гръцките катаджии са полудели

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 03 юни 2008 8:54

Ооо в Гърция е много гадно да си имаш вземане даване с полицията. За неправилно паркиране гепват предния номер. Радар детекторите са абсолютно забранени - глоба 1000 евро мисля че беше :roll: . Обаче пък разрешената концентрация на алкохол е 0.8 промила :shock Никой не присвятка че има полицаи, освен българите :twisted:

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Вто 03 юни 2008 8:56

те карат като откачени е моето мнение, и най-развалящия им се детайл е клаксона според мен, постоянно бибиткат за нещо и се хранят :fight:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 03 юни 2008 8:57

chefito написа:Баси измекярите...ние сме туристи...оставяме пари в хотелите има, а те ни глобяват....подобна случка в Турция...обратен на забранено място, но бяхме с луксозна кола и ги обедихме, че сме направили грешка но сме туристи и не сме видяли знака...а те ни казаха че щом сме им на гости ни прощават, но искат да внимаваме повече...почерпихме ги по 10 доларчета...

Мдаа...а сега да помислим защо след 5 века турски гнет и ние сме станали същите измекяри. Бакшиша си е типично турски мурафет - респективно - и български.
Да пресметнем...500 години робство...свободни сме от 130...значи още 370 години и може и да почнем да мислим като европейци. Дотогава - крадииииии, колкото и от когото може.
Това е. :wink: :arrow:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 03 юни 2008 9:05

connor cane написа:
chefito написа:Баси измекярите...ние сме туристи...оставяме пари в хотелите има, а те ни глобяват....подобна случка в Турция...обратен на забранено място, но бяхме с луксозна кола и ги обедихме, че сме направили грешка но сме туристи и не сме видяли знака...а те ни казаха че щом сме им на гости ни прощават, но искат да внимаваме повече...почерпихме ги по 10 доларчета...

Мдаа...а сега да помислим защо след 5 века турски гнет и ние сме станали същите измекяри. Бакшиша си е типично турски мурафет - респективно - и български.
Да пресметнем...500 години робство...свободни сме от 130...значи още 370 години и може и да почнем да мислим като европейци. Дотогава - крадииииии, колкото и от когото може.
Това е. :wink: :arrow:

Чакай, те не са си го искали...просто се заговорихме...накрая ни пуснаха, а ние като благодарност, че не ни лепнаха 200долара глоба ги почерпихме...замисли се че сме оставили 1000долара в хотела...това е оборот за туризма им...ако грозните гърци те глобят 2-3 пъти в миризливата им страна би ли отишъл пак там...

п.с. същите турци катаджии глобиха няколко техни съграждани докато чакахме...по скоро беше жест от колкото подкуп...

п.с. 2. мисля си, че щом са се наредили толкова българи, явно това място в Гърция е било с уловка, която не я знаем...дали това е благородно да седиш на място с уловка и да лапаш...какво излиза че гръцките катаджии са мада факани педали като нас? Предполагам знаеш че колкото повече акта направиш толкова повече се харесваш на шефовете си и следователно се издигаш...следователно ПАК ОПИРАМЕ ДО ПАРИ!!! Алчни копелдаци са хората по цял свят, а понятието ЕВРОПА, е за вярващите...

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Вто 03 юни 2008 9:10

турските и гръцките катаджии според мен нямат нищо общо, гръцките май са 300 пъти по-стриктни, с турците по-можеш да се разбереш и както казва колегата да проявят разбиране и накрая да се почерпите нещо, обаче Йорго катаджията не :No

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Вто 03 юни 2008 9:15

connor cane написа:...Трябва и тук да се научим, че единственият начин да спрем да се избиваме по пътищата в мирно време е да спазваме правилата.

