...пак за паркирането, дупките и последствията :( ...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Сря 09 яну 2008 10:58

Jerom написа:
Милослав написа:а бе мани - верваш ли човече, че а влезна някое колело и опираш бронята и до там.

вдигаш с крика и запълваш дупката с резервната гума (или там с нещо пълниш :lol: )
да, ако искаш може и обувките да си събуеш и да ги хвърлиш вътре mhihi

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 09 яну 2008 10:59

vladko_g40 написа:
Jerom написа:
Милослав написа:а бе мани - верваш ли човече, че а влезна някое колело и опираш бронята и до там.

вдигаш с крика и запълваш дупката с резервната гума (или там с нещо пълниш :lol: )
да, ако искаш може и обувките да си събуеш и да ги хвърлиш вътре mhihi

като гледам дупката няма да ги върне :lol:

п.п има подобна на паркинга на Била Младост :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 09 яну 2008 11:21

Туане, знаех си че ти се е случило нещо като си бил малък.... :roll:

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Сря 09 яну 2008 11:21

Аз предлагам, като се прави нова карта на София, за да е по модерна и да отговаря наистина на пътната обстановка да се отбележат всички огромни ями по пътищата (може с големи черни точки ;) ), защото те са си постоянни колкото и имената на улиците :evil: ... Най-много да ги замажат за месец-два и после пак са актуални и готови за употреба. :lol:

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Сря 09 яну 2008 11:42

Това по-скоро го мислех дали не може да се добави в GPS навигаторите - да ти вика - "дръж в ляво на платното заради дупка" и разни подобни работи.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 09 яну 2008 12:19

XpacTa написа:Това по-скоро го мислех дали не може да се добави в GPS навигаторите - да ти вика - "дръж в ляво на платното заради дупка" и разни подобни работи.

Да добра идея.. POI демек points of interests, и като додат туристи.. направо кликат.. и виждат.. най-голямата дупка в книгата на гинес, най-дълбоката.. и все най..
мани мани не е за смех ич.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 09 яну 2008 12:39

по новините оня ден гледах пак за подобен случай, но с тойота авенсис - снегът и беше паднал централно върху купето и покривът се беше вдлъбнал яко.
само задният джам ли е пострадал на тая маздолина?
бахти - не им върви на японските коли май - привличат лавини. :lol:
ама собствениците им няма кво да ги мислим - щом има 50-60 каймета за нова кола, със сигурност има и каско, така че едва ли ще се притеснят особено.
добре, че не е паднало върху човек. :bishop death

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Сря 09 яну 2008 13:24

connor cane написа:по новините оня ден гледах пак за подобен случай, но с тойота авенсис - снегът и беше паднал централно върху купето и покривът се беше вдлъбнал яко.
ама собствениците им няма кво да ги мислим - щом има 50-60 каймета за нова кола, със сигурност има и каско, така че едва ли ще се притеснят особено.

На Маздата и пострада само задното стъкло, обаче май-мацката е решила да си остави снега вътре за спомен и вече си има водно легло вместо задни седалки :lol: Аз не знам как не са я изкормили снощи тая Мазда :shock като се има предвид как е зарязана на тротоара... :shock
Но на корсата, (на която не можах да открадна снимки :roll: ) целия таван е вдлъбнат. :( И тя още си стои долу... :shock

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 09 яну 2008 13:40

Persefona написа:
connor cane написа:по новините оня ден гледах пак за подобен случай, но с тойота авенсис - снегът и беше паднал централно върху купето и покривът се беше вдлъбнал яко.

На Маздата и пострада само задното стъкло, обаче май-мацката е решила да си остави снега вътре за спомен и вече си има водно легло вместо задни седалки :lol: Аз не знам как не са я изкормили снощи тая Мазда :shock като се има предвид как е зарязана на тротоара... :shock
Но на корсата, (на която не можах да открадна снимки :roll: ) целия таван е вдлъбнат. :( И тя още си стои долу... :shock

нощувала е така - лелиииииии...а не са я пипали защото може би има камери на този бизнес център - апашите не са рискували да бъдат заснети. пък и какво ще и вземеш - музиката почти със сигурност е вградена в таблото...няма как да я свалят.
а как ще смърди на мухъл после - не е за вярване...

