Колеги-мотористи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Re: Колеги-мотористи

Мнениеот Kuncavia » Съб 13 авг 2016 9:46

16:00 ЕКО на Околовръстното в посока Младост > Нови Искър. Някой ако иска да се джойне 0887 33 86 19, само да не звъни преди 15:00, че едвам гледам.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пет 19 авг 2016 14:33

Най-накрая намерих малко свободно време да напиша някой друг ред. Миналата събота или неделя (не помня вече, тотално съм изтрещял) се разходихме до Лакатник. Както винаги съм казвал това е един от любимите ми маршрути в района на София, който и познавам, айде не добре, но достатъчно, за да мога да карам по-отпуснато. Намерихме се с един приятен младеж в една FB група и решихме да покараме. Младежа бе по-плах в завоите, още на бензиностанцията се разбрахме, че ще водя а той по мен. В интерес на истината очаквах да е доста по бавен от мен, но в най-тежките случаи изоставаше с по 1-2 завоя, при което намалях за да ме настигне. Все пак, заедно сме тръгнали да караме а и недай си боже да се случи нещо, ще може да се реагира по-бързо. Аз не съм и от тези, които дават цялата газ на правите и скачат на спирачките преди завоите, за такъв тип спортно каране си има Серес. Поддържах до колкото е възможно равномерна скорост, като имах нужда от няколко завоя да усетя пътя и новите гуми. Това бе първия тест извън София за тях, имах огромни надежди за промени, както в начина на моето каране, така и в сцеплението на пътя. За съжаление едни от първите и най-хубави завои бяха с трафик, но след това всичко се разчисти. Влезнах доста несигурен в няколко завоя, дори в един стигнах до най-отвратителното положение за един моторист в завой и то бе "да върна ли газта или да дам още". Рядко ми се случва този нелеп въпрос с ясен отговор, но понякога едно такова леко замисляне, което води до голяма доза уплах, може да се окаже фатално. В крайна сметка дадох цялата газ и взех завоя по страхотен начин. Напълни ми се душата, кефех се на мотора. В доста такива влизания ми се е случвало съвсем леко да пропусне задната гума, която да доведе до още по-голяма паника. Уж се свиква, но явно не съм свикнал напълно и понякога от едно леко поднасяне, когато коляното ти е на няколко пръста от асфалта си е голям стрес и пот. Още по-хубавото бе, че в нито един участък от пътя не ми е поднесла гума. Предната, която карах половин сезон на магия с нея, поднасяше, когато стария семи слик отзад държеше. И реално влизаш в завой и ти поднася предницата, което е като усещане граничи с това да пуснеш кафевото в гащите. За първи път имам честа да карам мотора едновременно с чисто нови гуми отпред и отзад. На половината път вече бях сигурен, че това бяха най-сладко похарчените 350 лв. в живота ми. След всяко по-агресивно влизане в завой, излизаш с усмивка и все по-малко притеснение. Надеждите ми също се сбъднаха, за първи път бях доволен от карането си. Далеч съм още от това, което гоня, но определено бях доволен, много по-отпуснат и много по-сигурен в себе си. Несигурността дава или кофти резултати или кофти падане, въпрос на момент е. Е разбира се, колкото и да си сигурен, винаги може да се наиграеш, но поне няма да е от глупост.

Хапнахме по кюфте в кръчмата на Лакатник, направихме разбор на пътя, обсъдихме мотори, групи, мотористи, абе все интересни теми от живота на един моторист и потеглихме обратно. Загряхме хубаво гумите и отново се потопихме в магията на планинското каране (не знам как се вика на такъв тип път). Беше наистина най-хубавото ми каране, не само по този маршрут а и по принцип. Липсваха още няколко моториста за да е по-голяма компанията, но най-много ми липсваше водач. Обичам винаги да има по-бърз, който да гоня, да карам по него, да се уча и съответно да съм по-бърз. Сега аз бях водача и момчето което караше с мен, смея да твърдя, че доста по-добре да кара в края, за разлика от началото, когато имаш някой пред теб да ти показва пътя е съвсем по-различно.

И ако мога да дръпна едно заключение, то е че пътя Нови Искър - Лакатник остава страхотен, а мантинелите за мотористи, които забравих да похваля, също те карат да се отпуснеш една идея повече. Надявам се, на все повече подобни пътища да има такива мантинели и да не се срещаме с тях от близко. Няма как да не похваля Bridgestone BT016, невероятна гума, който си търси нещо м/у градско и спортно - това е гумата. Щом роб на Dunlop се огледа в Bridgestone, значи работата е сериозна :mhihi

И другото за което исках да изкажа впечатление е каската ми и по-скоро anti-fog допълнението (нямам време да ровя и да кажа, как точно се намираше), но вчера като покарах на дъжд и най-накрая не ми се изпотяваше ама грам визьора. Като си спомня какво беше със Shark-а, направо карах с отворен визьор. Като свалих каската, видях, че визьора се поти, но само там където го няма допълнението.

