Как карате на магистрала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как карате по магистрала

Карам с 60, за да пестя гориво
6
1%
Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия
269
45%
Карам с колкото може да вдигне колата
33
5%
Не изпреварвам, или много рядко
18
3%
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен
241
40%
Аз съм царя на пътя и всички дето се влачат по-бавно от мен, трябва да ми правят път
36
6%

Общо гласове: 603
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Как карате на магистрала

Мнениеот Stivi » Пет 09 сеп 2011 16:11

Поддържам минимум 120-130 понеже установих че ако карам малко по-бавно се вкарвам в голям филм,масата кара с такава скорост и се почват едни ускорения,намаляния и изпреварвания постоянно докато ако закрепя на 130 много по-рядко се налага да пропускам някой изпреварващ ме и се кара много по-спокойно !

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пет 09 сеп 2011 16:33

Днес се прибрах от морето и наблюдавах внимателно кой как кара на магистралата. Моята скорост беше 140. От Бургас до Карнобат бях задминат от 2 коли. От Стара Загора до изход на магистралата Пловдив-Пампорово от 7 коли. През цялото време съм поддържал 140. Направи ми впечатление, че колеги, които се напъваха на отсечката Карнобат - Стара Загора на магистралата бяха от кротките, щом ги настигнах и задминах .... Движението беше много натоварено и смея да кажа, че съм изпреварил на магистралата над 200 коли. Шантав народ сме ... там където е опасно правим рисковани изпреварвания, настъпваме .... а на магистралата караме с 90 за икономии. Не мога да си отговоря защо е така ...

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Пет 09 сеп 2011 16:34

elimn написа: Агресията на пътя не е да караш бързо по магистрала, и не да подсетиш някой който безпричинно си лази с 90 в лявото платно с едно примигване на фарове.

Разбирам. А това виждала ли си да се прави някъде из по - цивилизованите страни?
Ставал съм свидетел на 6-7 минутно изпреварване :screwy в Германия... Няма да споменавам колко коли се събраха отзад... А там защо никой не присветна, никой не препсува, никой не почна да засича и да се прави на Велик? След приключване на изпреварването, колите отзад се изтеглиха бавничко и продължиха по пътя си!
п.п. Ше ги стигнем - Ама ДРУГ ПЪТ! :drinking:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 09 сеп 2011 16:40

Aprilia написа:Това че са крайно културни е вярно и че правят път да се включиш и много други работи, но когато се движиш със 150 в най-лявата лента ти правят светлинно шоу или не знам може просто аз да не съм им бил симпатичен :Mr Green Fun

има един лек момент, че ако това шоу го спретнеш на некой, с цел да го пресираш да ти прави път, в DE "струва" към 2к ойро. Също така ако ти просто движиш в най-лявата лента без да изпреварваш (което е леко неправилно), дори и с 200 да си, нищо чудно да ти присветнат като те застигнат, за да си отидеш на местото в дясно. Но, ако изпреварваш, ако ще и със 130 да си, а той с 200 никога няма да ти присветнат. Има некои принципи там, които всеки ги спазва и движението им е ок, но това че са дисциплинирани не е единствената причина да нямат ограничения, просто една от предпоставките. Тук в БГ трябва да почнем с нея, ако искаме изобщо нещо да се получи :)

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пет 09 сеп 2011 16:43

Гласувах изпреварвам нормално и не светкам.По-принцип 130-150 ( да не превишавам позволената с повече от 20км/ч ). НЕ карам в аварийната :banghead: :bishop ( за всички тиквеници които го правят :076:

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пет 09 сеп 2011 16:47

myrshavija написа:Интересно, аз съм карал само няколко седмици в Германия, но никога не са ми святкали, макар да карах безкрайно немощен голф 1.3. Намалят, изчакват и като се прибереш отлитат напред, без святкане и без драми. Като се включваш на магистралата ти освобождават дясната лента ...

И аз имам същите наблюдения и от Германия, Австрия, Унгария, Полша... Като реша да изпреварвам без знчение скоростта си пускам левия мигач и не се съобразявам с идващите отзад, освен ако колата не е прекалено близо. Никой никога не ми е светкал, свирил и т.н. Това само в България и Румъния ми се е случвало. Карам обикновено 120-130 до 140. Друго, което трябва да отбележа е, че в тези страни при ограничение 130 не съм видял никой да профучи покрай мен с 180-200 примерно.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 09 сеп 2011 16:48

doubledTSI написа: Шантав народ сме ... там където е опасно правим рисковани изпреварвания, настъпваме .... а на магистралата караме с 90 за икономии. Не мога да си отговоря защо е така ...

Ами много са тези дето са на принципа " Много ми върви колата тоя смотаняк отпред кво се влачи,сега ще го резна та ако ще на тройно изпреварване..." ама са финансово немощни и са все на резерва та като се докаже какъв е мъж връща на 90 че не знае ще стигне ли до бензиностанцията mhihi Да не говорим че ако същия реши да кара със 140 по магистралата има голяма вероятност да светне я лампата за маслото я за антифриза mhihi

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Пет 09 сеп 2011 17:00

отговорите не са точно това което щях да гласувам,но карам много различно,в повечето случай според поведението на дргите водачи.Може да карам нормално с 120-130,може и 180-200 според зависи от настилката,времето,движението,кой е с мен и т.н....факторите са много.Като цяло на магистралата карам малко по бързо

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 09 сеп 2011 18:58

Давам газ като има възможност mhihi В Бг.магистралата ни е кофти и с 200 не е много комфортно и жена ми писка mhihi Последно в Хърватска карах по магистралата с 200~240/50 mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 09 сеп 2011 19:18

Aprilia написа:Това че са крайно културни е вярно и че правят път да се включиш и много други работи, но когато се движиш със 150 в най-лявата лента ти правят светлинно шоу или не знам може просто аз да не съм им бил симпатичен :Mr Green Fun

Кофти е стрелките на километража и оборотомера да ти опрат в ограничителя и някой изотзадзе да ти премигва да се отместиш от платното mhihi

Straßenverkehrs-Ordnung (StVO)

I. Allgemeine Verkehrsregeln

§5 Überholen
(5) Außerhalb geschlossener Ortschaften darf das Überholen durch kurze Schall- oder Leuchtzeichen angekündigt werden. Wird mit Fernlicht geblinkt, so dürfen entgegenkommende Fahrzeugführer nicht geblendet werden.

Извън населени места е разрешено да се премигва при изпреварване.Обаче злоупотребата с това право е наказуема :roll:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 09 сеп 2011 19:23

120-130 eusa

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Пет 09 сеп 2011 20:02

godfadar написа:120-130 eusa

:да:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 09 сеп 2011 20:12

11 страници :roll:

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Пет 09 сеп 2011 23:03

Petrolhead написа:според мен всеки, който кара с скорост над ограничението, трябва да бъде глобяван подобаващо.
колеги, трябва да се отучите да нарушавате правилата, за ваша и моя безопасност е.
на всеки му се е случвало да опита, но не бива това да се превръща в маниер на шофиране. не забравяйте че агресията на пътя е белег на дълбоки комплекси.

Много съм съгласен с това мнение и напълно го подкрепям,но паралелно с него трябва да се отучиме и от това...
Petrolhead написа: признавам си че често нарочно се мотая пред разни бързаци, и аз не знам защо, сигурно от лошотия.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 10 сеп 2011 0:21

Под мотая имам предвид карам с точно 130 изпреварвайки тирове. Не мисля че не съм прав, а ако преча на някой това си е изцяло негов проблем, ако караше по правилата нямаше да му преча

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”