Цени на горивата ... мисли..що ни е скъпо..га ще ги стигнем.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Чет 10 яну 2008 7:09

da__buzz написа:...

а тук по голяма глупост не бях чувал
wili98 написа:Строителство.. майстори вкарват по къщите масово + 1500 кинти без да се напрягат дори.

баш си е така , специално за хора които като мен се занимават с гипсокартон, да не говорим за плочкаджии и т.н. Имам познат плочкаджия той тия 1500 ги прави кажи речи за 10 дена, но се скъсва от работа от 7 до 7 че и до по късно, а има работа сигурно за една година напред.
Друг е въпроса че най често се натъкваме на някакви индивиди, свободни електрони които общо взето са схванали идеята но не могат да се преборят с нея, но искат големите кинти а това което успяват да направят нищо не струва.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 10 яну 2008 8:59

da__buzz написа:
wili98 написа:Строителство.. майстори вкарват по къщите масово + 1500 кинти без да се напрягат дори.

Що ве ?Аз взимам 1000 пък да ти кажа не се скъсвам от работа,да не кажа че почти нищо не правя,на фона на онова което съм правил за 3 пъти по-малко пари.И което установявам в Бг.липсват свестни майсторчета.не че няма ,ама какви некадърщини съм виждал нямам думи простоТва човек наричащ себе си майстор няма право даже и да си го помисля,да не говорим да го прави.Вършиш ли си работата добре без значение какво работиш,хората са доволни и те искат,и съответно повече парички и съвсем спокойно може да се стига около 3-4бона.Ей оня ден едно момче,което фирмата вика,когато има повече работа(частник) за 6 дена изкара 1800 лева.Друг е въпроса за човек,който работи за някого и шефа му се прави на ударен

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 10 яну 2008 9:12

wili98 написа:Бате.. социализма умря преди много време..
Мен пита ли ме някой, колко безсънни нощи съм седял и съм гледал тоз монитор..
пита ли ме някой кат ми дадат срок за вчера и не мога да спя.. щото смятам на ум вечер как кво що от къде кой какво ще изклати преебе, или ще измъкна проекта?
пита ли ме някой, че докато моите приятели си пиеха и шибаха пички по дискотеките, след 1-2 пиаци кат общи работници аз блъсках кат малоумен за чест и слава.. демек да се научим нещо..

пита ли ме някой тез 5-6 години обучение в университета.. аз уча за изпит.. ония същите ми звънят и викат аре уредили сме тука едни рунтавелки...?.?

Пита ли ме някой кат излязох от казармата имах 1000 долара и ги дадох за 486 /не стигаха за пентиум/ с монохромен монитор, и 560МБ хард с бед сектори.. щото нямах пара за по-убав?

Ами ако тогава ги бях пропил?

пита ли ме някой, как съм си карал РД във Виена, сам.. щот са ме пратили там, и нямам никакви познати..

Бате тва е така. И на мене ми е същото както на тебе. И аз излизам сутрин в 7 и вечер чак след 8 вече мога да ида да пия една бира ида ходя да спъ, и аз преди не можех да обикалям всяка нощ по дискотeчниците, ама сега идват кинтите, а след време ще си бера плодовете от целото тва напиняне.

Въпроса е, че дори и след цялото тва напиняне в момента ше ми е голям шит да давам 800 евро на година за данъци и такси. Ако вече съм на 30 и съм голямата работа сигурно ще ми е лесно, ама сега кво правим? Просто колкото и да се потиш и да се дразниш на пиявиците не може държавна такса и т.н. да е непосилна за най-обикновенните хора. Един учител, проферсор дори или вземи и по-простите счетоводители и секви други нормално, не ниско, нормално платени длъжности и на хуя си лицеви опори да правят не могат да си докарат повече пари и да плащат такива такси в момента. На 2 места, ако се хващат ок, ама нали трябва семейство да се гледа и т.н. Баща ти като се пенсионира да спира да кара ли? Той па от къде да ги изкарва тия пари. А пенсионерите колко милиона са? Абе тука сме толко затънали в лайна, че скоро няма да има пътища....