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Сря 09 яну 2008 15:59

Последна промяна от Persefona на Сря 09 яну 2008 16:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 09 яну 2008 16:03

абе, пратете ги тия снимки в БиТиВи дееба :shock

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Сря 09 яну 2008 16:12

Ludia написа:абе, пратете ги тия снимки в БиТиВи дееба :shock

:shock Задължително ги пратете :?

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Сря 09 яну 2008 16:14

Според мен трябва да се въведе закон в който да се задължават кооперациите или собствениците на сградите, чиито страхи стърчат над тротоарите и улиците, да бутат снега и леда, като преди това обезопасят долу. Онзи ден на 2 метра пред мен паднаха поне 200 кг лед и сняг и за една бройка да ме утрепат. Миналата година до нас една съседка беше ЗАТРУПАНА от една такава "лавина" и изпадна за 5 месеца в кома, за щастие се събуди и е жива и здрава...на чист късмет. Виновни нямаше, разбира се.

Вчера не знам дали гледахте НАГЛОСТТА на нек'ъв прошляк (с извинение), който каза, че хората не трябвало да очакват от фирмите НА КОИТО СЕ ПЛАЩА да чистят непрекъснато :shock Те не можели да смогнат, когато положението било бедствено. Моят въпрос е: от кога един абсолютно нормален СНЕГОВАЛЕЖ през ЗИМАТА е бедствено положение и обявено ли е то от съответните органи????????? :evil: Не искам да коментирам начина по който се държеше тоя цървул, че ще почна да псувам. Сякаш ние сме му длъжни на него...няма ли най-накрая тия хора да разберат, че не ние работиме за тях, а ТЕ ЗА НАС !? :evil:

Пак по новините вчера казаха, че общината щяла да отпусне 64,000,000 (шестдесет и четири МИЛИОНА) български лева на фирмите концесионери за да чистят Столицата. Извинявам се много, но за тези пари София трябва да стане лятна градина посред зима, а какво виждаме!? Киша, мръсотия (айде мръсотията е що-годе нормална), тротоари по които не могат да се разминат 2ма човека, защото отъпканото не стига, а отстрани ако мръднеш или има опасност да ти паднат 200 кила лед на главата или да затънеш в бездънна яма от сняг. Аз вече втора седмица не мога да си изкарам колата от подземния гараж, щото изхода/входа му до улицата е ЗАТЪНАЛ в 50см сняг и киша (вчера ги мерих!) и само високи коли с 4х4 успяват да минат някак от там...

Направо ме е жал пък за хората в по-крайните квартали...

Тъпа държава.

veselyak
Автомобил:
Двигател:

от автора на снимките

Мнениеот veselyak » Сря 09 яну 2008 16:27

... според мен, не почистването е начин да се предотврати това. Ако става дума за висулки да - но тук се свличаше натрупан сняг и лед от целия покрив. Трябва да има изискване сгради до които има тротоари да имат метални ограничители/решетки над стрехите (не мисля е особено скъпо да се монтират) които да задържат натрупания сняг до стапянето му.

Не коментирам паркираните коли защото всяко зло за добро - заради колите не са можели да минават хора по този тротоар ;)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: от автора на снимките

Мнениеот Ludia » Сря 09 яну 2008 16:29

veselyak написа:... според мен, не почистването е начин да се предотврати това. Ако става дума за висулки да - но тук се свличаше натрупан сняг и лед от целия покрив. Трябва да има изискване сгради до които има тротоари да имат метални ограничители/решетки над стрехите (не мисля е особено скъпо да се монтират) които да задържат натрупания сняг до стапянето му.

Не коментирам паркираните коли защото всяко зло за добро - заради колите не са можели да минават хора по този тротоар ;)

да, решетки, та да падат и те заедно със снега :roll: още 60-тина килограма :roll: не виждаш ли какво става с козирките? кой да следи дали тези съоръжения ще са надеждни?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”