Всяка 12-а кола на газ била бомба

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 14 май 2008 10:04

Kingpin написа: Аз мога да ти дам пример за поне 3 самовзривили се автомобила от газови бутилки за последните 3 години...

Самозапалили ДА, ама самовзривили :gruebel

Kingpin, един въпрос :arrow: като гледаш на ден колко хора умрат при катастрофи по пътищата заради несъобразената скорост, можеш ли да ми се закълнеш, че си се замислил над това и никога не вдигаш с Ралито си повече от 60км/ч. заради твоята лична безопастност (изключваме насрещнодвижещите се камикадзета) :?:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 14 май 2008 10:23

Tyan написа:
restless написа:А фактът че е много по-трудно да се предизвика запалване или взрив на газова бутилка от резервоар с бензин го оставям за домашно на драскача от вестника.

това дето каза е тотална глупост .....

не е глупост....така е ......газта е по-трудно възпламенима и гори по-бавно от бензина...затова при каранне газ се препоръчва изрядна запалителна система и намаляване на междуелектродното разстояние с 0.1 мм в сравнение с бензина(извадка от форума Автогазови)..

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 14 май 2008 10:25

GOLF5_ABT написа:http://www.standartnews.com/bg/article.php?article=217150
:roll:

Да това определено има здрав смисъл и желание за опазване на околната среда. На безотговорните и мърляви водачи трябва да се налагат ефективно сериозни глоби и дори спиране на автомобила от движение за определен период от време, защото явно иначе някои няма да се научат да носят отговорност към останалите :!:

ОФФ.
Само като се сетя за близката тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight= по повод премахването на АГУ-тата в автомобилите, имащи по настоящем такива. Пълни безмислици и малоумия, а и търсене на сензация от весникарите, част от които само жълтото ги влече и тресе. Както съм писъл в тази тема, не си позволявам откакто съм с газова уредба на автомобила да не мина редовен технически преглед и за нея.
Дори си пазя и платежните документи от прегледа за 7-те години до сега.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 14 май 2008 10:29

Tyan написа:
restless написа:А фактът че е много по-трудно да се предизвика запалване или взрив на газова бутилка от резервоар с бензин го оставям за домашно на драскача от вестника.
това дето каза е тотална глупост .....
Абе тикве (ън-мън), ти кога па почна да разбираш от газови, да те таковам... :evil:
Чети си там ПЦ-тата и не се обаждай като не знаеш!

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Сря 14 май 2008 10:32

Сорка за оффа, ама оня ден гледам един с Ауди 80 фърчи с бясна скорост, с отворен багайник. Викам си: тоя го е забраил. Точно след 10 секунди замерис на гас. Ето заради такива убавци има инциденти с газови бутилки.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Сря 14 май 2008 10:33

Stefan написа:
Kingpin написа: Аз мога да ти дам пример за поне 3 самовзривили се автомобила от газови бутилки за последните 3 години...

Самозапалили ДА, ама самовзривили :gruebel

Kingpin, един въпрос :arrow: като гледаш на ден колко хора умрат при катастрофи по пътищата заради несъобразената скорост, можеш ли да ми се закълнеш, че си се замислил над това и никога не вдигаш с Ралито си повече от 60км/ч. заради твоята лична безопастност (изключваме насрещнодвижещите се камикадзета) :?:

Мога да ти подпиша и писмена клетва ако искаш :wink: В града минавам 60 км/ч толкова рядко, че километража ми е хванал паяжина след червеното на 60 км/ч :wink: Единственото място, където съм карал с повече от 60 през последните 6-7 месеца е Боянска права и магистралата :idea: И повярвай ми след 8ми март (денят в който Лъчо/landikar/ се смаза в собствената си Импреза) карам толкова примерно, че чак започна да ми харесва :wink: Първо, защото искам да стигна жив и здрав с цяла кола до мястото на където съм тръгнал. Второ, защото имам 4 точки в талона. Трето, защото даването на газ ми се отразява кофти на портфейла, особено при тия 2,28 бензин.

П.П.: колата ми не е Рали (за жалост) :wink:

Преди 2 лета в Пловдив един Пасат комби се самовзриви, докато беше паркиран на паркинга пред един блок. На около 100 метра от детска площадка, пълна с деца.
Преди 3 години двама мъже се самоубиха, защото поливали с топла вода газовата бутилка :shock
Преди 3 години (май толкова бяха) един микробус се самовзриви в движение насред пътя между две села до Пловдив.

