Малко размисли по повод пазара на автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 04 фев 2008 23:29

dude написа:и не говорим да продам колата без загуба след 3-4 години
но не и да губиш по 1000 лв всяка година

Е това колко губиш на година зависи колко е скъпа колата ,горе долу по 10% на година от покупната цена според мен е загубата !

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Вто 05 фев 2008 0:09

Аз гледам по-оптимистично.Дал съм Х лв за моята кола ,карал съм я определено време, набил съм и парички в нея,идва ред да я продам и цената естествено е по-ниска от закупната.Ама вместо да взема и да си скубя косата,защо по дяволите така се уших - разсъждавам,че бъдещата кола,която сега искам да си купя също е поевтиняла за този период - така че...

А до колегата,който е инвестирал толкова много в Б3-то и иска да го сменя за Б4 - за мен поне е неадекватно поведение.

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Вто 05 фев 2008 0:13

В днешно време стана рядкост да попандеш на кола втора употреба и то читава.Например аз предпочитам да купя някаква кола карана в БГ от приятел или от близък човек на който имам доверие отколкото да взема някоя лачена кола на външен вид която да не знам дали ще ме закара до вкъщи.А другият вариант е да отида и с много търсене да намеря читава кола от чужбина :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 05 фев 2008 0:29

lowrider написа:
А до колегата,който е инвестирал толкова много в Б3-то и иска да го сменя за Б4 - за мен поне е неадекватно поведение.

Причината ми за неадекватеното поведение е простичка - карам колата изключително много извънградско и общо взето съм седял доста време да чакам да дойдат от София да ме теглят вкъщи ;)
Именно поради тази причина си ремонтирам каквото е необходимо без да му мисля дали ще му избия парите скоро или някога изобщо ще се случи....все смятам,че аз съм по-важен от едно степ моторче,4 гуми или ламбда сонда :)
Иначе идеята да мина на В4 е друга.Искам да мина на дизел.Алтернативите са 2 - да дам около 4000лв за дизел 92-ра т.е. В3 и да разчитам,че е пазена и т.н. или да дам към 6-7000 за дизел Б4 с 3-4 години по-нов,с airbag и т.н.За дизела са си от значение и годините....ясно е че тук всеки дизел е на 135 000км ;)
Това е цялата логика на нещата при мен.Аз лично намирам някаква.
За да не се отклонявам от темата трябва да вмъкна само,че единствения начин да не си на загуба от колата си е да работиш по схемата - взимаш чисто нова кола,избиваш си ддс-то през фирма,обсужването го преглъщаш някак.Караш каквото караш и я продаваш по възможност без фактураПък и дори да е с фактура ддс-то вече е по-малко заради намалялата и пазарна стийност за това време.Тази разлика донякъде коменсира разликата и ти си плащаш само поддръжката през това време.След това друга по същата схема и така до безкрай.Ама не всеки може да иде утре да си вземе чисто нов автомобил.
Успех!

durexxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот durexxx » Вто 05 фев 2008 0:35

Аве годината си е година. И 5 и 10хил.лв. да наливаш колата няма да се подмлади :lol: пак ще си е 93г. а времето си минава...цената се определя първо от годината и след това от всичко останало. А коли бол, човек вече треа се радва ако въобще може да я продаде на пазарната цена, камоли каквато я е взел.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 05 фев 2008 0:42

Абе пичове караме скрапери.То вече човек е зор да я продаде изобщо пък камо ли цена да хваща.С падналите мита и вноса от италия такива кочини влезнаха ,че разбиха сякво мнение за коли на хората - и перфектна да ти е колата/а на повечето хора от форума е/ хората така са наптили от джамбазки номера ,че никой вяра не хваща.
P.S.Незнам обаче що се пънеш да я продаваш.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 05 фев 2008 0:55

Камара народ иска да си продаде колата за толкова за колкото я е взел, а има и такива дето към цената добавят и техните тазходи за консумативи :idea: Излиза че кирливо ГТИ друсащо и скърцащо струва 5к лв. и на какво отгоре!?
Има и друг момент - Голф 4 доста поевтиняха за последните 1-2 години и цените са нормални според мен. Даже като се замисля може и малко по-надолу да са. Аз за Голф3 пък било то и ГТИ над 4к не давам :idea:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Вто 05 фев 2008 9:19

Rabbit_TDI написа:P.S.Незнам обаче що се пънеш да я продаваш.

