове на лед!
За 80 лв можеш да си намериш пак нисък клас гуми, ама поне дето са ги чували хората
Например - Дебица Фриго. Аз лично попаднах на криви фабрично такива, но пък има колеги, дето са имали късмет и ги хвалят!
Иначе на Фриго2 грайфера е уникален за агресивен сняг!
Чисто нови били, зимни били, ама все едно си карал със сликове на лед!
За 80 лв можеш да си намериш пак нисък клас гуми, ама поне дето са ги чували хората

Иначе на Фриго2 грайфера е уникален за агресивен сняг!
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
connor cane...
http://www.euroshina.com.ua/en/tyres/Trayal
Гумите "траял" се произвеждаха в бивша Югославия в гр. Крушевац, т.е. днес Сърбия. Поне имат дългогодишна традиция в производството на автомобилни гуми.
Гумите "траял" се произвеждаха в бивша Югославия в гр. Крушевац, т.е. днес Сърбия. Поне имат дългогодишна традиция в производството на автомобилни гуми.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Dpop написа:connor cane...
това добре. въпросът е дали са поне сравнително добри или могат да те закарат директно към моргата.

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
connor cane написа:Dpop написа:connor cane...
това добре. въпросът е дали са поне сравнително добри или могат да те закарат директно към моргата.![]()
![]()
Айде сега и черногледство.

Нямам впечатление от точно тези гуми, но според мен основното е как се шофира. Аз съм отпред с едни Marshal - на три години, Корейско производство, а задни Yokohama на 5 г.(ако не се лъжа), но се качих до Белмекен, а през миналата събота и на Витоша...
Дай да не оспамваме темата на човека повече. Съжалявам за ОФФ-а.
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Аз знам...един приятел купи скоро за колата на жена си /чисто нов Шевролет/ 4 такива зимни 14-ки, щото били евтинки...по 95 лева...и реве, че над 90 км/ч има вибрации, целия под се тресе.
Знам също, че съм имала 8 нови зимни и летни пак на румънските заводи на Континентал, та даже и Семпрерит. Нищо не става от тях, 4 са ми 3-та година рекламация и си седят и отникъде нищо. Сменях окачване за няма и 10к км с тях...
Та моят съвет е-бягай далеч от всякакви такива ментета, щото ни е хубава държавата и ще си скъсаш нервите, ще загубиш сума време и пари и колата ще си разбиеш. По-добре дай малко повече пари, но да ти е мирна главата. От по-евтините Малоя стават много.
Гуми се купуват от приятели или тествани търговци.
Знам също, че съм имала 8 нови зимни и летни пак на румънските заводи на Континентал, та даже и Семпрерит. Нищо не става от тях, 4 са ми 3-та година рекламация и си седят и отникъде нищо. Сменях окачване за няма и 10к км с тях...
Та моят съвет е-бягай далеч от всякакви такива ментета, щото ни е хубава държавата и ще си скъсаш нервите, ще загубиш сума време и пари и колата ще си разбиеш. По-добре дай малко повече пари, но да ти е мирна главата. От по-евтините Малоя стават много.
Гуми се купуват от приятели или тествани търговци.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
connor cane написа:това добре. въпросът е дали са поне сравнително добри или ...
За траял като този съм говорил с познат гумаджия. Каза че добре държат, но изкарват по-малко километри.
beck's написа:Много Ви благодаря за мненията. Бихте ли ми казали тези Траял колко пари струват 175/70/13? Ако не можете здраве да е...
А някакви други пак на заводи на МИшелин по-евтинички има ли?
Виж какво казва Гугълчо...
http://www.diana-ltd.com/tyres_info.html#
отляво има разни Group....
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”