ACCELERATOR написа:Тука всеки казва различни цени...
А аз да питам - колко често се налага да се зарежда? Колко месеца изкарва с едно зареждане, и въобще ако всичко е наред по системата, налага ли се да се зарежда?
точно това ме интересува и мен...

chefito написа:ACCELERATOR написа:Тука всеки казва различни цени...
А аз да питам - колко често се налага да се зарежда? Колко месеца изкарва с едно зареждане, и въобще ако всичко е наред по системата, налага ли се да се зарежда?
black` написа:Зарежда се както дойде. Ако е скапана системата може и всяка седмица да изпуска, ако няма проблеми може и на 5-6 години... На стари коли може да се наложи смяна на някои неща за да не изпуска. Затова искайте да ви се прави проба дали държи вакуум при работещ климатик поне 10-15 минути. На колите се налага дозареждане по-често предвид екстремните условия на ползване. Не е домашен климатик все пак. А и в същото време не би трябвало да се харчи като бензин.Плаща се на грамаж...
Тия R няма да ги коментирам повече. Всичко що е R е фреон. Демек Refrigerant.
![]()
juve написа:Колеги , няма такова положение , дето да е указано на колко време се дозарежда , презарежда и зарежда ! Абсолютно изправният и херметичен климатик може да работи вечно с една и съща газ ..... поне е повече от 100 години ...Друг е въпроса колко време изкарват на практика .....
Namesata написа:juve написа:Колеги , няма такова положение , дето да е указано на колко време се дозарежда , презарежда и зарежда ! Абсолютно изправният и херметичен климатик може да работи вечно с една и съща газ ..... поне е повече от 100 години ...Друг е въпроса колко време изкарват на практика .....
Колеги не говорете глупости за да не сте смешни в очите на хората които се занимават с това
juve написа:Колеги , няма такова положение , дето да е указано на колко време се дозарежда , презарежда и зарежда ! Абсолютно изправният и херметичен климатик може да работи вечно с една и съща газ ..... поне е повече от 100 години ...Друг е въпроса колко време изкарват на практика .....
Namesata написа:juve написа:Колеги , няма такова положение , дето да е указано на колко време се дозарежда , презарежда и зарежда ! Абсолютно изправният и херметичен климатик може да работи вечно с една и съща газ ..... поне е повече от 100 години ...Друг е въпроса колко време изкарват на практика .....
Колеги не говорете глупости за да не сте смешни в очите на хората които се занимават с това
offside написа:Аз го заредих мин година на пролет (45лв ми зеха за тожа удоволствие , но при познат човек) цяло лято си свирках на хладно и сега пак чакам да се постопли да видя дали сичко е ок ... имах еидн единствен съвет , че дори и през зимата да го пускам за по 10-15 мин да поработва и съм нямало да имам проблем (говореше ми за некви масла , некви уплътнения дет се свивали по малко през зимата и те да се смазвали)
chefito написа:ACCELERATOR написа:Тука всеки казва различни цени...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 47 госта