Братя не издържах и!!!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Сря 23 апр 2008 22:29

А честито колега...сподели първите впечатления от към вървеж,разхода не го гледаме щот всички знаеме че кефа цена няма 8)

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Сря 23 апр 2008 22:38

Покрай сухото гори и суровото.......... :twisted:

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Сря 23 апр 2008 23:06

Gesha_GTI написа:А честито колега...сподели първите впечатления от към вървеж,разхода не го гледаме щот всички знаеме че кефа цена няма 8)
Подкрепям, пък и колко харчи колата е константна величина mhihi

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 24 апр 2008 4:53

Има една малка подробност,а тя е че му сложих и разпределителен вал от 2Е матор.Ще гледам днес,ако ми остане време да му нащракам некоя друга снимчица.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 24 апр 2008 7:09

Честито Люси!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 24 апр 2008 7:41

Изкара ми акъла с тва заглавие бре!Някакво такова,като за последно...Иначе за модернизацията :да:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 24 апр 2008 7:52

Имам няколко карб-а от жигула отпреди 15 години ми се търкалят из мазето, дали да не разкоствам турбината ....

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 24 апр 2008 7:59

madmen написа:Имам няколко карб-а от жигула отпреди 15 години ми се търкалят из мазето, дали да не разкоствам турбината ....

или съм тъп.Или не разбирам това което си написал

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 24 апр 2008 8:08

vit_autosofia написа:
madmen написа:Имам няколко карб-а от жигула отпреди 15 години ми се търкалят из мазето, дали да не разкоствам турбината ....

Ами според мен поне има смисъл да отидеш към нещо по-ново и модерно, а не да се връщаш към '80 години с този карб. Разбирам че ти е хоби и работа да се занимаваш с карбуратори, но мисля че мноооого отдавна им е минало времето и са на доизживяване. Това че ти е хаечила моноинжекцията 17/100 си мисля че говори само за няколко неща -> или няма никаква поддръжка тази кола или караш постоянно в 6000 оборота. Сега разхода няма да падне на 7/100.
С други думи -> честито за промяната, но тя за мен е безмислена и е продиктувана единствено и само от лИбоФ към карбураторите

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 24 апр 2008 8:12

b0-MaNiAkA написа:А колко почна да гори?

Би трябвало да е повече.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 24 апр 2008 8:14

madmen написа:
vit_autosofia написа:

Ами според мен поне има смисъл да отидеш към нещо по-ново и модерно, а не да се връщаш към '80 години с този карб. Разбирам че ти е хоби и работа да се занимаваш с карбуратори, но мисля че мноооого отдавна им е минало времето и са на доизживяване. Това че ти е хаечила моноинжекцията 17/100 си мисля че говори само за няколко неща -> или няма никаква поддръжка тази кола или караш постоянно в 6000 оборота. Сега разхода няма да падне на 7/100.
С други думи -> честито за промяната, но тя за мен е безмислена и е продиктувана единствено и само от лИбоФ към карбураторите

Не съм много съгласен ! Понякога старите неща са по-добри. (старите радиа хващат повече станций, ламповите усилватели, маратонките Ромика :lol: :lol: and more, more) Според теб кое е по-вероятно да се развали ? Един жигулов карб или електроника на кола 2007-ма ? Ракетата на Гагарин е имала по-малко електроника от една нова кола ! Колкото по-просто токлова по-добре :roll:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 24 апр 2008 8:15

madmen написа:
vit_autosofia написа:

само да спомена ,карбораторите са много по -надеждни.Неслучаино Люси се е върнал към калб :wink:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 24 апр 2008 8:23

Браво Люска..
кога изпрегна бе :lol:
абе гледах го кехинчето ти се мяткаше из гаража .. викам да го слагам на кро и да тургам газовото ама си ме изпреварил деба ;( ко ши прая ся.. :lol:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 24 апр 2008 8:26

Живеем в настоящето , тъгувайки за надеждността на старата техника във всяка една област на индустрията!Децата ни не знаят какво е карб , ние не знаем "Това го знае всяко хлапе..." - се ла ви
Според мен споровете са безмислени - всеки да кара това , което го кефи.
Люси - поздравления! Ще ни изтребят нас динозаврите - ама хак да им е с тия хиляди датчици и плюнки / ще ми отваря прозореца автоматично , като пръдна в колата - ама ха.... mhihi /

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 24 апр 2008 8:36

Стои и Бомбер, да наи-вероятно старите неща са по-здрави, но не и по-модерни. По тази логика за какво да се стремим към прогрес. Да копаеш с мотиката е по-евтино и по-сигурно отколкото с трактор :idea:
А па точно тези карбуратори дето се монтират в ФВ недейте да ми ги хвалите, ама хич
Карал съм такъв, сменявал съм го(не съм знаел тогава що е интернет, камо ли пък да знам че Витауто... може да го оправи) Карал съм и моноинжекцион -> в пъти по-добро е и не съм имал ядове. Карал съм и други работи, ама тях въобще няма да ги сравнявам.

п.с. Изразих мнението си по-въпроса. Щом колегата го кефи това което е направил му желая много безавариини километри.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”