дано да не е АКТ :(

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 23 фев 2008 21:51

golfer написа:
LILO&STICH написа:само да ти кажа ,че вече не само катаджиите пишат актове :wink:

я по-подробно, че ми стана интересно.
щот на такива елементи им давам лична карта и талон на колата.
ако ми искат книжка, гражданска, преглед директно ги отсвирвам, че не са контрол по автотранспорта и ако искат да ги видят да викат колегите от кат.
да ве,боби и кат викат

на един вчера обикновенни полицаи му писали акт и после викнали катаджии да разпишат само акта
Нарушението му било за минаване на жълто-червено :?

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Съб 23 фев 2008 21:53

Интересно,само по шапката ли ги познаваш ? В Перник ако става тука не е така,тука и пешаците имат право да ти видят книжката и да ти пишат акт,бил съм свидетел...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 23 фев 2008 21:54

Че какво им пречи да напишат Акт без да знае?
-това,че няма копие не може да го докаже - загубил си го е.
-това,че не се е подписал - подписва се другия катаджия като свидетел,че той е отказал да си подпише акт-а и е готов.
Решили са да не се заяждат просто.....иначе ако искат могат да ти напишат акт и без да знаеш и да го подписваш (мой приятел е гърмял така понеже им се поотвори и после го нарисуваха много приятно и го викаха на разпити и т.н.,показаха му и акт който той не беше виждал никога с неговото име,подписан от 2-та полицаи и вписано,че човека е отказал да го подпише).Като свидетел на единия полицай бее писан другия (това май сега го промениха малко в закона и трябва да е 3-то лице).
Все пак спокойно....няма страшно!

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 23 фев 2008 22:12

Audi_RS* написа:Интересно,само по шапката ли ги познаваш ? В Перник ако става тука не е така,тука и пешаците имат право да ти видят книжката и да ти пишат акт,бил съм свидетел...

Явно не ме познаваш.
в Перник ходя пеш mhihi
Има закон за движение по пътищата.
Има и правилник за прилагане на закона.
Има и орган за контрол.
Всички, които имат свидетелство за правоуправление са държали изпит върху този закон.
от тук на сетне няма какво да коментирам.

Мите, при явно нарушение за минаване на червено имат право да го спрат и да извикат КАТ.
явяват се свидетели, със сигурност са използвали момента, че са двама а твоя човек е бил сам.

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Съб 23 фев 2008 22:18

Така е колега,не те познвам,ама тоя закон който сме чели когато сме изкарвали книжки,се променя всяка година по няколко пъти. Скоро същия този закон го промениха и дадоха право на обикновените фатмаци да пишат актове,за това сега и те с ходя с папка под ръчичка ... Друг е въпроса,че сигурно има и такива,които нямат все още такива права и на тях с основание може да не си показваш документите,но пък струва ли си да се занимаваш с излишни глупости.. :beer

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 23 фев 2008 22:18

golfer написа:Мите, при явно нарушение за минаване на червено имат право да го спрат и да извикат КАТ.
явяват се свидетели, със сигурност са използвали момента, че са двама а твоя човек е бил сам.

Боби,знаем че си с крачкомобила из Парадайз-Перник mhihi mhihi mhihi

не е бил сам бре!

Били са 3-ма и моя човек(шофьора) ги е почнал че е минал на жълто,дам ама ония с камера в колата и радар :shock (а не са КАТ,ми патрулка) и му показали точно как минавал на жълто-червено.Тогава той почнал да им обяснява че те не са КАт да му пишат акт,и те му казали:"Така ли ,колега почвай да пишеш акта"

писали по лична карта ,че е отказал да представи документа за управление на МПС и още да не ти разправям още кво :? .Докато писали,повикали катаджии.Ония дошли просто да разпишат готовия вече акт :shock

А иначе на младежа дето му е темата,няма да го закачат.Аз просто споменах да се знае от останалите :wink:

rexrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexrex » Съб 23 фев 2008 22:47

zfa159 написа:Че какво им пречи да напишат Акт без да знае?
-това,че няма копие не може да го докаже - загубил си го е.
-това,че не се е подписал - подписва се другия катаджия като свидетел,че той е отказал да си подпише акт-а и е готов.
Решили са да не се заяждат просто.....иначе ако искат могат да ти напишат акт и без да знаеш и да го подписваш (мой приятел е гърмял така понеже им се поотвори и после го нарисуваха много приятно и го викаха на разпити и т.н.,показаха му и акт който той не беше виждал никога с неговото име,подписан от 2-та полицаи и вписано,че човека е отказал да го подпише).Като свидетел на единия полицай бее писан другия (това май сега го промениха малко в закона и трябва да е 3-то лице).
Все пак спокойно....няма страшно!