После не ми давай за пример това колко хора умират от катастрофи, защото няма нищо общо. Едно е да карам като ненормален, друго е да имам цепнатина в газовата бутилка с големина 2 микрона и като я напълня до края да взрива бензиностанцията, барабар със себе си. Или пък цепка в някой от маркучите от която да си излиза газчица и в момента в който запаля цигара да поема пътя нагоре....

Скоро беше, карах зад един привидно разпадащ се Опел Кадет. От клапата дето се зарежда се ВИЖДАШЕ как газта излиза :!: Няма да описвам смръднята, която се разнасяше зад него, но само ще ти кажа, че тъкмо мислех да паля цигара малко преди това. И това е просто един пример...

Последна промяна от Kingpin на Сря 14 май 2008 10:36, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 14 май 2008 10:34

Добре де трябва ли да обръщаме внимание на всяка жълта статийка във купената българска преса.
Скоро не е имало за какво да се пише и видите ли ''Имаме новина!!''
И то добре че уж от Брюксел ни се били скарали.Ами те и парите по сапарда спряха за малко,едно време и съдебната система ни натиснаха да си оправяме,и с корупцията да се справим,и цените на цигарите да си вдигнем,и казаните за варене на ракия да си спрем,и АЕЦ-а да му ударим катанеца....................ее те скоро ще ни казват и как да си ..... жените май!!???
Всяко чудо за 3 дни,по-големите за 5.

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Сря 14 май 2008 10:38

Kingpin написа:.........

мн точно обяснение
не се интересувам и не разбирам от газови
но около всяка 2ра кола дето е на газ мирише ЯКО

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 14 май 2008 10:47

GOLF5_ABT написа:

мн точно обяснение

Еми то всичко си опира до това къде ,как и кой я е поставял.
И темата би трябвало да е не срещу или за газта,а за контрола за поставянето на газови уредби на автомобили.Мерцедес,Волво и Тойота са марките за които със сигурност знам че от години имат заводски излезли модели и то серийно на bi-fuel.Всеки има право да кара на каквото си иска и както му е удобно за джоба и разбиранията.
Ами дайте да забраня на съседите си да ползват газ и за готвене,отопление и какво ли не още,щото видите ли имам обща стена с тях и ако гръмне нещо и аз го отнасям.Или да забранят газовите запалки от по 20 ст. а само кибрит и Zippo да може да се ползва,защото и те били опасни като стоят много време на слънце.
Всичко опира до качество на продукта,било то запалка за 20ст. или газов инжекцион за 2200 лева.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 14 май 2008 10:53

Kingpin написа:...

Вай че подпали :олелеее

Щом така мислиш :dontknow: но според мен най-важното е изправността на колата, а не с какво върви :wink:

Да си чувал за дефекта на Lamborghini, кола за една камара пари а се самозапалва в движение. Такива случай има много, а невярвам те да са с АГУ :arrow:
Изображение

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 14 май 2008 11:21

Да забраним газовите печки и газовите котлони!
Да се чуди човек като запала котлона как не се взривява :D

Утре очаквайте нова тема в 24часа - "Електрическият ток е опасен, ако пипнете жица под напражение може да умрете - ДА ЗАБРАНИМ тока!"

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Сря 14 май 2008 11:24

Stefan написа:
Kingpin написа:...

Вай че подпали :олелеее

Щом така мислиш :dontknow: но според мен най-важното е изправността на колата, а не с какво върви :wink:
Напълно вярно, от личен опит мога да кажа, че повечето мъркучи които слагат се нацепват за година, макс две.... а безотговорността на шофьорите да следят за изправността на бутилката води до белите....

И ОФФ - скоро имаше снимки на спирачни дискове и накладки станали на дроБсърма от НЕнавременната смяна... всичко опира до манталитета на хората, и на тези които слагат инсталацията и на тези които я използват.... :wink:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 14 май 2008 11:26

jetttlii написа:Напълно вярно, от личен опит мога да кажа, че повечето мъркучи които слагат се нацепват за година, макс две...
МаааАААААААААААААААааркуч бе колега и не маркучите за газта, а за охладителната течност към изпарителя се напукват...

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 14 май 2008 11:27

Трябва да се изисква от сервизите не от потребителите на АГУ.
Сега всеки може да купува скобички и маркучи от кварталната железария и да поставя уредби.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 14 май 2008 11:31

GOLF5_ABT написа:

мн точно обяснение

Ако не знаеш газта няма мирис,затова се прибавят други съединения за да се откроява и да мирише, така се разбира дали има изпускане!
Това че мирише е добре, отколкото да не мирише и пак да те трови, но без да знаеш ти...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”