Как да спазваме правилата, като ги нямаме условията?
Та аз заради дупките, по второстепенните пътища, само преди завой и при разминаване съм си в моята половина.
Половината от пътя съм в насрещното, а другата половина... по средата :D - особено нощем.
Защо по средата? Еми защото са навъдиха достатъчно много от тези, ..."интегрираните", ... с каруци, без светлини и каквито и да е било светлоотразители, които ги виждаш, когато не можеш вече нищо да направиш. До сега съм се разминавал с три сериозни инциденти, точно заради това, за това че .... нарушавам правилата.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 03 юни 2008 9:22

kacho написа:турските и гръцките катаджии според мен нямат нищо общо, гръцките май са 300 пъти по-стриктни, с турците по-можеш да се разбереш и както казва колегата да проявят разбиране и накрая да се почерпите нещо, обаче Йорго катаджията не :No

Точно тук си много ама много в заблуда. Това което се случило на чефи предполагам е било преди време а не скоро.
Ако сгафиш нещо в турция скоро време те имат един много подходящ лаф при тях :
- ПРОШКА НЯМА.

Както и в гърция така и в турция има страшно много катастрофи и загинали по пътищата и вече турист оставям пари не минава :(. Аз лично никога не искам да ме заподозряд в това, че говоря техния език там. Защото имат глоби за техни които знаят правилата и за "туристи"

Единствено визирам Истанбул там е малко абсурдно какъвто и да е контрол, просто не виждам как ще стане и в бъдеще за град натъпкан в толкова малък размер с 15 - 16 милиона.

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Вто 03 юни 2008 9:30

Точно тук си много ама много в заблуда. Това което се случило на чефи предполагам е било преди време а не скоро.
Ако сгафиш нещо в турция скоро време те имат един много подходящ лаф при тях :
- ПРОШКА НЯМА. ...

може, нищо не казвам, засега имам само горчивия опит от гръцките катаджии, чувал съм, че и в Румъния не си поплюват, само ние сме ларш

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Вто 03 юни 2008 10:16

Чефо, дай като сме туристи и да си правим каквото искаме, така ли?

И хич не съм съгласен че Гърция е миризлива държава... голяма част от хората може и хич да не кефят, но такива острови има, че простоооо...

Сгрешил си - плащаш си глоба. Това е. По-правилно от това не може да бъде.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Вто 03 юни 2008 10:39

е тука не е ли така? като видят наще катаджии чужд номер и хоп палка
тва си е практика навсякъде

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Вто 03 юни 2008 12:58

assd написа:е тука не е ли така? като видят наще катаджии чужд номер и хоп палка

прав си така е, наще си внесоха кола от САЩ, и още на първото и разхождане на БГ територич веднага ни спряха и ни одариха глоба 120 лв заради чуждите номера. Тфа си е просто навсякаде из цяла БГ. :evil:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Вто 03 юни 2008 14:16

Всички малоумници по шосетата в Гърция, които съм видял, са с БГ табели.

Писнало им е от келеши...и не са длъжни да ни понасят простотията.

И не правете сравнения между нашите катаджии и гръцките, или немските или други от нормални държави. Опитай се да дадеш подкуп в Гърция, Германия и ела да кажеш след това, какво ти се е случило.... :lol:

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Вто 03 юни 2008 16:59

Kaizer Soze написа:Всички малоумници по шосетата в Гърция, които съм видял, са с БГ табели.

Писнало им е от келеши...и не са длъжни да ни понасят простотията.

И не правете сравнения между нашите катаджии и гръцките, или немските или други от нормални държави. Опитай се да дадеш подкуп в Гърция, Германия и ела да кажеш след това, какво ти се е случило.... :lol:

Гърция не зная,но в Германия...май мина времето без бакшиши .Турците тираджии говореха,че за дребни нарушения си затваряли очите срещу двайсетина евро

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Вто 03 юни 2008 17:01

Golfer_pz написа:
assd написа:е тука не е ли така? като видят наще катаджии чужд номер и хоп палка

прав си така е, наще си внесоха кола от САЩ, и още на първото и разхождане на БГ територич веднага ни спряха и ни одариха глоба 120 лв заради чуждите номера. Тфа си е просто навсякаде из цяла БГ. :evil:

Заради чуждите номера?!?! Е, че що не може ми да си я караш с чуждите номера? Аз съм се возил лично в Кайен и БМВ 750 с американски номера в БГ и да ти кажа не съм чул собствениците да се оплакват от такова нещо.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Вто 03 юни 2008 17:01

Легенди са това че в Германия взимат по 10-20евро и си затварят очите :idea: не го пробвайте :idea: :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”