Формула 1, Сезон 2011
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Формула 1, Сезон 2011
Няма да има ГП на Бахрейн. Началото на сезона е в Австралия.
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
тъпо....
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
ауууу,утре звъня на самолетната компания 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Ludia написа:тъпо....
Наистина безкрайно тъпо... още повече ще чакаме началото на сезона.

Съгласи се, обаче, че по-тъпо щеше да е да има танкове около пистата...

Надявам се проблемите да се разрешат и да се вмести Бахрейн някъде в календара... въпреки типичното "каране в колона" на тая писта...

Сега поне ще гледаме още едни тестове в Барселона и ще може да се сравнят времената от сега и в края на тестовете.
П.П.: Много, много слаб Макларън до момента...

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Албърт парк е 100 пъти по-маниашка писта!!! По-добре там да гледаме първи старт 
ПП: Маковете ако се закрепят да не се разпадат, мисля че ще са много бързи - много натиск отзад и ще пазят гумите добре. Очаквам след средата на сезона да изригнат

ПП: Маковете ако се закрепят да не се разпадат, мисля че ще са много бързи - много натиск отзад и ще пазят гумите добре. Очаквам след средата на сезона да изригнат

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Албърт парк е 100 пъти по-маниашка писта!!! По-добре там да гледаме първи старт
Хамилтън и пазене на гуми ?! - да да

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дано не съм лош пророк, но и аз си мисля, че лично Хам ще има много ядове с гумите в началото на сезона. Незнам къде ще се намира МакЛарън спрямо другите, но Бътън поне първите 2-3-4 старта ще е по-бързия пилот. Същото важи и за Фетел и Хайдфелд. Тия двамата ще тръгнат много агресивно сезона - единия да покаже защо е шампион, а другия за да се докаже пред Булие. Несъмнено ще имат мнооооого оплаквания от Пирелките.
- escrime
Barboukov написа:Дано не съм лош пророк, но и аз си мисля, че лично Хам ще има много ядове с гумите в началото на сезона. Незнам къде ще се намира МакЛарън спрямо другите, но Бътън поне първите 2-3-4 старта ще е по-бързия пилот. Същото важи и за Фетел и Хайдфелд. Тия двамата ще тръгнат много агресивно сезона - единия да покаже защо е шампион, а другия за да се докаже пред Булие. Несъмнено ще имат мнооооого оплаквания от Пирелките.
Мартине, точно Хайдфелд прилича много на Бътън. Ако трябва да предположа кои двама ще работят най-добре с гумите и техниката, които са им на разположение - това ще са Бътън и Хайдфелд. Ама това не означава, че ще са най-бързи де...

Спомни си колко ядове са имали и двамата с недостатъчно загряване на гумите.

ЕДИТ: Хамилтън има два режима на каране - включен и изключен. Когато е включен винаги е в преразход на гуми...

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз си мисля, че Хайдфелд ще натиска много здраво и ще кара на максимум + 1. Спокойно начало на сезона за Ферари, Уебър, Бътън, Мерцедес. Агресивно за гореспоменатите.
- escrime
Ще ги видим веднъж като стартират кой къде е.
За Макларън примерно се притеснявам, а като чета на Нийл интервютата сякаш е спокоен. Все едно техният план си е да имат 2 пъти по-малко обиколки от Ферари...
Ферари се инатят, че Ред Бул са 5-6-7 десети пред тях, въпреки че времената на червените ми изглеждат най-впечатляващи.
Нищо не е сигурно преди Албърт Парк.
Като си говорим за гумите Пирели, видях много интересен анализ в блога на Джеймс Алън. Има сравнение на дълги стинтове от миналогодишните тестове и на подобни от тазгодишните. Трендът във времената е напълно противоположен. Т.е. миналата година ефекта от изгарянето на горивото е бил много по-сериозен от ефекта на износването на гумите. Времената от последните тестове пък показват точно обратното - след всяка обиколка времената се покачват. Деградацията на гумите се е увеличила в пъти. Друг феномен е, че гумата сякаш не се отлага по пистата...
При всички положения се надявам да гледаме зрелище по време на всеки състезателен уикенд.
За Макларън примерно се притеснявам, а като чета на Нийл интервютата сякаш е спокоен. Все едно техният план си е да имат 2 пъти по-малко обиколки от Ферари...
Ферари се инатят, че Ред Бул са 5-6-7 десети пред тях, въпреки че времената на червените ми изглеждат най-впечатляващи.
Нищо не е сигурно преди Албърт Парк.
Като си говорим за гумите Пирели, видях много интересен анализ в блога на Джеймс Алън. Има сравнение на дълги стинтове от миналогодишните тестове и на подобни от тазгодишните. Трендът във времената е напълно противоположен. Т.е. миналата година ефекта от изгарянето на горивото е бил много по-сериозен от ефекта на износването на гумите. Времената от последните тестове пък показват точно обратното - след всяка обиколка времената се покачват. Деградацията на гумите се е увеличила в пъти. Друг феномен е, че гумата сякаш не се отлага по пистата...
При всички положения се надявам да гледаме зрелище по време на всеки състезателен уикенд.

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
escrime написа:При всички положения се надявам да гледаме зрелище по време на всеки състезателен уикенд.
и така докато отново посредата неспреш да гледаш

- escrime
LILO&STICH написа:escrime написа:При всички положения се надявам да гледаме зрелище по време на всеки състезателен уикенд.
и така докато отново посредата неспреш да гледаш
Не съм спирал да гледам.

Отсвирих резултата от сезона и коментарите по него...

Бих направил същото и тази година, ама дай да не обсъждаме, че преди 2 дни на дълго и широко си говорих с приятел за Декра, Сантандер, правилата за гумите, крилата, шпионските игрички, нарочни катастрофи, брейк чек и т.н. Май няма пилот или отбор, на който да не може да се изкара поне 1 кирлива риза...

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Дано наистина гледаме зрелищен сезон с много борба до края и във всяко състезание, а не само когато вали дъжд!?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Магарето Марко:
"Ред Бул и Ферари са на върха в момента. Видяхме от проведените три теста, че тези два отбора ще се борят за първите победи през сезон 2011. Макларън също могат да се включат в тази борба, но само ако използват пълния си потенциал и подобрят значително издържливостта на болида си преди старта на кампанията. Колкото до Рено и Мерцедес, не виждам как тези два отбора ще се настанят удобно в топ 3. Те бележат голям прогрес спрямо миналата година, но не са на същото ниво като нас, Ферари и Макларън.", сподели Марко.
"Ред Бул и Ферари са на върха в момента. Видяхме от проведените три теста, че тези два отбора ще се борят за първите победи през сезон 2011. Макларън също могат да се включат в тази борба, но само ако използват пълния си потенциал и подобрят значително издържливостта на болида си преди старта на кампанията. Колкото до Рено и Мерцедес, не виждам как тези два отбора ще се настанят удобно в топ 3. Те бележат голям прогрес спрямо миналата година, но не са на същото ниво като нас, Ферари и Макларън.", сподели Марко.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”