Слагате ли вече летните гуми...
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Слагате ли вече летните гуми...
преди седмица ги сложих...в Бургас ме съмнява да завали отново сняг та мисля ,че не съм избързал 

- popaiceco
- Автомобил: vw golf 3
- Двигател: afn 96
ас ги сложих фефруари средата ;важное как се кара на пат с променливи условия 

Приготвил съм ги за слагане, но ще изчакам до към средата на другата седмица, не виждам смисъл в момента защо да ги слагам :)
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
parno написа:преди седмица ги сложих...в Бургас ме съмнява да завали отново сняг та мисля ,че не съм избързал

Днес въобще не вали сняг. От страна на Шумен колите идватс над 10 см сняг по покривите си.
Колеги зимните гуми не мисля, че са хубави само при сняг... Има и други фактори, ниските температури и т.н.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kris11 написа:parno написа:преди седмица ги сложих...в Бургас ме съмнява да завали отново сняг та мисля ,че не съм избързал
![]()
Днес въобще не вали сняг. От страна на Шумен колите идватс над 10 см сняг по покривите си.
тука взе да поизсъхва наляво-надясно

към Варната може и да си имате сняг - дръжте си го

-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
цяла зима съм си карал с летни гуми(уж са зимни ама дот-а им е 2005та и нямат нищо общо с зимна гума)
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
При нас си е зима.. Иначе бях сложил на сестрата на ибизата летните
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля да сложа моите след две-три седмици.Дано се затопли до тогава.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Аз ги слагам на 1-ви.
Колкото до гневните изтъпления на предната страница-да ви кажа 2-3 приказки.
Тая тема беше заключена на 7-ми март след изказване,че времето навън е за летни/може би не тази а другата тема беше заключена/.
От 15-ти насам е зима,поне 2-3 пъти валя сняг.Днес в района на Шабла вали цял ден.Сутринта още имаше 1 пръст натрупало.И да,много мнения и философии има тук,но природата пак ни доказва едно-месец март не е към летните.Всеки да кара както си иска,моето пожелание към всички е да не попадат и за миг в ситуация,в която да съжаляват ако са избързали със смяната.
Колкото до гневните изтъпления на предната страница-да ви кажа 2-3 приказки.
Тая тема беше заключена на 7-ми март след изказване,че времето навън е за летни/може би не тази а другата тема беше заключена/.
От 15-ти насам е зима,поне 2-3 пъти валя сняг.Днес в района на Шабла вали цял ден.Сутринта още имаше 1 пръст натрупало.И да,много мнения и философии има тук,но природата пак ни доказва едно-месец март не е към летните.Всеки да кара както си иска,моето пожелание към всички е да не попадат и за миг в ситуация,в която да съжаляват ако са избързали със смяната.
Последна промяна от Iezekil на Чет 28 мар 2013 6:48, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
На ви летни гуми , в Русе има 5 пръста сняг / киша 

- mackatasvento
- Автомобил: VW Vento 1.8
- Двигател:
Аз ги сложих през онези хубави топло дни и сега... 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
mackatasvento написа:Аз ги сложих през онези хубави топло дни и сега...
E какво сега???Ако на гумите ти пише temperature А,traction А и treadwear под 300 нямаш никакъв проблем особено като сме с предно предаване...през 80-те като нямаше зимни и летни гуми,а карахме "видинки" да не е имало проблем...ама с тези ABS-и и ESP-та се разглезихме.Така съм отвикнал да разчитам на ABS-a,че за 3 зими въобще не се налагало да се включва,а бензиновичт ми Голф е без тзаи екстра,но го точно него карах в най-големите зими...А на дизела на наколко пъти дори насила накарах
ABS-а да заработи,защото бях решил,че нещо не е наред.Добрият шофьор ABS не ползва,защото усеща колата с каквито и да са гуми....Олекването на волана при предното предаване е перфектен регулатор и сигнализтор за намалено сцепление...доверете се на него и никога няма да сгрешите!
- YordanGergov
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEE
Един човек да си признае, че ги е сменил и е избързал
Внимателно каране му е майката или избягване му
То всички искаме да си сложим летните гуми с яките джанти, ама имали смисъл от това бързане ...
П.П. Хората за сняг казват, че има ти за ABS говориш. Може да съм в грешка, но ABS не е ли най-добър на сухо, а на мокро и сняг не му е силата и тогава е по важна гумата (може да съм в грешка,ако е така на ЛС ще се радвам някой да обясни да не говоря глупости
)

То всички искаме да си сложим летните гуми с яките джанти, ама имали смисъл от това бързане ...
П.П. Хората за сняг казват, че има ти за ABS говориш. Може да съм в грешка, но ABS не е ли най-добър на сухо, а на мокро и сняг не му е силата и тогава е по важна гумата (може да съм в грешка,ако е така на ЛС ще се радвам някой да обясни да не говоря глупости

- mackatasvento
- Автомобил: VW Vento 1.8
- Двигател:
Ами аз ABS нямам, така че не мгоа да разчитам на него ххиихи.
Иначе съм чувала, че не е хубаво да се кара с летни гуми на ниски температури, защото гумата се втвърдявала (
) и после се разваляла по-бързо.
Иначе съм чувала, че не е хубаво да се кара с летни гуми на ниски температури, защото гумата се втвърдявала (

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”