Засичане на скорост ,НП и други правни въпросчета.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 10 мар 2008 11:36

А за радара защо мисля че бях чел някъде ,че трябва да е неподвижен :? - че те така могат да засекат колата с която се разминавам :cry:
P.S.Лошото е че не се сетих тогава да питам за документ на радара и пломба :cry:

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Пон 10 мар 2008 11:44

da6o_amvr написа:
Rabbit_TDI написа:6. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) имат право за установяване на нарушенията на
правилата за движение по пътищата да използват технически средства или системи,
заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на
моторното превозно средство.
p.s.Ама поне аз както го чета това им е право ,а не задължение-или бъркам :?
Много ясно-това е една възможност,просто-могат да си мерят и със стария ТР-4,няма никакви проблеми.

Мда ам аз лично го разбирам , че ако си "ползват" това право трябва да отговаря на това че трябва да заснема или записва номера на дадената кола която е засечена :) нз може и да го интерпретирам неправилно :)

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пон 10 мар 2008 13:27

интерпретацията си е описана, с тези радари които ползват не могат да докажат че си бил ти. сыответно акта ще падне в съда

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 10 мар 2008 16:53

Tomcat написа:интерпретацията си е описана, с тези радари които ползват не могат да докажат че си бил ти. сыответно акта ще падне в съда
не е така-закона им разрешава да използват старите радари без видео заснемане-ако го нямаше този нов текст,просто скоростите заснети с новите радари щяха да са невалидни.Така че колега пообъркал си се. :wink: Убеден съм в това което пиша :wink:

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пон 10 мар 2008 19:35

няма смисъл да спорим, има хора които казват че работи, и честно казано им вярвам

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 04 апр 2008 8:40

Бавно ,но сигурно настъпи момента за издаването на НП.Ето какво съчиних на база на образеца пуснат от dobrinb

Уважаеми районни съдии,

Обжалвам пред Вас описаното наказателно постановление. Същото е издадено при съществени процесуални нарушения, както и в пълно несъответствие с фактическата обстановка.

Налице са няколко основни недостатъка на съставения акт за установяване на административно нарушение. Същите пречат по безспорен начин да бъде установено извършването на твърдените нарушения, поради което актът не може да бъде годно основание за започване на административно наказателно производство и за издаване на наказателно постановление.

Обстоятелствената част на акта не отговаря на действителността.
Основно противоречие е фактът, че актът е съставен без основание на база ЗЗДП,а именно: през въпросния ден /08.03.2008/ около 12 и 35 тръгнах от с. Сушица в посока гр. Пловдив.На излизане от с. Сушица имаше табела за край на населено място . При минаването ми по околовръстния път на гр . Карлово нямаше табелка за начало на населено място ,а само табела „транзит“ не едно от кръстовищата. При спирането ми от патрулната кола/скрита зад контейнерите на автобусна спирка / никой от полицаите не се представи и легитимира .При показването на засечената скорост на радара забелязах ,че устройството не беше монтирано неподвижно , а беше в ръката на полицая – следователно не съм убеден ,че засечената скорост е на автомобила управляван от мен и изобщо е засечена правилно . Скороста не беше засечена съгласно чл.165 ал. 2 т. 6 от ЗЗДП .Също така не забелязах знак за изправност на радарното устройство.
В акта не е посочена възрастта и местоработата ми.
Налице е неспазване на предвидената в закона форма за издаване на наказателно постановление – основание за неговата нищожност. Описанието на нарушението не съответства на това в акта за установяване на административно нарушение. Отново в нарушение на посочената разпоредба, наказващият орган не е посочил доказателства, които потвърждават извършването на нарушението.

Уважаеми районни съдии,

Моля, като вземете предвид изложеното, да отмените обжалваното наказателно постановление, като постановено при неспазване на предвидената в закона форма и въз основа на порочен акт за установяване на административно нарушение.

Някой ако се сеща за допълване или грешки да пише. :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Пет 04 апр 2008 8:59

Без да се включвам в спора... ама автобусна спирка, кръстовища....

там трева задължително да има некво ограничение на скоростта....

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 04 апр 2008 9:04

Само едно уточнение - не е задължително да има табела, за да се счита, че си в населено място...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 04 апр 2008 9:28

minimiro написа:Без да се включвам в спора... ама автобусна спирка, кръстовища....

там трева задължително да има некво ограничение на скоростта....

Няма - околовръстен път в нещо като промишлена зона - ама кажи речи в нищото.Те неслучайно чакат там :lol: :cry:

Последна промяна от Rabbit_TDI на Пет 04 апр 2008 13:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 04 апр 2008 9:29

dobrinb написа:Само едно уточнение - не е задължително да има табела, за да се счита, че си в населено място...

:shock - поне така ме учиха на листовките - табела -50.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”