Липсващи документи на кола нов внос...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 29 яну 2008 19:47

Dokolkoto znam i sym vizdal pri moita posledna registraciq briefa go skaniraha predi da mi izdadat chisto nov takyv (na starija njamashe mjasto), taka che moze da opitash da pitash dali ne mogat da ti izdadat edin dokument, na koito pishe, che na edi-koja si data briefa e unishtozen.

Ako iskash mi pusni registracionnia nomer na kolata i nomera na ramata na lichni, she se obadja po telefona da pitam.

P.S. Sorry za latinicata, njamam admin prava na tva PC...
mod edit: wili98
e кредор нямаше ли

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Вто 29 яну 2008 21:01

На някой му се отваря път до Германия.

Първо, при унищожаване се прави протокол.
Второ, винаги може да се издаде дубликат на талона.

Потребителски аватар
Stefan 0201
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefan 0201 » Сря 30 яну 2008 2:53

santo_trafficante написа:тая кола няма регистриране :wink: невазисимо в кой КАТ :wink:

1.връщате колата и си взимате парите
2.продавате на части и губите част от парите
3.....тва дето те съветват по на горе :wink: тегава работа и ако те олепят гориш :wink:

от Германия посмъртно не можеш да си вземеш пак талон :wink:
Колкото и да е тъжно колегата е прав :?

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Сря 30 яну 2008 14:17

Tougi написа:На някой му се отваря път до Германия.

Първо, при унищожаване се прави протокол.
Второ, винаги може да се издаде дубликат на талона.

Stefan 0201 написа:
santo_trafficante написа:тая кола няма регистриране :wink: невазисимо в кой КАТ :wink:

1.връщате колата и си взимате парите
2.продавате на части и губите част от парите
3.....тва дето те съветват по на горе :wink: тегава работа и ако те олепят гориш :wink:

от Германия посмъртно не можеш да си вземеш пак талон :wink:
Колкото и да е тъжно колегата е прав :?

Главно ме интересува тези впечатления дали са на база на личен опит. Някой, който е минал през германската система и знае особеностите. Защото ако е само "подочуто отнякъде" не е достатъчно като база за някакво действие от моя страна... :roll:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 30 яну 2008 14:30

Чудомир написа:Ako iskash mi pusni registracionnia nomer na kolata i nomera na ramata na lichni, she se obadja po telefona da pitam.

Dostoverna informaciq mozesh da poluchish v nemskia KAT. Kato imash staria nomer na kolata i nomera na ramata sys sigurnost she ti kazat kak da prozedirash. Trjabva ti chovek, koito da znae dobre nemski, za da se razberete.

Moiata oferta si vazi, taka che ti si reshavash.

Кирилица
mod edit: group®

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Сря 30 яну 2008 15:27

Колко пари струва тая Хонда за ориентир?

Аз мисля че ако не стане в Германия работата, процедурата е: Дупница => Враца => (караш си я на риск) или (продаваш след няколко месеца)

Иначе варианта "за части" означава загуби от 1500лв нагоре до 50% от цената поне.

PS: Имай впредвид че кола с врачански номер ще продадеш малко по-трудно. Неслучайно повечето изгодни оферти са все ВР ####.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 30 яну 2008 22:50

На парчета само. Сори, че се изказвам по темата, но това е положението.
Имам такава Х- ААМ и се парчелосва. Загубени документи от автовоза.
Мераклии за двигател и ск. кутия??? Днес заминаха радиатор и ветилатор, очиларка , гуми .Утре си заминава предното стъкло

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 31 яну 2008 1:27

Колежке, България е странта на неограничените възможности :wink: само трябва да намериш правилните хора.

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Чет 31 яну 2008 9:40

20vTurbo написа:Колежке, България е странта на неограничените възможности :wink: само трябва да намериш правилните хора.

И аз съм на това мнение. Да не мисли някой, че на колите от автокъщите не са им изгубени 10% от документите? Ама в повечето случаи накрая се намират някакви. А това, че всички договори ги пишат на името на купувача, все едно е ходил в чужбина? Не са ли тотално фалшиви тия договори? Аз се чудя въобще за коли под 5000 лв какво толкова им се церемонят - имат си база данни, ако са крадени им засичат номера на рамата и толкова. Останалото са подробности.

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Нед 03 фев 2008 23:35

Благодаря ви за помощта колеги, дано успеем да разрешим проблема скоро, че вече ми се изчерпа и желание и търпение... :evil: Ще пиша като има развитие :wink:
Чудомир, имаш ЛС :)

Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodarski » Пон 04 фев 2008 0:14

Ще се справиш колега не е болка за умиране.Преди един месец едно приятелче си взе кола нов внос и преди да я регистрира си загуби всички
документи а сега си я кара. Относно къде извършват такива услуги колега преди мене вече спомена, че става въпрос за оня град на Гъза на географията .

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Пет 21 мар 2008 22:37

Не знам дали ще помогна с информацията си,но искам да я споделя с хора които си купуват коли от всякакви мошенници в Б-я,без да се замислят и без нужната информация по въпроса с документите.Пиша това като човек купувал 2 пъти лично кола от Г-я-вторият път септ.2007.В Г-я грешки по принцип няма,има ред и той е:Виждаш колата и решаваш да я купиш,собственика ти показва документите и най вече брифа/талона на колата/.Той собсвеноръчно попълва договора за покупко-продахба,сваля си номерата даваш му парите и това е цялата делова част.Договора може да се попълни и на друго име.След това отиваш в местния КАТ с брифа и договора декларираш че колата е за експорт,казваш какви номера искаш/червени или жълти.Плащаш такса около30Е срищу която получараш талон на твое име.Докато ти печатат талона отиваш с един документ който ти дават от КАТ в службата за номера.Ако си пръв стават за 10 мин,плащаш около 150Е,което включва и застраховка за цяла Европа за времето щамповано на новите ти немски номера.Дават ти и две листчета-зелено и жълто които са зелената карта и нещо друго което забравих.Връщаш се в КАТ взимаш си талона.....и това е,около30-40 мин.и колата е вече твоя.Ако е за друг човек ,в нашия КАТ отива човека на чието име си направил втори договор в Г-я на негово име.Абе,голям кеф е да правиш каквото и да е в Германия,поне за мен.

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Съб 22 мар 2008 1:42

Ами колегата преди мен го е обяснил......как става в Германията...
Има много варианти,но най-добре си карай по законовия....
Успех!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”