вакса за гуми?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 03 май 2008 17:23

Гумите на тракторите по време на АГРА 08 и Винария 08 ги пръскахме със спрей за смазване на силиконова основа на гръцката фирма Cosmos - това е същата фирма,която предлага най-евтините спрейове с боя.Спреят е невероятен,държи поне 1 седмица,гумите лъщят.Не може и дума да става за сравнение с да кажем Mafra.Въпреки,че Мафрата е по-скъпа,Cosmo-то я превъзхожда.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Съб 03 май 2008 17:45

И аз ползвам този с костенурката...17 лв. е в Шел, ама в Метро я видях за 14-15...държи дълго, може би седмица..

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Съб 03 май 2008 17:53

Изображение
това ако се намери е добро, държи 2-3 седмици. Може да вкарам снимки до 1-2 дена.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 03 май 2008 18:20

Събирам още мнения за глицерина.... :roll: ...до сега ми се вижда най-добра инвестиция...

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Съб 03 май 2008 19:48

10x на всички за предложенията и отговорите... колкото до глицерина- не разяжда ли гумите?... не знам просто се чудя... иначе той май е най на далавера...

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 06 май 2008 11:47

преди малко си взех "гланц за автогуми МОТОХ"... струва 2.20... сега намазах едната гума за проба само че колата след вчерашния дъжд пак е за миене... да видим колко дни ще изтрае... ама става яко де... като нова стана гумата:)

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 06 май 2008 12:01

DimoNN написа:преди малко си взех "гланц за автогуми МОТОХ"... струва 2.20... сега намазах едната гума за проба само че колата след вчерашния дъжд пак е за миене... да видим колко дни ще изтрае... ама става яко де... като нова стана гумата:)

от къде го взе :)

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 06 май 2008 12:03

chefito написа:Събирам още мнения за глицерина.... :roll: ...до сега ми се вижда най-добра инвестиция...

за глицерина даже ги подхранва аз преди да си пребера зимните в мазето ги мия и мажа с глицеринец :) Струва 80 стотинки шишенцето.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 06 май 2008 12:14

взех го от едно магазинче за автоаксесоари на околовръстното и пушкин... иначе може и с глицерин да пробвам като го изразходя това...

Потребителски аватар
yuleto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yuleto » Вто 06 май 2008 12:52

bomber написа:
chefito написа:Събирам още мнения за глицерина.... :roll: ...до сега ми се вижда най-добра инвестиция...

за глицерина даже ги подхранва аз преди да си пребера зимните в мазето ги мия и мажа с глицеринец :) Струва 80 стотинки шишенцето.

За гумите незнам, ама аз всяка зима си мажа гумените уплатнения на вратите и багажника с глицерин и така не залепват в големите студове. Остава сега да го пробвам и на гумите като козметичен ефект, самоче си представям какво мазане ще падне май ще е по-добре да търса нещо като спрей, ще е по-лесно и по-качествено покрита гумата.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 06 май 2008 13:39

yuleto написа:
bomber написа:

За гумите незнам, ама аз всяка зима си мажа гумените уплатнения на вратите и багажника с глицерин и така не залепват в големите студове. Остава сега да го пробвам и на гумите като козметичен ефект, самоче си представям какво мазане ще падне май ще е по-добре да търса нещо като спрей, ще е по-лесно и по-качествено покрита гумата.

С гъвичка става много лесно

Потребителски аватар
Bumer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bumer » Вто 13 май 2008 14:11

глицерина е тестван многократно и няма по-добра алтернатива от него за тези пари
мажа и зимните и летните, стават дори по-добри от нови

Потребителски аватар
lifter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lifter » Вто 13 май 2008 21:50

И аз ползвам глицерин, супер е и е за без пари, за 2 минути си мажа всичките гуми. :wink:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Сря 14 май 2008 7:55

Най-добрият силикон за гуми е един наливен,който доставят на мивките.Някой ми беше казал,че е мнедицински бензин ли ,как го нарече не знам.Който познава човек,който бачка на мивка може да си го порьча,обаче е 6 кинта на литьр,но препарата после не може да се измие и с обезмаслител от гумите и пластмасите по колата.Много добьр ;) Аз мисля скоро да си порьчам от мивката на един приятел.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Сря 14 май 2008 8:57

С боя за обувки.... :lol: Аз ползвам казабланка... от тая дето си има тампон вътре и кутийка със боя..., отгоре е с прозлачен капак... :lol:

Ефекта е дълготраен... ползвам я и за броните.... :) :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”