хайде и аз да се разпиша в темата!значи не е добре и да презарежда генератора над 14,5 да нестане като на баща ми акумулатора да си изплюе половината течност от него а и миризмата е непоносима!
моят засега е перфектен при зарезждане с и без консуматори но имам един лек шум от лагерчетата но вече 30к няма пролем!
Иде зима, провери си алтернатора!
- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Иде зима, провери си алтернатора!
И аз да попитам моита сутрин когато е много студено направо неможе да запали и я пускам по надолнището и запалва.После пали без проблем макар че понякога немога да запаля от какво може да е това.Колата е Голф 3 1,9 чист дизел.Акумулатора е 61 ампера казаха ми че е слаб възможно ли е ?????
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Th3_Storm написа:И аз да попитам моита сутрин когато е много студено направо неможе да запали и я пускам по надолнището и запалва.После пали без проблем макар че понякога немога да запаля от какво може да е това.Колата е Голф 3 1,9 чист дизел.Акумулатора е 61 ампера казаха ми че е слаб възможно ли е ?????
Tрябват ти май към 90, ако не се лъжа. Тия 61 на чистия дизел, а и на който и да е дизел са му малко.
- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така мисля ама се пак да попитам иначе като е топло пали без проблем.
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
pesho_sl написа:Th3_Storm написа:И аз да попитам моита сутрин когато е много студено направо неможе да запали и я пускам по надолнището и запалва.После пали без проблем макар че понякога немога да запаля от какво може да е това.Колата е Голф 3 1,9 чист дизел.Акумулатора е 61 ампера казаха ми че е слаб възможно ли е ?????
Tрябват ти май към 90, ако не се лъжа. Тия 61 на чистия дизел, а и на който и да е дизел са му малко.
Как 90 бе

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Докато се ровех из нета попаднах на една статия за акумулатори и ми направи впечатление,че се замерва при 2000 rpm:
Напрежение на зареждане: (правят се две измервания: с включени и с изключени фарове - и двете при поне 2000 об/мин на двигателя): трябва да е 13.8-14.2 волта. Ако напрежението е по-ниско, попътувайте 20-30 минути и пак измерете - може батерията да е изтощена от преди това. Ако все пак е по-ниско, или пък по-високо, намерете и отстранете причината.
- bay mip
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера смених батерията на колата.Производителя е "Exide", модел "Excel"/74Ah/.Не съм я избирал,защото бях на зор.Ако може, дайте мнение за производителя и модела на този акУмУлатор? 

- esto
- Автомобил: caddy ecofuel
- Двигател: BSX
Alek написа:Exide са един от най-добрите производители...

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

- bay mip
- Автомобил:
- Двигател:
Когато се мери напрежението,трябва да сме сигурни, че батерията на мултицета не е изтощена.Изтощена батерия = по-големи стойности.
- Stef4o
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD
Barboukov написа::shock![]()
Меря и виждам 12.9 волта.
![]()
![]()
Ама що не погледнах темата по-рано. Вчера 2 пъти ме теглиха за 1 час. Днес неможах да запаля отново. Колегата вика дай да измерим. Слага уреда и възкликва: Бацеееееее, оправи си динамото. Не зарежда и акумолатора са е е..л в г.за.

вчера мерих - 0.01, 0.02, при форсаж 0.03

най-странното е, че колата пали(малко трудно, но...), къфка и срича ама пали

Акумулатор - нов

Днес алтернатора вънка

- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Здравейте колеги.Искам да ви попитам и аз едно въпросче.Вчера си взех ново акумулаторче Гигават 60ач 540А.Замереха ми го на празен ход с пуснати фарове(ксенон) 13.85.С обороти над средните(2000) с пуснати фарове 13.95.Добре ли е ? 

- monaha86
- Автомобил:
- Двигател:
Един път ми светна лампата на акумулатора в движение,и когато спрях видях че ремъкът на алтернатора ми го няма.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”