ila написа:Dragon написа:anonimko написа:и каското е мафия за да ти платят щетите първо протокол от мвр ако е кражба и кат ако е птп второ трябва да е платено цялото ако не искаш да ти я правят в техния сервиз 6мес чакаш за парите при удар пред блок или паркинг викаш мвр после застрахователя икато доиде застрахователя -ти си го направил сам за да вземеш пари на фирмата една кола гаранцинна 6мес стоя за предна броня в сервиза
Защото не знаете как да си търсите интереса!
Ами сподели малко опит де

В закона пише, че след представяне на всички неоходими документи застрахователят е длъжен в 15 дневен срок да изплати обезщетението. Ако не го направи може да се сезира Комисията за финансов надзор, която разкатава съответната застрахователна компания и нещата се задвижват. В конкретния случай на колегата колата чакала 6 месеца за нещо си, вероятно при положение, че застрахованият има избор къде да отиде да си прави колата(верно, ограничен брой доверени сервизи на застрахователя). Ествествено, че ако не ходи да пита през ден колата няма да я направят бързо в съответния сервиз, но те нещата си стоят в България така. След като човек има избор - да направи проучване кой сервиз ще му свърши работата най-качествено и най-бързо и да ходи там. А ако все пак работата не е свършена може да тормози застрахователя с Комисията за финансов надзор. Те ще ги спешат и колата ще се оправи за ден.
Лошото е, че повечето хора не знаят правата си и че не си търсят "обезщетяването". Ако не сте доволни от нещо питайте и се интересувайте какви са ви правата и съответно задълженията.
В темата на автора тойе ударен от някого. Естествено, че застрахователят по каско ще иска полицейски протокол или двустранен такъв (освен ако няма връзки) и може да откаже плащането. Затова имате право на обезщетение ако сте си изпълнили задължението да представите документите(вкл. и ипротокол).
Това за което пише Милослав е по-скоро изключението от правилото, а именно "удариха ме на паркинг, не знам кой е виновния, платете ми" без протокол. Успех на всички ви!