Предни накладки - 186 лв. ??

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 24 мар 2008 23:43

щото там дето си ходил дават големи заплати,и нали се сещаш че от някой трябва да ги изкарат :lol:

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Пон 24 мар 2008 23:59

това ясно .. надявам се поне да си свършат качествено работата в такъв случай и да си заслужат стотинките :) въпреки, че както каза колегата..това е рутинна работа за 20-30 минути....

p.s. : не съм ходил още..утре ще ходя..затова питах...да знам дали да отменям ..или да ходя при обикновен сервиз

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 25 мар 2008 8:14

golfer написа:
LILO&STICH написа:накладки се сменят за 30min-макс 1 час

абе не е баш така...
ако болта на спирачния апарат вземе та умре?
демек се замаже шестостена?
ако не може да се прибере цилиндъра?
ако е на заден апарат?
и т.н.

ако е audi A8 ?

ееее, ми то по твойта логика се скрий в бункер, че ако падне някоя топола, ако те отнесе камион, ако те връхлети ураган, ако........

нещата винаги могат да се омажат, но тва си е чист песимизъм :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 25 мар 2008 8:22

pafaka написа:това ясно .. надявам се поне да си свършат качествено работата в такъв случай и да си заслужат стотинките :) въпреки, че както каза колегата..това е рутинна работа за 20-30 минути....

p.s. : не съм ходил още..утре ще ходя..затова питах...да знам дали да отменям ..или да ходя при обикновен сервиз

186лв разбити на суми:

накладки: 35лв едрова цена
накладки: 70лв надценка
труд: 80лв

според мен за стандартите в БГ си е обир..., но за един английски, немски, френски стандарт може би е нормална цена на труда...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 25 мар 2008 8:42

Аз само на дърти кочини съм сменял предни накладки, но пък никога не ми е отнемало повече от половин час с почистването на апаратите. Като и двата пъти виждах за пръв път спирачките на конкретната кола свалени. На някои вагени като развиеш и накладките просто падат и трябва да сложиш новите и да завиеш.

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Вто 25 мар 2008 9:26

pafaka написа:мом4ета...питам, защото не съм много на ТИ с хилядите болтове и нещица в автомобила....питам Ви, защото ще дадете мнение, с което не целите да ми вземете стотинките...както майстора, който ще ми препоръча "най-доброто"....а ще гледа да си вземе повече парички...
допитвам се до вас...щото сте пичове и ще помогнете...съжалявам ако ви занимавам с тъпи въпроси..просто не ми е ясно защо на едно място една услуга струва 100 лева..а на друго...същата услуга е близо 2 пъти ...

Смени ги при някой от клубните майстори :wink: Ако беше от Пловдив щях да ти ги сменя с най-голямо удоволствие за едната добра дума ама си далеч....

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 25 мар 2008 9:31

Отиди си купи едни хубави накладки и ела на месечната да ти ги сменим ебати
натовари 1-2 стекчета биричка в багажника и кажи дали да товаря аз инструментите от къщи че много тежат :lol:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 25 мар 2008 9:55

dxd написа:
pafaka написа:мом4ета...питам, защото не съм много на ТИ с хилядите болтове и нещица в автомобила....питам Ви, защото ще дадете мнение, с което не целите да ми вземете стотинките...както майстора, който ще ми препоръча "най-доброто"....а ще гледа да си вземе повече парички...
допитвам се до вас...щото сте пичове и ще помогнете...съжалявам ако ви занимавам с тъпи въпроси..просто не ми е ясно защо на едно място една услуга струва 100 лева..а на друго...същата услуга е близо 2 пъти ...

Смени ги при някой от клубните майстори :wink: Ако беше от Пловдив щях да ти ги сменя с най-голямо удоволствие за едната добра дума ама си далеч....

:kef: :kef: :kef:

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Вто 25 мар 2008 9:57

Vizor написа:Отиди си купи едни хубави накладки и ела на месечната да ти ги сменим ебати
натовари 1-2 стекчета биричка в багажника и кажи дали да товаря аз инструментите от къщи че много тежат :lol:

По-евтино ше му излезе в сервиза... Хахахаха

Аз съвсем скоро ги сменях, за смяната в сервиза ми взеха 30 лв., което си мисля че не са толкова много... Накладките ги купих от мой приятел с магазин за авточасти, който ми направи 20% отстъпка и стъпиха на 146лв мисля (АТЕ)... Така че наистина си зависи от накладките. Аз лично бих предпочел да дам 10 кинта отгоре, но ако се случи нещо винаги можеш да рекламираш в големия сервиз. А в малкия - мноо важно че имаш проблеми... Поне аз съм на това мнение... Пък всеки си прави изводи и заключения. Иначе на Б3-ката като я купих и отидох в Юнитрейд, за накладки ми поискаха 180 лв. без труд. Аз им теглих една, отидох в първия магазин, купих си едни от най-скъпите които имаше - 97 лв. и за 40 минути пред нас си ги смених... ;-)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 25 мар 2008 10:56

Чакайте малко бре хора,
той човека вика че колата му е гаранционна, по добре ако е така да си иде в сервиза да си му ги сменят, ще преглътнеш скъпото обслужване амам няма да ти падне гаранцията.
Ако не ти е гаранционна няма никъв проблем никога да не стъпваш там.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 25 мар 2008 11:15

на къв пробег е светнала тази ламБа?

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Вто 25 мар 2008 12:47

CoZmO написа:Нормално е... :wink: На мен за колата от гаража ми взеха 180 лв за накладки и 394 лв за масло и филтри... ;-)

Eeeee направо незнам как ви се дават толкова пари.Колега ще ме извиняваш ама направо си ял дървото и то яко.Масло кастрол 80 лв смяна 5 лв.Смяна на спирачни дискове предни и накладки в Д&Н сервиз в Пловдив 253 лв с работата.
Офертата е в колата ми.

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Вто 25 мар 2008 12:59

sasho_mf написа:...

Колега зависи какви части си сложил. Не казвам, че и на мен не ми предложиха и толкова евтини части и масла. За маслото единият вариант беше по 46лв. литъра на МОТУЛ, другият беше този който направих с оригиналното масло на ФауВе. Горе съм забравил да поясня точно, в тези 394лв. ми влизаше маслото, смяната, маслен филтър, горивен филтър, въздушен филтър и филтъра на климатроника... Накладки имаше от 75лв. до 240лв. но ми ги препоръчаха тези АТЕ за 146 лв. някъде бяха... Нали знаеш, имал-дал. Като нямам, няма да им дам... ;-)

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XaxoXaxo » Вто 25 мар 2008 14:30

chefito написа:според мен за стандартите в БГ си е обир..., но за един английски, немски, френски стандарт може би е нормална цена на труда...

Сори за офф-а, но в тези страни сигурно парите за труд ще отидат за трудещия се :)
Не знам как е в Порше БГ, но не мисля, че взимат по 3000лв заплата майсторите. Пък може и да взимат, кой знае :dontknow:

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Вто 25 мар 2008 16:36

смених ги..сложиха ми некви 'оригинални' ..на които пише .."made in germany..for VW" ..и някав сериен номер...187 лв. всичко...говорим само за предни накладки...
след някой друг месец ми пада гаранцията и спирам да се занимавам с оторизирани сервизи п....майни...че ми писна да им наливам пари само....
Благода на всички отзовали се :) иначе визоре...тенк ю за предложението... :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”