вакса за гуми?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Гумите на тракторите по време на АГРА 08 и Винария 08 ги пръскахме със спрей за смазване на силиконова основа на гръцката фирма Cosmos - това е същата фирма,която предлага най-евтините спрейове с боя.Спреят е невероятен,държи поне 1 седмица,гумите лъщят.Не може и дума да става за сравнение с да кажем Mafra.Въпреки,че Мафрата е по-скъпа,Cosmo-то я превъзхожда.
bomber написа:chefito написа:Събирам още мнения за глицерина.......до сега ми се вижда най-добра инвестиция...
за глицерина даже ги подхранва аз преди да си пребера зимните в мазето ги мия и мажа с глицеринецСтрува 80 стотинки шишенцето.
За гумите незнам, ама аз всяка зима си мажа гумените уплатнения на вратите и багажника с глицерин и така не залепват в големите студове. Остава сега да го пробвам и на гумите като козметичен ефект, самоче си представям какво мазане ще падне май ще е по-добре да търса нещо като спрей, ще е по-лесно и по-качествено покрита гумата.
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
yuleto написа:bomber написа:chefito написа:Събирам още мнения за глицерина.......до сега ми се вижда най-добра инвестиция...
за глицерина даже ги подхранва аз преди да си пребера зимните в мазето ги мия и мажа с глицеринецСтрува 80 стотинки шишенцето.
За гумите незнам, ама аз всяка зима си мажа гумените уплатнения на вратите и багажника с глицерин и така не залепват в големите студове. Остава сега да го пробвам и на гумите като козметичен ефект, самоче си представям какво мазане ще падне май ще е по-добре да търса нещо като спрей, ще е по-лесно и по-качествено покрита гумата.
С гъвичка става много лесно
Най-добрият силикон за гуми е един наливен,който доставят на мивките.Някой ми беше казал,че е мнедицински бензин ли ,как го нарече не знам.Който познава човек,който бачка на мивка може да си го порьча,обаче е 6 кинта на литьр,но препарата после не може да се измие и с обезмаслител от гумите и пластмасите по колата.Много добьр
Аз мисля скоро да си порьчам от мивката на един приятел.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”