Изображение

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 19 авг 2016 18:34

Лелеее.....книга си написал "До Лакатник и назад" :mhihi Определено пътя е хубав, особенно стигайки до разклона за Мездра - има от ВСИЧКО за всички мотористи, и като километри е ОК - не се преуморяваш, но най-вече има къде да се зареди стомаха хаха, с кюфтаци разбира се, или пък с боб на "Дядо Йоцо"!И на мен е много сгоден, че ми е близо - не ми омръзва :th_up Сигурно си чел ивента в групата за утре (20.08.16) за София - Велинград - Банско и обратно и понеже разгеле - не съм на работа, мисля да хвана този маршрут :11 Давай и ти, да срещнем "Голфовете" - все пак пишем в VW групата ха ах :mhihi И в тази връзка - изкарах TDI-то преди малко, че се бе застояло от няколко седмици и веднага усетих, че геометрията се бе позапекла, след ластик два по магистралата всичко се оправи....след седмица, две ПАК, така ще е докато позволява времето за ходене на работа с мотор :smile

20160716_170137.jpg
Последното Лакатнишко дефиле :)

Последна промяна от RadoShopa на Пет 19 авг 2016 21:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пет 19 авг 2016 21:12

Аз поради липса на превозно средство, вали-не вали си карам :screwy Ама и до работата е 4 км. Видях маршрута утре, миналата година го карах, уникален е има малко магистрала на тръгване и малко на връщане, но имаш едни 200 км. +/- завои и е невероятно. За съжаление нямам финансовата възможност. Един такъв трип е 100-150 лв, и ще се глася за другия месец. Весело и безаварийно, много ми се кара, ако бяхме края на месеца, щях да измисля нещо, ама то си е средата

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Нед 28 авг 2016 12:31

Мързи ме да пиша за Монтана и назад. Маршрута бе отново през Лакатник и се получи страхотно каране. Спряхме за по кюфте на един ресторант на язовира в Монтана и отново назад. Пътя беше страхотен докато не се качиш на пътя за Враца-Монтана. Гумите бяха подложени на доста по-агресивни изпитания, защото имаше кой да ме води и надминах определено себе си за пореден път. Много съм доволен от всичко. Само, че няколко километра преди Монтана, пътя става неравен... Не са дупки а по-скоро вдлъбнатини и така се натресохме, че ми се обърна огледалото. Спряхме да огледаме за счупени неща, протекли колове - нямаше проблем. Да ама в Монтана усетих как докато карам ми се тресе цялото табло и предния спойлер. Без да гледам, знаех какъв е проблема :banghead :banghead

Изображение

Скъсана рогатка, мама и прасе, само тва ми трябваше. Зора беше единствено да минем този участък Монтана-Враца, от там си раздавах доволно газ, като гадно бе е карането по неравностите в София. Като изключим тоя шит, се получи хубав трип. Една част от шапките на участниците:

Изображение

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 01 сеп 2016 12:26

Докато едни си продават мотора (възмущавам се на колегата над мен :mhihi (над другите ми два поста :redface ) ), други го подготвят за малкото останали слънчеви дни. Стига да не вали едва ли ще има студ който да ме свали от мотора. Рогатката я поръчах вчера, одрусаха ме като за нова и вече е монтирана на мотора :beer

Изображение

И тъй като мисля да навъртя поне още 2-3 000 километра до 31 Декември си взех и малко добавки и смазки с доста приятна отстъпка от клубния магазин :love.vwclub

Изображение

Сега като гледам снимката, загорката беше без отстъпка :redface

Edit: старата рогатка освен, че се счупи от вибрациите, защото бе заварена. Както си говорих с майстора, заварката е временно решение, защото няма как да се направи толкова точно, този тънък алуминии. Другия и проблем беше, че като е сложихме държеше явно една идея предницата нагоре и като се стъмваше направо разказвах играта на колите пред мен :mhihi Сега проблема го няма (не се е стъмнило, но съм на 90% сигурен, че вече не им вадя очите) :11

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 03 сеп 2016 13:07

К'во викаш...глупава постъпка с продажбата, а? :mhihi Мии...може да се каже ха ха, ама така действам от поне 3-4 години - обичам машините, поддържам, къткам ги...но пък не й робувам вече, в смисъл да се влюбвам в точно определена :icon_lol ! Ще караме, докога можем и каквото можем...за себе си бих казал, че стигнах върха на моите желания, който целях....оттук натам к'во дойде, както казах може L4/5, може НР4, може 2-ро дете или BMW (ха ха майтапя се за колата) :icon_lol

П.С. Е сега го прибрах...уж само да го измия (че съм на бачкане), ама за да изсъхне по-бързо го юрках на едно колело по Околовръстното по анцуг и суичър...идиот! :banghead :cool

