Братя не издържах и!!!!!
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
vit_autosofia написа:madmen написа:Имам няколко карб-а от жигула отпреди 15 години ми се търкалят из мазето, дали да не разкоствам турбината ....
или съм тъп.Или не разбирам това което си написал
Ами според мен поне има смисъл да отидеш към нещо по-ново и модерно, а не да се връщаш към '80 години с този карб. Разбирам че ти е хоби и работа да се занимаваш с карбуратори, но мисля че мноооого отдавна им е минало времето и са на доизживяване. Това че ти е хаечила моноинжекцията 17/100 си мисля че говори само за няколко неща -> или няма никаква поддръжка тази кола или караш постоянно в 6000 оборота. Сега разхода няма да падне на 7/100.
С други думи -> честито за промяната, но тя за мен е безмислена и е продиктувана единствено и само от лИбоФ към карбураторите
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
madmen написа:vit_autosofia написа:madmen написа:Имам няколко карб-а от жигула отпреди 15 години ми се търкалят из мазето, дали да не разкоствам турбината ....
Ами според мен поне има смисъл да отидеш към нещо по-ново и модерно, а не да се връщаш към '80 години с този карб. Разбирам че ти е хоби и работа да се занимаваш с карбуратори, но мисля че мноооого отдавна им е минало времето и са на доизживяване. Това че ти е хаечила моноинжекцията 17/100 си мисля че говори само за няколко неща -> или няма никаква поддръжка тази кола или караш постоянно в 6000 оборота. Сега разхода няма да падне на 7/100.
С други думи -> честито за промяната, но тя за мен е безмислена и е продиктувана единствено и само от лИбоФ към карбураторите
Не съм много съгласен ! Понякога старите неща са по-добри. (старите радиа хващат повече станций, ламповите усилватели, маратонките Ромика

- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
madmen написа:vit_autosofia написа:madmen написа:Имам няколко карб-а от жигула отпреди 15 години ми се търкалят из мазето, дали да не разкоствам турбината ....
само да спомена ,карбораторите са много по -надеждни.Неслучаино Люси се е върнал към калб

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Живеем в настоящето , тъгувайки за надеждността на старата техника във всяка една област на индустрията!Децата ни не знаят какво е карб , ние не знаем "Това го знае всяко хлапе..." - се ла ви
Според мен споровете са безмислени - всеки да кара това , което го кефи.
Люси - поздравления! Ще ни изтребят нас динозаврите - ама хак да им е с тия хиляди датчици и плюнки / ще ми отваря прозореца автоматично , като пръдна в колата - ама ха....
/
Според мен споровете са безмислени - всеки да кара това , което го кефи.
Люси - поздравления! Ще ни изтребят нас динозаврите - ама хак да им е с тия хиляди датчици и плюнки / ще ми отваря прозореца автоматично , като пръдна в колата - ама ха....

- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Стои и Бомбер, да наи-вероятно старите неща са по-здрави, но не и по-модерни. По тази логика за какво да се стремим към прогрес. Да копаеш с мотиката е по-евтино и по-сигурно отколкото с трактор
А па точно тези карбуратори дето се монтират в ФВ недейте да ми ги хвалите, ама хич
Карал съм такъв, сменявал съм го(не съм знаел тогава що е интернет, камо ли пък да знам че Витауто... може да го оправи) Карал съм и моноинжекцион -> в пъти по-добро е и не съм имал ядове. Карал съм и други работи, ама тях въобще няма да ги сравнявам.
п.с. Изразих мнението си по-въпроса. Щом колегата го кефи това което е направил му желая много безавариини километри.

А па точно тези карбуратори дето се монтират в ФВ недейте да ми ги хвалите, ама хич
Карал съм такъв, сменявал съм го(не съм знаел тогава що е интернет, камо ли пък да знам че Витауто... може да го оправи) Карал съм и моноинжекцион -> в пъти по-добро е и не съм имал ядове. Карал съм и други работи, ама тях въобще няма да ги сравнявам.
п.с. Изразих мнението си по-въпроса. Щом колегата го кефи това което е направил му желая много безавариини километри.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”