А някой дори нямат късмета да умрат....
http://kartuning.ru/pics/index.php?idi=62&razdelid=6
Само безаварийни пътувания !

ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В рамките на една седмица в общината имаме 4 смъртни случая от катастрофи. Двамата шофьори при сблъсъка между автобус и тир.Вчера пак си са заминали две момчета, едното на 28 другото на 23.
Автобуса и тира ги видях след проишествите в града на един пракинг, като гледам колко са зле, определено е цяло чудо че са само 2 жертвите.
Автобуса и тира ги видях след проишествите в града на един пракинг, като гледам колко са зле, определено е цяло чудо че са само 2 жертвите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всички говорим че трябва да помислим преди да натиснем "газта'. А някои спомня ли си как на 21.06.2008г. на път за Калояново кво беше на магистралата?То не беха изпреварвания в авариина лента,то не беха некви скорости по 170,180.......засичания,и редица други нарушения каде не са опасни само за нас,а и за другите на пътя.Аз също бех един от тия със нарушенията тогава,с което не се гордея особено. Дано не съм обидил някой ама си беше точно така. И нали знаете този израз: КАМИКАДЗЕ СЕ СТАВА САМО ЕДИН ПЪТ.
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
http://lifestyle.ibox.bg/news/id_746545274
Кръв на асфалта
Кръв. На асфалта - в дъжд или слънчево време. Или точно по Коледа. Кръвта на някой, който току-що се е смял, пушил цигара, звънял по телефона, усмихнал се е на детето на задната седалка. Например твоята кръв.
Секунди, в които не само воланът, но и животът се завърта главоломно и в буквалния смисъл на думата. Секунди, в които и за вярващите Господ няма. Секундите, в които не ти, а смъртта кара колата.
Вчера показаха поредните брутални кадри от катастрофи в Шуменско. Пак убити, изхвърчали от колите, блъснали се в дърво. А оцелелите от предишните катастрофи сигурно гледат тези кадри по телевизията от инвалидните си колички или от болничните легла. Неоцелелите ги гледат някъде отгоре, където небесните шосета са безкрайни, а ограничения за скоростта няма.
Представи си. Ужаса да умреш разкъсан на асфалта заради собственото си или чуждо безумие да се мислиш за непобедим, страхотен, ненадминат, неуязвим, много печен шофьор. Или да умираш бавно. Да не идва линейка. Или до теб да умират любимите ти хора и да не можеш да им помогнеш. Представи си го.
Представи си да умира детето ти заради нетърпението ти да изпревариш в мъглата или да караш по двулентов път в дъжда със 160. Допреди секунди да си мечтал за нещо, да си правил уговорки за утре, да си се ядосвал, да си си спомнил нещо далечно и хубаво. И после: във вихъра на удара и физиката на ламарините всичко си заминава. Вече не се налага да мислиш, да се ядосваш, да бързаш, да даваш пари, да ухажваш някого... защото теб просто вече те няма. А преди минути беше тук.
Смятам, че обществото ни има проблем не с привикването към натуралистичните гледки, термини като "войната по пътищата" и ежедневната хроника с по няколко "убити"(всъщност и самоубити), а с въображението. И всеки ден да ни пускат ужасяващи клипове, в които говорят осакатени, ампутирани, обездвижени - няма да се променим. И всеки ден да четем подобни текстове, няма да намалее напрежението по пътищата. Докато ни липсва рефлекс и умението или желанието всеки, който сяда в колата, да си представи какво би станало, ако и когато... се държим на пътя като примати. Имаме генерален проблем да си представим евентуалната собствена трагедия, за да ни трогне чуждата.
И идва в Биг брадър 4 едно момченце, както биха казали хора от друго поколение - "един келеш" на 22 години, което обяснява, че е преживяло... 15 катастрофи. Дават ни забавни кадри на въртяща се на пътя кола и поредния автоманиак, който с напомпаното си его е тръгнал да доказва... мимолетността на живота си и на живота на другите. Дали няма да бъде срещу теб в насрещното? Дали и ти не си като него?
Представи си го. Излиташ за секунди в кървав полет. Защото, както беше казал Джон Ленън, животът наистина е "това, което се случва, докато си правим планове за бъдещето".
http://belejkinayana.blogspot.com/
Кръв на асфалта
Кръв. На асфалта - в дъжд или слънчево време. Или точно по Коледа. Кръвта на някой, който току-що се е смял, пушил цигара, звънял по телефона, усмихнал се е на детето на задната седалка. Например твоята кръв.
Секунди, в които не само воланът, но и животът се завърта главоломно и в буквалния смисъл на думата. Секунди, в които и за вярващите Господ няма. Секундите, в които не ти, а смъртта кара колата.
Вчера показаха поредните брутални кадри от катастрофи в Шуменско. Пак убити, изхвърчали от колите, блъснали се в дърво. А оцелелите от предишните катастрофи сигурно гледат тези кадри по телевизията от инвалидните си колички или от болничните легла. Неоцелелите ги гледат някъде отгоре, където небесните шосета са безкрайни, а ограничения за скоростта няма.
Представи си. Ужаса да умреш разкъсан на асфалта заради собственото си или чуждо безумие да се мислиш за непобедим, страхотен, ненадминат, неуязвим, много печен шофьор. Или да умираш бавно. Да не идва линейка. Или до теб да умират любимите ти хора и да не можеш да им помогнеш. Представи си го.
Представи си да умира детето ти заради нетърпението ти да изпревариш в мъглата или да караш по двулентов път в дъжда със 160. Допреди секунди да си мечтал за нещо, да си правил уговорки за утре, да си се ядосвал, да си си спомнил нещо далечно и хубаво. И после: във вихъра на удара и физиката на ламарините всичко си заминава. Вече не се налага да мислиш, да се ядосваш, да бързаш, да даваш пари, да ухажваш някого... защото теб просто вече те няма. А преди минути беше тук.
Смятам, че обществото ни има проблем не с привикването към натуралистичните гледки, термини като "войната по пътищата" и ежедневната хроника с по няколко "убити"(всъщност и самоубити), а с въображението. И всеки ден да ни пускат ужасяващи клипове, в които говорят осакатени, ампутирани, обездвижени - няма да се променим. И всеки ден да четем подобни текстове, няма да намалее напрежението по пътищата. Докато ни липсва рефлекс и умението или желанието всеки, който сяда в колата, да си представи какво би станало, ако и когато... се държим на пътя като примати. Имаме генерален проблем да си представим евентуалната собствена трагедия, за да ни трогне чуждата.
И идва в Биг брадър 4 едно момченце, както биха казали хора от друго поколение - "един келеш" на 22 години, което обяснява, че е преживяло... 15 катастрофи. Дават ни забавни кадри на въртяща се на пътя кола и поредния автоманиак, който с напомпаното си его е тръгнал да доказва... мимолетността на живота си и на живота на другите. Дали няма да бъде срещу теб в насрещното? Дали и ти не си като него?
Представи си го. Излиташ за секунди в кървав полет. Защото, както беше казал Джон Ленън, животът наистина е "това, което се случва, докато си правим планове за бъдещето".
http://belejkinayana.blogspot.com/
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
vasilii_zaicev написа:Всички говорим че трябва да помислим преди да натиснем "газта'. А някои спомня ли си как на 21.06.2008г. на път за Калояново кво беше на магистралата?То не беха изпреварвания в авариина лента,то не беха некви скорости по 170,180.......засичания,и редица други нарушения каде не са опасни само за нас,а и за другите на пътя.Аз също бех един от тия със нарушенията тогава,с което не се гордея особено. Дано не съм обидил някой ама си беше точно така. И нали знаете този израз: КАМИКАДЗЕ СЕ СТАВА САМО ЕДИН ПЪТ.
Хора, в една нива от тръни трудно вирее цвете, и обратното в цветята тук там ще намериш някой трън. Обществото ни е болно (може би неизлечимо, или поне не е измислено лекарството още),егоизма се шири навред. Свикнали сме да правим много компромиси, със себе си,с останалите. Където има компромиси няма ред и обратното. Всеки си избира къде да живее...
Извън БГ тези неща отшумяват и щеш не щеш ставаш друг. Направо все едно плувам във собствени води, макар че съм само от 5 месеца тук. Ядовете са някъде далеч, спокойствие навсякъде, да караш кола си е удоволствие, не ти се скъсява живота на всяко кръстовище. Постепенно свикнах със задръстванията от време на време , какво да се прави, никой не им обръща внимание, то си е ежедневие.
Тук има един инструктор от Сливен при който карах кормуването. От 5 години е в Монреал и от една година е инструктор. Та той ми сподели, че когато е дошъл и се е качил на кола е карал като "говедо"(думите са си негови). Постепенно е влязъл в ритъм и сега учи другите на толерантност и добро шофиране. Аз нямах такъв проблем, в БГ се опитвах доколкото мога да съм културен на пътя.
Ми това е от мен. Успех на всички