П.С.2 Ааа, дай цена на спрея за веригата, смазващия...? Свършва ми вече, трябва да взема, а пък ако го продам - ще смазвам веригите на щерката колелата - 2 има и ги юрка яко :mhihi

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Нед 04 сеп 2016 17:25

MOTUL Chain Lube Factory Line - 23 лв. с ДДС от фен шопа :th_up

Междувременно в Младост :banghead

Изображение

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 04 сеп 2016 19:12

Колеги ,не съм моторист,извинявам се че ви пиша в темичката,ама днес се прибрах от Камчия-имаше страхотен мотосъбор.Някой от колегите мотористи от форума ходи ли на събора?
Евалата-такава почивка не съм карал от години.Много яки и много скъпи мотори,много газ ,мирис на бензин ,любимата ми музика и едновременно с това почивка в дъбова горичка,дебела сянка и голям ,немного препълнене плаж.Организацията на събора беше на ниво,нямаше изцепки и среднощни аларми и т.н.А паркираните на площадчето мотори-толкова много красиви машини на едно място не съм виждал-мотопарк за няколко милиона ,може би.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Нед 04 сеп 2016 22:33

gergeto написа:Колеги ,не съм моторист,извинявам се че ви пиша в темичката,ама днес се прибрах от Камчия-имаше страхотен мотосъбор.Някой от колегите мотористи от форума ходи ли на събора?
Евалата-такава почивка не съм карал от години.Много яки и много скъпи мотори,много газ ,мирис на бензин ,любимата ми музика и едновременно с това почивка в дъбова горичка,дебела сянка и голям ,немного препълнене плаж.Организацията на събора беше на ниво,нямаше изцепки и среднощни аларми и т.н.А паркираните на площадчето мотори-толкова много красиви машини на едно място не съм виждал-мотопарк за няколко милиона ,може би.

Аз не съм много по съборите, едно че не можеш да мъкнеш нормално багаж (палатки, дрехи, храна и пиене). От друга си падам повече по карането от колкото по пиенето. Но да, заслужава си ако можеш да си позволиш да отидеш на събор с преспиване. В Камчия не съм ходил, ще плакна очи явно от клипове и снимки, но повече се радвам, че ти е допаднало. На повечето хора се различава от любимата им музика, както и мириса на бензин и даването на газ. Даже докато четох коментара в началото мислих, че е иронично :mhihi За съжаление, рядко минават събори без изцепки по нощите, но явно организацията е била на ниво. Така разказано, дори и мен ме хваща яд, че не съм успял да присъствам, звучи повече от прекрасна почивка, още повече че има тонове бира и скара, които да бъдат черешката на тортата :th_up

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 05 сеп 2016 8:20

Aaa,на мен моторите са ми слабост от много години. И аз карах навремето (соц. машини),ама нали знаеш -духал ли ти е вятър под "задника" не се забравя.Даже последно бях "разцепил" един двигател (Симсон) в хола и така го оставих щото влязох в казармата.Събрах го по време на една от полагаемите отпуски.Майка ми беше омърморила света ,накрая чак и се струваше странно празен тоя ъгъл в хола,когато махнах двигатела. :mhihi
Всяка пролет като почне да се затопля времето и си казвам -Ще си купя един мотор,ако ще и Симсонче да е.(скутерите не ми допадат,нямат скорости),ама всичко е до пари,все някой по-сериозен разход излиза.
Иначе събора си беше гранде .Може да е имало изцепки,но нищо не сме чули и разбрали.Единствено видях полицейска кола за тия няколко дни ,едва завчера,когато си тръгваха на групи по градове-явно полицията е била там за организиране на нормалния пътен трафик.
Абе бяхме две семейства-щом и на жените ни им хареса и слязоха с нас в петък вечерта към основния лагер на мотористите за да слушаме концерта и да пием бира-значи наистина почивката си я биваше.
Жалко че в годината имаме само 5 -дни такава почивка ,а после 360 дни сиво ежедневие и ядове.

Едит-На концерта пя и Милена Славова ,беше много яко.

Потребителски аватар
performance
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот performance » Сря 07 сеп 2016 11:43

браво ,супер сте

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 18 сеп 2016 12:15

Некой че оди ли на 23-24-25 към Сопот?

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Нед 18 сеп 2016 13:38

Нещо не си падам по тия събори. Предпочитам карането цял ден по някакви маршути, от колкото да отида да се напивам по поляните. Първо, че се отдалечава от идеята ми да карам, второ предпочитам този формат с кола, натоварена с палатка, пиене, ядене, неща от първа необходимост, да знам че мога да си кача всичко, паркирам тихичко колата и се отпускам. Хубавото на мото съборите, е че ако отидеш веднъж, после на клубен събор няма да ти правят впечатление 2-3 коли на прекъсвач :mhihi :mhihi

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Нед 18 сеп 2016 15:22

Дори ще искаш все повече да са :mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”