от това се опасявам обаче аз имам приятелката си за свидетел и тя може да каже истината - че не сам подписвал нищо - ако това изобщо има някакво значение де...

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 24 фев 2008 20:27

golfer написа:
LILO&STICH написа:само да ти кажа ,че вече не само катаджиите пишат актове :wink:

я по-подробно, че ми стана интересно.
ако ми искат книжка, гражданска, преглед директно ги отсвирвам, че не са контрол по автотранспорта и ако искат да ги видят да викат колегите от кат.
По голяма глупост не може.Явно не са ти искали книжката,затова пишеше смело.По горе написаното от теб само ще утежни положението с членове от закона.Това значи пари и онемане на книжка за определено време.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 25 фев 2008 10:19

H2O написа:
golfer написа:я по-подробно, че ми стана интересно.
По голяма глупост не може.Явно не са ти искали книжката,затова пишеше смело.По горе написаното от теб само ще утежни положението с членове от закона.Това значи пари и онемане на книжка за определено време.

Аве... може може..
органите които имат право да те проверяват, се цитират в една наредба на Министъра .. ма забравих коя е.. така или иначе търсих тази наредба и не я открих, за да знам кой има право и кой не да ми иска документите за проверка..

така че това със спирането за проверка и прочее... е малко хафиф работа..

а по въпроса за подписването на акта..
олеле майко.. еле па ако се е подписал там като очевидец..
ако влезнете да се съдите... ще ги гледаш как смъркат и викат.. даааа тям бяхме ;) видяхмеее...
еле па да покажат записа.. да видим къде и как са били там.. ;)

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 25 фев 2008 12:24

Акт за нарушение на ЗДП може да ти пише и кварталния, НО само ако е изкарал един курс. От КАТ пращат катаджий по РПУ-тата да преподават на сержантите ЗДП и как се пише акт и т.н. След като са изкарали курса вече имат право да пишат. Казвам го от личен опит, един ден минавам през 5-те кьошета и съм без колан, на Хр.Ботев ме спират двама полицаи, аз знам че са кварталните на района, защото често минавам и пеша и съм ги виждал. Аз почнах да се отварям, че нямали право да пишат, а и си мислех че ме блъфират за да им дам лев. Обаче извадиха актовете и ми го написаха и си ходих в КАТ да си взема наказателното постановление както си му е редът. А това дали конкретния полицай има или няма право (т.е. дали е минал този курс) го пише в някой протокол, който се намира в РПУ-то. По принцип може да се обжалва акта или НП, на основание че не си сигурен, че полицая има правомощия и детайлни познания на закона за да ти пише акт, и като се стигне до съда евентуално, там представителите от страна на КАТ трябва да покажат този документ доказващ, че дадения полицай е изкарал този курс.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 25 фев 2008 12:27

Ами то още миналата година съобщиха по всички медии,че има заповед на вътрешния министър съгласувана с министерски съвет,че поради недостиг на кадри в КАТ :wink: в контрола на движението се включват всички структури на МВР......така,че всвеки един полицай можеда ти състави акт за нарушение(не наказателно постановление-то се издава от Началника на КАТ?!)....между другото винаги е било така.....акт за нарушение може да ти състави ВСЕКИ полицай(включително и да те провери за алкохол).....а наказателното постановление са изготвя в КАТ....Просто не е излизала изрична заповед на вътрешния министър ва вменяване на тези задължение по ежедневието на другите служби на полицията...

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 25 фев 2008 12:40

joker написа:......в контрола на движението се включват всички структури на МВР......
......така,че всвеки един полицай можеда ти състави акт за нарушение(не наказателно постановление-то се издава от Началника на КАТ?!)....между другото винаги е било така.....акт за нарушение може да ти състави ВСЕКИ полицай(включително и да те провери за алкохол).....а наказателното постановление са изготвя в КАТ....

Ето нещо смислено по темата... ;)

Иначе напоследък много се забавлявам да чета подобни теми, в които някой, който идея си няма за какво става въпрос, дава съвети на друг в същото положение.... :)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 25 фев 2008 15:14

Audi_RS* написа:Не могат,там където са ви вписали е няква книжка дет си водят отчет кой са проверявали... така че спи спокойно :wink:

Точно така

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 25 фев 2008 15:58

споко
няма да имаш проблеми

rexrex