Предни накладки - 186 лв. ??
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
golfer написа:LILO&STICH написа:накладки се сменят за 30min-макс 1 час
абе не е баш така...
ако болта на спирачния апарат вземе та умре?
демек се замаже шестостена?
ако не може да се прибере цилиндъра?
ако е на заден апарат?
и т.н.
ако е audi A8 ?
ееее, ми то по твойта логика се скрий в бункер, че ако падне някоя топола, ако те отнесе камион, ако те връхлети ураган, ако........
нещата винаги могат да се омажат, но тва си е чист песимизъм

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
pafaka написа:това ясно .. надявам се поне да си свършат качествено работата в такъв случай и да си заслужат стотинкитевъпреки, че както каза колегата..това е рутинна работа за 20-30 минути....
p.s. : не съм ходил още..утре ще ходя..затова питах...да знам дали да отменям ..или да ходя при обикновен сервиз
186лв разбити на суми:
накладки: 35лв едрова цена
накладки: 70лв надценка
труд: 80лв
според мен за стандартите в БГ си е обир..., но за един английски, немски, френски стандарт може би е нормална цена на труда...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз само на дърти кочини съм сменял предни накладки, но пък никога не ми е отнемало повече от половин час с почистването на апаратите. Като и двата пъти виждах за пръв път спирачките на конкретната кола свалени. На някои вагени като развиеш и накладките просто падат и трябва да сложиш новите и да завиеш.
pafaka написа:мом4ета...питам, защото не съм много на ТИ с хилядите болтове и нещица в автомобила....питам Ви, защото ще дадете мнение, с което не целите да ми вземете стотинките...както майстора, който ще ми препоръча "най-доброто"....а ще гледа да си вземе повече парички...
допитвам се до вас...щото сте пичове и ще помогнете...съжалявам ако ви занимавам с тъпи въпроси..просто не ми е ясно защо на едно място една услуга струва 100 лева..а на друго...същата услуга е близо 2 пъти ...
Смени ги при някой от клубните майстори

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
dxd написа:pafaka написа:мом4ета...питам, защото не съм много на ТИ с хилядите болтове и нещица в автомобила....питам Ви, защото ще дадете мнение, с което не целите да ми вземете стотинките...както майстора, който ще ми препоръча "най-доброто"....а ще гледа да си вземе повече парички...
допитвам се до вас...щото сте пичове и ще помогнете...съжалявам ако ви занимавам с тъпи въпроси..просто не ми е ясно защо на едно място една услуга струва 100 лева..а на друго...същата услуга е близо 2 пъти ...
Смени ги при някой от клубните майсториАко беше от Пловдив щях да ти ги сменя с най-голямо удоволствие за едната добра дума ама си далеч....

- CoZmO
- Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
- Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
- Контакти:
Vizor написа:Отиди си купи едни хубави накладки и ела на месечната да ти ги сменим ебати
натовари 1-2 стекчета биричка в багажника и кажи дали да товаря аз инструментите от къщи че много тежат
По-евтино ше му излезе в сервиза... Хахахаха
Аз съвсем скоро ги сменях, за смяната в сервиза ми взеха 30 лв., което си мисля че не са толкова много... Накладките ги купих от мой приятел с магазин за авточасти, който ми направи 20% отстъпка и стъпиха на 146лв мисля (АТЕ)... Така че наистина си зависи от накладките. Аз лично бих предпочел да дам 10 кинта отгоре, но ако се случи нещо винаги можеш да рекламираш в големия сервиз. А в малкия - мноо важно че имаш проблеми... Поне аз съм на това мнение... Пък всеки си прави изводи и заключения. Иначе на Б3-ката като я купих и отидох в Юнитрейд, за накладки ми поискаха 180 лв. без труд. Аз им теглих една, отидох в първия магазин, купих си едни от най-скъпите които имаше - 97 лв. и за 40 минути пред нас си ги смених...

- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
CoZmO написа:Нормално е...На мен за колата от гаража ми взеха 180 лв за накладки и 394 лв за масло и филтри...
Eeeee направо незнам как ви се дават толкова пари.Колега ще ме извиняваш ама направо си ял дървото и то яко.Масло кастрол 80 лв смяна 5 лв.Смяна на спирачни дискове предни и накладки в Д&Н сервиз в Пловдив 253 лв с работата.
Офертата е в колата ми.
- CoZmO
- Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
- Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
- Контакти:
sasho_mf написа:...
Колега зависи какви части си сложил. Не казвам, че и на мен не ми предложиха и толкова евтини части и масла. За маслото единият вариант беше по 46лв. литъра на МОТУЛ, другият беше този който направих с оригиналното масло на ФауВе. Горе съм забравил да поясня точно, в тези 394лв. ми влизаше маслото, смяната, маслен филтър, горивен филтър, въздушен филтър и филтъра на климатроника... Накладки имаше от 75лв. до 240лв. но ми ги препоръчаха тези АТЕ за 146 лв. някъде бяха... Нали знаеш, имал-дал. Като нямам, няма да им дам...

- XaxoXaxo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chefito написа:според мен за стандартите в БГ си е обир..., но за един английски, немски, френски стандарт може би е нормална цена на труда...
Сори за офф-а, но в тези страни сигурно парите за труд ще отидат за трудещия се

Не знам как е в Порше БГ, но не мисля, че взимат по 3000лв заплата майсторите. Пък може и да взимат, кой знае

смених ги..сложиха ми некви 'оригинални' ..на които пише .."made in germany..for VW" ..и някав сериен номер...187 лв. всичко...говорим само за предни накладки...
след някой друг месец ми пада гаранцията и спирам да се занимавам с оторизирани сервизи п....майни...че ми писна да им наливам пари само....
Благода на всички отзовали се
иначе визоре...тенк ю за предложението... 
след някой друг месец ми пада гаранцията и спирам да се занимавам с оторизирани сервизи п....майни...че ми писна да им наливам пари само....
Благода на всички отзовали се

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”