Слагате ли си колан в колата ?
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Слагате ли си колан в колата ?
Не мога да карам и 5 метра без колан.. изобщо!
- Ivan1133
- Автомобил:
- Двигател:
Да,винаги.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Винаги слагам.снощи благодарение на колана съм на този свят.След падане в 60метрово дере с колата на 1 авер(бях пасажер) благодарение на колана съм сега тук при вас.Слагайте го!Няма да навреди,а случейте в който вреди са по-малко от тези в които помага.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
mupk0 написа:Винаги слагам.снощи благодарение на колана съм на този свят.След падане в 60метрово дере с колата на 1 авер(бях пасажер) благодарение на колана съм сега тук при вас.Слагайте го!Няма да навреди,а случейте в който вреди са по-малко от тези в които помага.

- Mr.Stiff
- Автомобил: VW Jetta III GL
- Двигател: ABA 1995
Без колан се возя само в градския транспорт.
Преди две седмици се ударих челно в 32-тонен камион с 70км/ч и не помръднах от седалката. Единствената причина да не се лепна на предното му стъкло беше това, че кача ли се в кола задължително ползвам колан, ако ще и в багажника да съм седнал. Разминах се само с разтегнати мускули на врата и натъртвания.
А относно колегите, които казват че го слагат само извън града, искам да ги попитам какъв е смисълът от това?
Производителите дават гаранция че ще оживееш с колан при удар до 60км/ч, а Euro NCAP заявяват, че "скорост от 64 км/ч е достатъчна да се случат голяма част от сериозните и фатални инциденти". Моето мнение е, че въпросните колеги могат спокойно да си карат без колан и извън града. 

Преди две седмици се ударих челно в 32-тонен камион с 70км/ч и не помръднах от седалката. Единствената причина да не се лепна на предното му стъкло беше това, че кача ли се в кола задължително ползвам колан, ако ще и в багажника да съм седнал. Разминах се само с разтегнати мускули на врата и натъртвания.
А относно колегите, които казват че го слагат само извън града, искам да ги попитам какъв е смисълът от това?

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
60 км в час е доста сериозна скорост!Днес гледах по Дискавъри челен удар с такава скорост и послеедствията бяха много сериозни.
rokera671 написа:60 км в час е доста сериозна скорост!Днес гледах по Дискавъри челен удар с такава скорост и послеедствията бяха много сериозни.
Ако не се лъжа всички краштестове се правят при 50-60 км/ч всеки предполагам е гледал такива тестове е представете си че стоите в колата без колан при тази "ниска" скорост

- Vantage
- Автомобил: Golf R 2017
- Двигател: Variant 4motion
Слагам колан дори и ако се наложи да отида до близкия магазин(когато съм с колата де
). При извънградско шофиране(возене) няма смисъл да коментирам...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”