Бавно ,но сигурно настъпи момента за издаването на НП.Ето какво съчиних на база на образеца пуснат от dobrinb
Уважаеми районни съдии,
Обжалвам пред Вас описаното наказателно постановление. Същото е издадено при съществени процесуални нарушения, както и в пълно несъответствие с фактическата обстановка.
Налице са няколко основни недостатъка на съставения акт за установяване на административно нарушение. Същите пречат по безспорен начин да бъде установено извършването на твърдените нарушения, поради което актът не може да бъде годно основание за започване на административно наказателно производство и за издаване на наказателно постановление.
Обстоятелствената част на акта не отговаря на действителността.
Основно противоречие е фактът, че актът е съставен без основание на база ЗЗДП,а именно: през въпросния ден /08.03.2008/ около 12 и 35 тръгнах от с. Сушица в посока гр. Пловдив.На излизане от с. Сушица имаше табела за край на населено място . При минаването ми по околовръстния път на гр . Карлово нямаше табелка за начало на населено място ,а само табела „транзит“ не едно от кръстовищата. При спирането ми от патрулната кола/скрита зад контейнерите на автобусна спирка / никой от полицаите не се представи и легитимира .При показването на засечената скорост на радара забелязах ,че устройството не беше монтирано неподвижно , а беше в ръката на полицая – следователно не съм убеден ,че засечената скорост е на автомобила управляван от мен и изобщо е засечена правилно . Скороста не беше засечена съгласно чл.165 ал. 2 т. 6 от ЗЗДП .Също така не забелязах знак за изправност на радарното устройство.
В акта не е посочена възрастта и местоработата ми.
Налице е неспазване на предвидената в закона форма за издаване на наказателно постановление – основание за неговата нищожност. Описанието на нарушението не съответства на това в акта за установяване на административно нарушение. Отново в нарушение на посочената разпоредба, наказващият орган не е посочил доказателства, които потвърждават извършването на нарушението.
Уважаеми районни съдии,
Моля, като вземете предвид изложеното, да отмените обжалваното наказателно постановление, като постановено при неспазване на предвидената в закона форма и въз основа на порочен акт за установяване на административно нарушение.
Някой ако се сеща за допълване или грешки да пише.