С колко кm/h си позволявате да карате над ограничението?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Re: С колко кm/h си позволявате да карате над ограничението?

Мнениеот BeckoTDI » Чет 21 яну 2010 23:26

radi_nrj написа:Даже ако щете ми вярвайте на магстралата на "Летищата" където ограничението е 80 аз карам с 80-90 където никой не ебава да намалява. Сигурно без да се замислят, че при тея скорости като няма мантинела м/у 2-те движения ако се хлъзнеш или някой те засече отиваш в насрещното движейки се с 120...

Колега и аз там карам с толкова и автобуси, тирове, всички ме минават :) Никой не спазва ограниченията, особенно извънградско ако карам 90-100 и ладите дори ме минават :) Не, че съм света вода де, но си ги спазвам ограниченията.. е на места където обстановката позволява повече карам до 110 извънградско и 150 по магистралата :) Цифрите не са случайни, точно преди първия акт за скорост са, най-много фишче да получа :)

п.п. И все пак трябва ограниченията да се спазват, не заради акта който може да последва, а заради безопасността ни :да:

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Чет 21 яну 2010 23:37

Мани мен ме е срам да си кажа, ама нека кажа де. Преди няколко месеца на Тракия към Пловдив се гонехме с един Нисан Примера ДЦИ и верно не го пуснах пред мен, ама там ми беше грешката. Засякоха ме и ме снимаха със 183 км/ч и сега 3 месеца книжката на трупчета, 200 кинта глоба и 16 точки назад :beat_butt2 :banghead: ...Ама до Пловдив го взех за 33 минути с разход 23/100 газ и на Нисана не му се дадох...(бях с другата кола, Деу Ланос 1.6 16v-106hp).
Mного обичам да се юркам, но вече май ще понамалям, че и разхода става страшен. Сега съм най примерния шофьор (още карам с акта).

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 22 яну 2010 0:09

kaiser666 написа:Там дето знам,че стоят кукерите изобщо не превишавам даже карам с 20 по-малко. :Mr Green Fun Иначе обикновенно се движа в ограниченията,рядко се случва да се унасям,но винаги го има и тоя момент.

и аз така.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 22 яну 2010 0:55

С до 20 отгоре ;)

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пет 22 яну 2010 0:55

С колкото ми е кеф и зависи с каква кола съм, мога да карам бързо само с чисто нова и с моята кола на която й знам и кътните зъби. Естествено правил съм лудории и аз като млад mhihi Харчил съм до Пловдив почти цял резервоар, карал съм със 130+ над ограничение... но това са глупости, които просто понякога ти идва да правиш...сега по не е така - карам си икономично, за къде да бързам? Дори да бърза човек няма да стигнеш по-бързо. По-добре закъсней, но да пристигнеш, отколкото никога да не стигнеш за където си тръгнал! Седя си зад някой и си карам по него - отмарям така. Мога да го изпреваря, ама не искам. Разглеждам си наоколо, говоря по телефона (без ръце), пийвам си кафе/чай, слушам музика, говоря си с който съм в момента. Разбрал съм вече, че няма защо да се бърза :)

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 22 яну 2010 9:48

Добро утро. :lol:
Почти никога не превишавам ограниченията.
Примерно извън града, ако има знак за ограничение 50, защото в близост излиза некое горско пътче, аз намалявам до към 70 и с повишено внимание. Всички други си юркат.
С повече от 100 извън градско не карам.
Сега може и да ми се смеете но с колата съм вдигал най много 140 - и то на прав участък, широк, с дължина 10км и повече.
А колата е 115кс и не е като да не може повече.
Просто не ме блазнят скоростите.
Повече обичам ускорението - градско ми се е случвало да се увлека и до 70км да стигна, но това е много рядко и при хубави условия и път.
И ръчни не въртя.
Абе изобщо съм ангелче.
Поздрави.

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Пет 22 яну 2010 11:04

от 10 до 20 извън града понякога на магистрала се изтървам малко повече :beat_butt2

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Пет 22 яну 2010 11:51

20-25 max.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 22 яну 2010 14:27

BeckoTDI написа:
radi_nrj написа:Даже ако щете ми вярвайте на магстралата на "Летищата" където ограничението е 80 аз карам с 80-90 където никой не ебава да намалява. Сигурно без да се замислят, че при тея скорости като няма мантинела м/у 2-те движения ако се хлъзнеш или някой те засече отиваш в насрещното движейки се с 120...

Колега и аз там карам с толкова и автобуси, тирове, всички ме минават :) Никой не спазва ограниченията, особенно извънградско ако карам 90-100 и ладите дори ме минават :)

Най-куриозното е, че като свърши "Летището" и започне отново магистрален участък и бия камшика и вдигам 130. В рамките на няколко километра всички дето са ме изпреварили на "летището" аз пак ги изпреварвам.

Това затвърдява тезата ми, че по републикаската пътна мрежа е пълно с ботове, които от точка А до точка Б карат в един режим независимо от метеорологичните условия и обстановката на пътя.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 22 яну 2010 14:40

До 20км над ограничението минаваш с малка глоба и евентуално фиш, с над 20 ти взимат талона и е 100лв глобата. За това - до 20 отгоре :)

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Пет 22 яну 2010 14:42

20-30 km/h Зависи какви са условията :да:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 22 яну 2010 17:20

като цяло се съобразявам с даденостите на пътя,в града карам при ограничение 50,с 60~65,а ограничение 80 -до 100 и магистрала със 120~130,много рядко си позволявам да понастъпя бабичката.

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Пет 22 яну 2010 17:37

Старост - нерадост. Напоследък се улавям, че карам даже под ограниченията. Що псувни обирам...... :oops:

Потребителски аватар
kocho_pushacha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocho_pushacha » Пет 22 яну 2010 17:43

зависи от града, карал съм и с 100км/ч, но трябва много да се внимава

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пет 22 яну 2010 17:46

Градско ми се случва по големите булеварди(България например). Извънградско карам 90-120, повечето време около 100 км/ч. Ако някой ми се лепне го пускам да си троши главата. Има едни много интересни голфаджии, които си мислят че са в някакви много спортни автомобили и много им се радвам.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”