Как карате на магистрала
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как карате на магистрала
Поддържам минимум 120-130 понеже установих че ако карам малко по-бавно се вкарвам в голям филм,масата кара с такава скорост и се почват едни ускорения,намаляния и изпреварвания постоянно докато ако закрепя на 130 много по-рядко се налага да пропускам някой изпреварващ ме и се кара много по-спокойно !
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Днес се прибрах от морето и наблюдавах внимателно кой как кара на магистралата. Моята скорост беше 140. От Бургас до Карнобат бях задминат от 2 коли. От Стара Загора до изход на магистралата Пловдив-Пампорово от 7 коли. През цялото време съм поддържал 140. Направи ми впечатление, че колеги, които се напъваха на отсечката Карнобат - Стара Загора на магистралата бяха от кротките, щом ги настигнах и задминах .... Движението беше много натоварено и смея да кажа, че съм изпреварил на магистралата над 200 коли. Шантав народ сме ... там където е опасно правим рисковани изпреварвания, настъпваме .... а на магистралата караме с 90 за икономии. Не мога да си отговоря защо е така ...
- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
elimn написа: Агресията на пътя не е да караш бързо по магистрала, и не да подсетиш някой който безпричинно си лази с 90 в лявото платно с едно примигване на фарове.
Разбирам. А това виждала ли си да се прави някъде из по - цивилизованите страни?
Ставал съм свидетел на 6-7 минутно изпреварване

п.п. Ше ги стигнем - Ама ДРУГ ПЪТ!

Aprilia написа:Това че са крайно културни е вярно и че правят път да се включиш и много други работи, но когато се движиш със 150 в най-лявата лента ти правят светлинно шоу или не знам може просто аз да не съм им бил симпатичен
има един лек момент, че ако това шоу го спретнеш на некой, с цел да го пресираш да ти прави път, в DE "струва" към 2к ойро. Също така ако ти просто движиш в най-лявата лента без да изпреварваш (което е леко неправилно), дори и с 200 да си, нищо чудно да ти присветнат като те застигнат, за да си отидеш на местото в дясно. Но, ако изпреварваш, ако ще и със 130 да си, а той с 200 никога няма да ти присветнат. Има некои принципи там, които всеки ги спазва и движението им е ок, но това че са дисциплинирани не е единствената причина да нямат ограничения, просто една от предпоставките. Тук в БГ трябва да почнем с нея, ако искаме изобщо нещо да се получи

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гласувах изпреварвам нормално и не светкам.По-принцип 130-150 ( да не превишавам позволената с повече от 20км/ч ). НЕ карам в аварийната
( за всички тиквеници които го правят 

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
myrshavija написа:Интересно, аз съм карал само няколко седмици в Германия, но никога не са ми святкали, макар да карах безкрайно немощен голф 1.3. Намалят, изчакват и като се прибереш отлитат напред, без святкане и без драми. Като се включваш на магистралата ти освобождават дясната лента ...
И аз имам същите наблюдения и от Германия, Австрия, Унгария, Полша... Като реша да изпреварвам без знчение скоростта си пускам левия мигач и не се съобразявам с идващите отзад, освен ако колата не е прекалено близо. Никой никога не ми е светкал, свирил и т.н. Това само в България и Румъния ми се е случвало. Карам обикновено 120-130 до 140. Друго, което трябва да отбележа е, че в тези страни при ограничение 130 не съм видял никой да профучи покрай мен с 180-200 примерно.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
doubledTSI написа: Шантав народ сме ... там където е опасно правим рисковани изпреварвания, настъпваме .... а на магистралата караме с 90 за икономии. Не мога да си отговоря защо е така ...
Ами много са тези дето са на принципа " Много ми върви колата тоя смотаняк отпред кво се влачи,сега ще го резна та ако ще на тройно изпреварване..." ама са финансово немощни и са все на резерва та като се докаже какъв е мъж връща на 90 че не знае ще стигне ли до бензиностанцията

отговорите не са точно това което щях да гласувам,но карам много различно,в повечето случай според поведението на дргите водачи.Може да карам нормално с 120-130,може и 180-200 според зависи от настилката,времето,движението,кой е с мен и т.н....факторите са много.Като цяло на магистралата карам малко по бързо
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Давам газ като има възможност
В Бг.магистралата ни е кофти и с 200 не е много комфортно и жена ми писка
Последно в Хърватска карах по магистралата с 200~240/50 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Aprilia написа:Това че са крайно културни е вярно и че правят път да се включиш и много други работи, но когато се движиш със 150 в най-лявата лента ти правят светлинно шоу или не знам може просто аз да не съм им бил симпатичен
Кофти е стрелките на километража и оборотомера да ти опрат в ограничителя и някой изотзадзе да ти премигва да се отместиш от платното

Straßenverkehrs-Ordnung (StVO)
I. Allgemeine Verkehrsregeln
§5 Überholen
(5) Außerhalb geschlossener Ortschaften darf das Überholen durch kurze Schall- oder Leuchtzeichen angekündigt werden. Wird mit Fernlicht geblinkt, so dürfen entgegenkommende Fahrzeugführer nicht geblendet werden.
Извън населени места е разрешено да се премигва при изпреварване.Обаче злоупотребата с това право е наказуема

- inzovo
- Автомобил:
- Двигател:
godfadar написа:120-130

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
11 страници 

- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
Petrolhead написа:според мен всеки, който кара с скорост над ограничението, трябва да бъде глобяван подобаващо.
колеги, трябва да се отучите да нарушавате правилата, за ваша и моя безопасност е.
на всеки му се е случвало да опита, но не бива това да се превръща в маниер на шофиране. не забравяйте че агресията на пътя е белег на дълбоки комплекси.
Много съм съгласен с това мнение и напълно го подкрепям,но паралелно с него трябва да се отучиме и от това...
Petrolhead написа: признавам си че често нарочно се мотая пред разни бързаци, и аз не знам защо, сигурно от лошотия.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Под мотая имам предвид карам с точно 130 изпреварвайки тирове. Не мисля че не съм прав, а ако преча на някой това си е изцяло негов проблем, ако караше по правилата нямаше да му преча
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”