Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Нед 17 фев 2008 0:15

Чл. 105 Забранено е ограничаването на видимостта през стъклата на предните врати и на задното стъкло. Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Който иска да го затъмнява....Визуално е красиво найстина,а ако и не пречи на видимостта супер,но некви фолиа и такива съм със закона и против!!!
Мен излишни спорове с онея КАТаджиите :evil: не ми се водят,не са рядкост изключително тъпите парчета сред тях...

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Re: Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 17 фев 2008 0:17

[quote="DoH_KuXoT"]Значи днес един пич ми спомена , че в някаква фирма за затъмняване на стъкла издавали подобни сертификати, който доказвали, че затъмняването,тонирането е направено професионално и не застрашава безопасността.
Идеята ми, е че днес се сдобих с комплект тонирани стъкла за колата. Сложил съм само задното и страничните задни, но искам да сложа и предните странични, понеже наистина не намаляват видимостта и не пречат. Но в закона това е описано като забранено.
Аз имам закон и правилник от преди 7 месеца. Та ме интересува това за сертификатите наистина ли е вярно и КАТ признава ли го ? И има ли някаква поправка в закона.
Изобщо всякаква яснота по въпроса би била позлезна, благодаря Ви предварително.

Това фолио доколкото знам е американско и се лепи с пистолет за топъл въздух и са два слоя отвътре и един отвън, фолиото предпазва при евентуален удар да не се разхвърчат стъкалца. В големия талон се вписва какво различно има колата от серийна, там се вписва и фолио на стъклата и др. и тогава няма да имаш проблеми дори и за предните стъкла

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 17 фев 2008 0:21

vwg3 написа:Чл. 105 Забранено е ограничаването на видимостта през стъклата на предните врати и на задното стъкло. Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Който иска да го затъмнява....Визуално е красиво найстина,а ако и не пречи на видимостта супер,но некви фолиа и такива съм със закона и против!!!
Мен излишни спорове с онея КАТаджиите :evil: не ми се водят,не са рядкост изключително тъпите парчета сред тях...

Прав си за споровете,но в София полицайте ми казват, че имам право, а във Видин два дни по късно ме спират и ми казват, че нямам право и да го свалям. А сега кажи ми какво трябваше да направя?

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Нед 17 фев 2008 0:24

vwg3 написа:Мен излишни спорове с онея КАТаджиите не ми се водят,не са рядкост изключително тъпите парчета сред тях...

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 17 фев 2008 0:26

Чета какво си писал, питам те кой от тях беше прав и как би постъпил.

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Нед 17 фев 2008 0:41

За мене е бил прав този който ти е казал,че неможе да се затъмнява задния джам,защото както се вижда в чл,който съм цитирал не може..
А аз как бих постъпил-може би не бих затъмнил задния,именно защото тука никога нищо не се знае и не е регламентирано както трябва...
P.S. не отричам,чеима найстина добре тонирани/затъмнени джамове,който и на мен ми харесват....

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 17 фев 2008 0:48

:да:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 17 фев 2008 1:20

vwg3 написа:Чл. 105 Забранено е ограничаването на видимостта през стъклата на предните врати и на задното стъкло. Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

само да те попитам от къде го изкопа тоя член :roll:

я потърси по хубаво:

Чл. 105. (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им
.

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Нед 17 фев 2008 10:27

Еми колега веднага ще ти кажа откъде съм го изкопал..
http://www.maverick2000.net/ZDP/zdp.htm
http://www.maverick2000.net/ZDP/Glawa2-20.htm

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Нед 17 фев 2008 10:30

Незнам в Слънчев бряг как е,но тука по София маса приятелчета изгоряха именно заради затъмнен заден прозорец... :evil:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 17 фев 2008 12:46

vwg3 написа:Еми колега веднага ще ти кажа откъде съм го изкопал..
http://www.maverick2000.net/ZDP/zdp.htm
http://www.maverick2000.net/ZDP/Glawa2-20.htm

този сайт не е официален! Там всеки може да си пише каквото иска.

Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Нед 17 фев 2008 12:58

Абе всяка седмица спорите за едно и също.В търсачката има 10теми за затъмняването на стъклата.А относно сертификатите-няма такова нещо за предните стъкла.Абсолютно забранено е, освен ако си ИНКАСО или кука.Ако имаше такива сертификаи щяха ли всички G-класи и S-класи да си сменят стъклата с обикновени?
С тоя сертификат най-много да ти спрат колата от движение :lol:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 17 фев 2008 13:18

vwg3 написа:Незнам в Слънчев бряг как е,но тука по София маса приятелчета изгоряха именно заради затъмнен заден прозорец... :evil:

точно на мен не ми обяснявай,на мен са ми спирали колата от движение единствено и само заради предните две стъкла,
това че полицията се заяжда е друг въпрос--купете си закона да им затапвате устите на място

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Нед 17 фев 2008 13:31

Колеги всеки да прави и решава каквото иска...
Няма да споря повече напълно,ама НАПЪЛНО излишно
:beer

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 17 фев 2008 13:43

vwg3 написа:Колеги всеки да прави и решава каквото иска...
Няма да споря повече напълно,ама НАПЪЛНО излишно
:beer
Колега, надявам се че разбираш, и всички други колеги,че не се заяждам с никой, просто искам да се стигне до истината. Понеже тази тема живо ме вълнува от вчера, ето последната информация. Закона който забранява затъмняването на задното стъкло е от 1.1.1999г там наистина пише това което и ти каза. Но през 2002 година излиза поправка на този закон, в която забраната за задното стъкло отпада. Ето Ви и окончателния закон. По нова промяна няма. Считам темата за напълно изяснена за себе си, надявам се и за Вас.
А за колегата, който недоволства, че имало хиляди теми за това... в нито една от тях не се стига до консенсус и доказване, всичко е предположения, кой какво чул и видял, какво мисли и т.н. Ето Ви закон, четете чл.105 и не слушайте разни недоразбрали чичковци какви Ви ги говорят!
http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C541 ... DvP_BG.pdf

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”