Последна промяна от dermeister на Чет 10 яну 2008 10:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 10 яну 2008 9:29

Един познат замина в англия и сега чисти риба в някаква фабрика за 1300 паунда като на месец спестява чисти 1000 лева.За работата която върши не се иска ни образование ни стаж.В българия колко плащат да чистиш риба?2000?повече?За работата която върша аз в гърция плащат 8(осем) пъти повече.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 10 яну 2008 10:52

maks написа:Един познат замина в англия и сега чисти риба в някаква фабрика за 1300 паунда като на месец спестява чисти 1000 лева.За работата която върши не се иска ни образование ни стаж.В българия колко плащат да чистиш риба?2000?повече?За работата която върша аз в гърция плащат 8(осем) пъти повече.

Maks... В бг много работи са криви..
строителството трябва ли ти тапия.. или да си учил..
бакшиш.. трябва ли тапия..

А и не мерси.. тез светли примери изкарва 2000 , пък 1000 остават за него..
епа как..
като живее като скот с 10 човека в стая, тотал нелегал, няма коли, храни се в обществени столове /не че е лошо/, или на обеди за бездомни...

Бачка по16 часа, 8 спи и 2 се придвижва гратис из таранспорта... в денонощие...
мани ги тез гурбети...
я ти живей така в БГ, бачкай така в БГ, па да видим на финала справка кой колко..

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Чет 10 яну 2008 10:59

вили, това за 1000те евро ясно
ама първо тръгна с 2000 евро, сега станаха 1000

но това, че можеш да земеш 2000 евро в банка, хмм излезнах от сектора преди 3 години някъде, но мисля, че все още не е верно

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Чет 10 яну 2008 10:59

orgasmatron написа:
da__buzz написа:...

баш си е така , специално за хора които като мен се занимават с гипсокартон, да не говорим за плочкаджии и т.н. Имам познат плочкаджия той тия 1500 ги прави кажи речи за 10 дена, но се скъсва от работа от 7 до 7 че и до по късно, а има работа сигурно за една година напред.
Друг е въпроса че най често се натъкваме на някакви индивиди, свободни електрони които общо взето са схванали идеята но не могат да се преборят с нея, но искат големите кинти а това което успяват да направят нищо не струва.
Много си зависи къде си попаднал, вече почти всички стройтелни фирми си имат хора за всичко и то на надница, а не на квадрат, метър, килограм и т.н. Като цяло в стройтелството има работа, но не в новото (на акорд както се казва), а при ремонти на вече построени сгради, които рано или късно ще свършат! При ръста на всички цени колко човека ще си викнат плочкаджия например? Може да си ги лепи накриво ама няма да му даде 1000 лв. за една баня :wink: Да не казвам какъв приток на евтина работна ръка има от Ардино, Гоце Дилчев и т.н. Но нали това му е хубавото на конкуренцията, повече продавачи по - евтин продукт :lol:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 10 яну 2008 11:03

Вили,
Виж сега:
Бачкам средно по 14-16 часа на ден. За мен събота и неделя много често НЯМА. Говоря два езика (английски и испански), ползвам компютър до степен аматьор IT. Имам книжка и лично МПС. Три години стаж като аудио инженер и тон режисьор. Мога да запявам интегрални схеми, а мога да нося тухли и да зидам. Лошото е, че в нито една област не съм квалифициран (нямам документи и ценз).
Късам си задника от работа и преко сили си докарвам 650 евро на месец.
Ако при теб имаш по-добри алтернативи за гореизброените качества... дай да идвам да ти бачкам на теб ;)

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 10 яну 2008 11:32

wili98 написа:
maks написа:Един познат замина в англия и сега чисти риба в някаква фабрика за 1300 паунда като на месец спестява чисти 1000 лева.За работата която върши не се иска ни образование ни стаж.В българия колко плащат да чистиш риба?2000?повече?За работата която върша аз в гърция плащат 8(осем) пъти повече.

Maks... В бг много работи са криви..
строителството трябва ли ти тапия.. или да си учил..
бакшиш.. трябва ли тапия..

А и не мерси.. тез светли примери изкарва 2000 , пък 1000 остават за него..
епа как..
като живее като скот с 10 човека в стая, тотал нелегал, няма коли, храни се в обществени столове /не че е лошо/, или на обеди за бездомни...