- burkov2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък един ден най-спокойно си карам с 90 към Петрич и на един прав участък (мякъде преди дефилето точно) ама уж много отдалеч гледам два тира се изпреварват. Викам си "това не е на добре". Уж много отдалеч реших да намаля за всеки случай а то се оказа че точно навреме съм се усетил. Значи тия олигофрени просто си минаха и на двете платна, а аз добре че вече карах на 2-ра с 20 км/ч че свих рязко отстрани в чакъла. За радост си останах само със спомена и по голфа драскотина няма, НО..
И си мисля .. тва ако не бях аз дето карам по-предпазливо, ами някой дето се кефи да се прави на "дупе" или просто обича да си качва адреналина, сега съм убеден че жертвите щяха да са поне с една повече.
Даже с бащата бях, и той такова чудо не беше виждал, дето кара от 25 години кола.
Тъй че аз ви съветвам : КАРАЙТЕ ЛЕКО (в смисъл не бавно като олигофрени, а просто правете плавни движения по платното) ЗА ДА МОЖЕ КАТО СЕ НАЛОЖИ ИЗВЕДНЪЖ ДА СЕ КАРА ЕКСТРЕМНО, ДА НЕ Е ЗА СМЕТКА НА ЖИВОТА ВИ!!!
И си мисля .. тва ако не бях аз дето карам по-предпазливо, ами някой дето се кефи да се прави на "дупе" или просто обича да си качва адреналина, сега съм убеден че жертвите щяха да са поне с една повече.
Даже с бащата бях, и той такова чудо не беше виждал, дето кара от 25 години кола.
Тъй че аз ви съветвам : КАРАЙТЕ ЛЕКО (в смисъл не бавно като олигофрени, а просто правете плавни движения по платното) ЗА ДА МОЖЕ КАТО СЕ НАЛОЖИ ИЗВЕДНЪЖ ДА СЕ КАРА ЕКСТРЕМНО, ДА НЕ Е ЗА СМЕТКА НА ЖИВОТА ВИ!!!
- burkov2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Искам да добавя само че съм и любител колоездач на скромните 13 000 километра и искам да кажа на ВСИЧКИ КОИТО СМЯТАТ ЧЕ НАД 120 ПО МАГИСТРАЛАТА Е ДОБРЕ, ДА СЕ КАЧАТ НА КОЛЕЛО И ДА ВДИГНАТ 60КМ/Ч АКО ИМ СТИСКА, та хубаво да се опънат очите като на китаец и да осъзнаят какво всъщност е >>с-к-о-р-о-с-т>> за да може да помислят после дали два пъти по-бързо от това не е чисто самоубийство.
Опитът ми зад волана ..
~5000км и мисля че 75коня са нечовешки много, пък вие си преценете за какво са ви повече от 100 !
Опитът ми зад волана ..

- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-СНИМКИТЕ СА РЕАЛНИ И УЖАСНИ! КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ГО ПОНЕСЕ ДА НЕ ГЛЕДА!
това е реалността! нека всеки се замисли за тия кадри всеки път когато му хрумне да си мери пи*ката зад волана, да се вживява като състезател и най-вече когато си помисли, че е безсмъртен!
http://miravto.com/2007/08/17/samye_str ... otret.html
това е реалността! нека всеки се замисли за тия кадри всеки път когато му хрумне да си мери пи*ката зад волана, да се вживява като състезател и най-вече когато си помисли, че е безсмъртен!
- dandan
Колкото и да са ужасни малко хора биха си взели поука от тях. Бързо се забравя. Трябва да се промени като цяло поведението на хората. Няма такава нация при която хората да са културни на пътя, пък навсякъде другаде да са говеда, ще ме извините за израза ама това е в действителност.
Разбира се има и изключения но са малко...
Разбира се има и изключения но са малко...
- chicki
- Автомобил:
- Двигател:
хи
DimoNN написа:ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-СНИМКИТЕ СА РЕАЛНИ И УЖАСНИ! КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ГО ПОНЕСЕ ДА НЕ ГЛЕДА!
С 2 думи нямам думи тая седмица взех книжка,и нзм дали въобще да се качвам на голф4ето 4е ве4е секи стана професионален състезател и като гледам тези снимки и като си помисля 4е може да съм на мястото на някой от тези хора не ми се мисли

- dandan
С 2 думи нямам думи тая седмица взех книжка,и нзм дали въобще да се качвам на голф4ето
Ми де да знам колега, трябва и малко смелост ама какво да се прави, ако трябва да се пазим от всичко , то трябва да не ходим на работа, да не пием гадната вода, да не ядем храната пълна с какво ли не, да не ходим пеша(щото и там риска е голям)...
Совалките и самолетите и те падат и се трошат ама хората си поемат риска. Катастрофи има и в най-напредналите държави, така че отърване няма... а бе какво да ти кажа- божа работа. Безгрешни хора няма, пък и е техника все пак, понякога отказва.
Казват, че господ обичал смелите, но трябва да се прави разлика с безразсъдните все пак.
Добре дошъл в лудницата и УСПЕХ
Хубаво е всеки да ги види тия снимки че като караме не мислим за тия работи.То е хубаво да има и повече писти да си мериме пи*ките ама няма,така че умната!!!DimoNN написа:ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-СНИМКИТЕ СА РЕАЛНИ И УЖАСНИ! КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ГО ПОНЕСЕ ДА НЕ ГЛЕДА!

- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
С тия снимки направо ме отказахте от качването в МПС
много са гадни насила ги гледах, но май не е трябвало. 2 дни бяха пред очите ми
много е кофти като се замисля, че е възможно да съм на тях място.
Умната, умна, но идва един момент в който не всичко зависи от теб.
Оставани само да се пазим и да караме колкото се може по-концентрирано в движението и да се оптиваме да предвиждаме номерета на другите шофери

Умната, умна, но идва един момент в който не всичко зависи от теб.
Оставани само да се пазим и да караме колкото се може по-концентрирано в движението и да се оптиваме да предвиждаме номерета на другите шофери

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
DimoNN написа:ПРЕДУПРЕЖДАВАМ-СНИМКИТЕ СА РЕАЛНИ И УЖАСНИ! КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ГО ПОНЕСЕ ДА НЕ ГЛЕДА!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”