не се пъна да я продавам, напротив на тоя етап съм доволен
но наистина съм съгласен, че многото коптори винаги смъкват цената
иначе колегата е прав
ако мойта пада с 10% то и по-новата пада с толкова, само дето там 10% са поне 1000-1500 лв

а по повод на колегата отгоре
твойта Бора тогава за 10 000 ще я дадеш ли?
аз мисля, че не

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 05 фев 2008 9:43

Новите за 2 години и малко смъкват с 40-50% :!: :shock данаци и застраховки струват майка си и баща си ,за сервизно обслужване да не говорим.Отделно не виждам кво имат повече от мойта кола - има си еърбег,има си клима,като се одари се нагъва по зоните за безопасност ,мотора е с директно впръскване и компир и вози сравнително добре :idea:

catatonia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот catatonia » Вто 05 фев 2008 9:53

Моят Голф 3 беше 1.4 ABD 1992 и го взех през 2003 г. за 4000 лв., след което дадох поне още 1000 за консумативи и разни ремонти. Колата беше карана само у нас след внасянето й през 1993 и честно казано като я купувах бях доста неориентиран по въпроса какво и как да гледам. Карах я над четири години и тази зима я продадох за 3000 лв. Беше в добро състояние, малко разхлопана като цяло, което според мен е нормално при 15 години таркаляне по нашите дупки, но човека, който я купи даде парите без условности като знаеше недостатъците които и аз знаех (възраст, каране у нас, гумите бяха износени и т.н.). Общо взето съм доволен от получените пари и си мисля, че друга марка кола едва ли щяше да задържи такава цена след четири години.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Вто 05 фев 2008 9:55

Моето мнение, е че потдържаните коли винаги ще са по-скъпи (от средната цена за дадения модел) което си е напълно нормално а дали си заслужава Г3 ГТИ за 5500 всеки сам си решава има консумативи, които могат да качът цената на колата (гуми, затраховка/и, винетка) а други са без значение (масло, ремъци едва ли някой след покупка на кола не ги сменя). Другия фактор като купуваш е дали найстина тва е колата която искаш (за парите, с които разполагаш) аз като си взех мойта двойка всеки ми вика "как можа да дадеш толкова пари за Г2" ама какво ми пука нали аз си я карам и си ми е на сърцето пък ако ще след месец два да се скапе цялата. :wink:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 05 фев 2008 10:00

Rabbit_TDI написа:Новите за 2 години и малко смъкват с 40-50% :!: :shock данаци и застраховки струват майка си и баща си ,за сервизно обслужване да не говорим.Отделно не виждам кво имат повече от мойта кола - има си еърбег,има си клима,като се одари се нагъва по зоните за безопасност ,мотора е с директно впръскване и компир и вози сравнително добре :idea:

Абе така си е ,ама някак си ми е доста по различно усещането като карам Корола-та на тъста нищо че и на форма е като голфа и тя е дизел :lol: И някакси не се притеснявам да тръгна на разходка до Солун като знам че е на 20К и ако не съм най-големия карък на света няма да ме остави на пътя :lol: Както и да го въртим 0км не са като 300 000км и това си има цена :!:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 05 фев 2008 10:28

Е то аз и в на майка ми четворката като влезна осещането е различно - друга кола :lol: С мойта съм ходил до Белград без никви притеснения и абсолютно всяка седмица пътувам Карлово-София.Колкото може да ме остави нова кола на пътя толкова и мойта/те новите в тва отношение са доста подли - на шефа Пежо 407 само по сорвизите кисне/

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 05 фев 2008 10:37

Да падът! Много ясно че ще падът де ше одят... Незнам какво се учудвате, че нормалната цена на едно ГТИ е 3500-4500. Като в Австрия се намират АБФ-и за 1000Е 94-5. В италия сигорно са и под 1000Е. И ги внасят на кило....
Ей на аз съм решил лятото да взимам АБФ. Ами както и даго погледна то си е 14-15 годишна кола. Карана, не ми рязана та рязана. Аз на такава кола по-добре да е без AirBag ,че след 15 години престой згънат зад тез стари и скъцащи пласмаси.... ми по-добре въобще да не ми се отваря,ако се наложи.

Вечни коли няма. Ако много те кефи колата наливаш пари в нея за нови части и си правиш кефа, само че остава вечно твоя... Ако смяташ да я сменяш след 2-3 години, копуваш максимално по-нова, и я правиш колкото да върви и да ти върши работа....

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 05 фев 2008 10:53

dude написа:а по повод на колегата отгоре
твойта Бора тогава за 10 000 ще я дадеш ли?
аз мисля, че не

10к мисля, че доста под пазарната цена :roll: Реално вървят около 12 :wink:
Разбери ме правилно! Колата се продава според пазара. Моя Голф3 дизел го купих за 6500лв. Карах го 3 години, смених му всичко и го продадах за 4800лв със зор (преди година и половина). Отвън постоянно идват нови и е невъзможно на нашие да им вземем толкова, колкото им искаме :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”