Бачка по16 часа, 8 спи и 2 се придвижва гратис из таранспорта... в денонощие...
мани ги тез гурбети...
я ти живей така в БГ, бачкай така в БГ, па да видим на финала справка кой колко..
Напротив,не живее като скот,и не е с 10 човека в стая.С неговата приятелка са си наели квартира и си живеят съвсем нормално,чакат разрешително да могат да си останат там да работят и да почне по платена работа.Като се върне в българия и му се реве.Като скотове живеем ние защото колкото и да ти е голяма заплатата всичко около тебе не се променя,нито улиците,нито управниците нито всичко което прави една държава нормална.
Малки били данъците,лъжели сме държава...лелеее все едно правителството са немци и искат всичко да бъде като при тях,обаче ние сме хитреци които им правим въртели.Е няма такъв виц.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 10 яну 2008 11:37

Е просто не можеш да ме убедиш, че с 1 300 ли беше с 1800 паунда ще живее нормално в УК.. еле па и втори човек да храни, еле па и квартира...

Макси...
1 кафе = 2-3 паунда
10 паунда по спомени беше тубата в лондон за цял ден
кутия цигари - 5-6 паунда...

700 паунда за общината за една къща се плаща данък.. дали не бяха повече...

не вярвай на всичко..
както се казва.. баш па за УК имам информация от много 1 ва ръка...ей го в на снощи мама отлетя за там ;)

dude... по въпроса за парите и банките.. бате.. туке требе да минем на ЛС... да ти покажа някой работи за да не водим безсмислени теми...

говорих за 2000 евро.. а ви показах, как се вземат от почти неквалифициран персонал 1000...
мислите ли, че 2к е толкова трудно за квалифициран персонал?

groznika
Бате имам call center дето вика ало.. на почти 2/3 от твоите пари...
и има няма се мръщи, че били малко парите...

дан говоря, че нямам колеги с по-малко /кат изключим тоз call center/

пак казвам..
не си смятайте само заплатата на месец..
смятяйте средно месечна заплата в/у годишна база... да видите, че има разлика.. и то сериозна.. щт всички без да искаме забравяме, 13 заплата.. някое бонусче.. служебни телефони, карти за ГТ, и други такива благинки..

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 10 яну 2008 11:59

Ми при мен не е заплата, а хонорар. Има бачкане = има кинти. Няма бачкане = няма кинти. Коледи и новогодишни взехме по 30 лв на човек (под формата на куверт на фирменото парти). Като дръпна годишната черта смятам, смятам и пак не се връзват повече от 700 лв на месец...
Наистина когато няма работа си развявам байряка и си почивам у дома, ама и това не си работа ;)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 10 яну 2008 12:35

кво го захапахте това строителство не ми е ясно.
Вили - много поздрави, много ще ми е приятно да седнеме на маса да си полафиме.
Нахвърлям прости разсъждения на тема спестяването на десетте човекочаса труд: Купуваш нова машина, назначаваш и оператор, чакаш го десет години или там колкото ти е трябвало на тебе да станеш специалист,та и тои да снаучи, чупи ти три пъти машината и се научава. Вариант 2ри - даваш 3000 4000 хилки на някои научил се, който е същия този, който е строшил на някои друг 3-4 пъти машината.........
Е за такива работи мое да си поговориме. Работата с хора не е като работата на компютъра.

Иначе по темата не искам да взимам отношение.Да сме живи и здрави да изкарваме по много пари.

Аз се храня в обществен стол.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 10 яну 2008 12:48

Като говорим за заплати, да не забравяме, че заплатите растат СЛЕД като растат цените, а не обратното.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Чет 10 яну 2008 13:27

сетих се да коментирам това, че нямало да даде 1000лв за труд за баня
ми да ти кажа, аз ги дадох, и пак бих ги дал, щото се прави веднъж на 10 години сигурно, така че исках да ми е свестен майстора

а за метрото е 6.4 паунда на ден , ако ползваш ойстер кард
при това за всички зони, а ако пътуваш от 4 до 1 примерно ще е още по- на далавера

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 10 яну 2008 13:35

къдърен човек си живее добре в БЛГ, аз това съм го казвал мнооого пъти, аз изкарвам от няколко места много хубави пари ...ма ги харча като змей :heeeavy metal :heeeavy metal :heeeavy metal :heeeavy metal ама ми е спокойно щото път за развитие има само в една посока ....НАГОРЕ ...само здраве да има :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”