Колеги-мотористи
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Колеги-мотористи
Xaxaxaxa 130км в посока са. Защо да не отидем за час-два и след това към София. 260+ км са идеална дестинация в двете посоки. На мен даже ми се ходи до Тетевен след това, че не съм ходил от 4ти клас хахаха
- vucata
- Контакти:
Официално в клуба. Покарах днес малко. Доволен съм, удобен ми е. Жалко, че времето се пре**а....
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де,толкова ли е скъпо удоволствието да поддържам мотоциклет и да си правя кефа лятно време ,да покарам ,да ме подуха вятъра и с една дума...да се покефя.В крайна сметка всеки има право на малко егоизъм отвреме -навреме.
Честно казано.познавам се лично с водача на шуменската група рокери,и някои други от тях и когато пристигнаха на Камчия -благородно им завидях.Това са хора със бизнес,или на заплата но ги обединява страстта към мотора.Дойдоха като свободни хора,с багаж колкото могат да сложат на моторите си ...без никакви претенции за базата в която са настанени,как ще си набавят храна и т.н. Никой не беше по-различен от другия,въпреки разликата в социалното положение.
Абе незнам,ще лудна пак на дърти години по тия мотори,ама да видим...
Честно казано.познавам се лично с водача на шуменската група рокери,и някои други от тях и когато пристигнаха на Камчия -благородно им завидях.Това са хора със бизнес,или на заплата но ги обединява страстта към мотора.Дойдоха като свободни хора,с багаж колкото могат да сложат на моторите си ...без никакви претенции за базата в която са настанени,как ще си набавят храна и т.н. Никой не беше по-различен от другия,въпреки разликата в социалното положение.
Абе незнам,ще лудна пак на дърти години по тия мотори,ама да видим...
- vucata
- Контакти:
Зависи колко ще.караш на година... Ама за една сравнително евтина пистарка 1000лева за откриване на сезон си приготвяш, ако караш стабилно... Гуми, масла, верига, недай си боже колове
,бензинец, ии готиния фактор, че едно излизане за 20-50км от вкъщи с мотора ти е 50лева......

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
@vucata - моя го зазимих вече (временно). Сложих семи слика отзад и ще го вадя чак на 1-ви на Серес, след това го връщам в движение. Иначе да посещение на събор за няколко часа си е чук. Честито за мотора, милиони безаварийни и да се слушате. Мотора изглежда страхотно, особено като няма задна седалка :)
@gergeto - няма да си първия луднал на дърти години
За това няма възраст и не пита, може би единствено класа на мотора е различен
Скъпото му, е че плащаш за гараж/паркинг ако нямаш. Иначе до там, гражданска, обслужване, гуми и подобни не са по-скъпи от тези на автомобил. Проблема, че в началото го взимаш ей така, за хоби, но понякога се превръща в мания
Вкарването в пътя на моя мотор след зимата по груби сметки е 100 лв. гражданска, 100 лв. масла и филтри (карам с хубави масла иначе има и доста по-евтини), 120 лв. к-т накладки + спирачна течност и 350 лв. комплект гуми. Като за гумите първо, че има доста по-евтини, но стила ми на каране изисква такива, отделно има мотористи които карат по 2-3 сезона с едни и същи гуми, при мен рядко изкарват повече от сезон и половина в най-добрия случай. Като тотал излиза 700 лв. +/-, като се купува само най-хубавото. Спокойно сумата може да бъде намалена на половина. Както за гумите, така и за накладки има колеги, които карат по 2 сезона, аз 1 едвам избутвам 
@gergeto - няма да си първия луднал на дърти години

- vucata
- Контакти:
Мерси Кунца! Кажи масло и филтри от къде да поръчам...... .
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Масло от клубния магазин е най-далавера. Филтри си взимам от сервиза, след като @ABSOLUT ми показа на негов познат, какво му се случи със "спортния" маслен филтър K&N. Иначе за въздушен си ползвам K&N, и си го почиствам в сервиза, не ми се дават пари за спрейове. Като масла мога да ти препоръчам:
1. Bardahl - XTC C60 10W30 - Bar-348140 - 20.65 лв. с ДДС
2. Bardahl - XTC C60 15W50 - Bar-324140 - 19.61 лв. с ДДС
На Bardahl в момента маслата са ТОП. Аз карам с 10W30, от както го открих това масло, няма да погледна Motul (за мотори). Препоръчвам ти да сложиш вискозитет като този с който досега е каран мотора, ако не знаеш е на проба грешка. 10W30 има вариант да го харчи, ама може и мотора да е ОК и да не го пипне. Божа работа, аз докато си нацеля подходящото масло брах ядове. Ама сам съм си виновен де, защото слагах Motul 300V 10W30 (нали знаеш - най-скъпото е най-хубаво). Само, че то като състезателно си губи функциите след 2000 км. И като резултат получаваш супер скъпо (но наистина добро масло), но след 2000 км. започва да го гори така, че до 3000 вече да си с повече от литър назад.
[*]За цените ако искаш се обади на клубния телефон или пусни запитване за да могат да те ориентират по-точно.
Поздрави,
1. Bardahl - XTC C60 10W30 - Bar-348140 - 20.65 лв. с ДДС
2. Bardahl - XTC C60 15W50 - Bar-324140 - 19.61 лв. с ДДС
На Bardahl в момента маслата са ТОП. Аз карам с 10W30, от както го открих това масло, няма да погледна Motul (за мотори). Препоръчвам ти да сложиш вискозитет като този с който досега е каран мотора, ако не знаеш е на проба грешка. 10W30 има вариант да го харчи, ама може и мотора да е ОК и да не го пипне. Божа работа, аз докато си нацеля подходящото масло брах ядове. Ама сам съм си виновен де, защото слагах Motul 300V 10W30 (нали знаеш - най-скъпото е най-хубаво). Само, че то като състезателно си губи функциите след 2000 км. И като резултат получаваш супер скъпо (но наистина добро масло), но след 2000 км. започва да го гори така, че до 3000 вече да си с повече от литър назад.
[*]За цените ако искаш се обади на клубния телефон или пусни запитване за да могат да те ориентират по-точно.
Поздрави,
- vucata
- Контакти:
В кой сервиз е това за филтрите. Спортен не искамза сега....
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Аз си ги сменям при Илийката в Малинова, ама предполагам той си ги поръчва от някъде, едва ли ги има на склад.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Да раздвижа темата преди закриването и без това сме шепа (тия които пишем)
Една снимчица, потегляме скоро да "закриваме" по гръЦко

Една снимчица, потегляме скоро да "закриваме" по гръЦко

- vucata
- Контакти:
Екстра. Аз всеки де закривам в София аххахахахахаха 

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Супер браво на вас
И ние тука една група караме когато може като за последно 

- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Аз сезон не закривам и не откривам :)
Правя целогодишна ГО на всички двуколесни, винаги се намира някой топъл ден януари и февруари да се побръмчи ....
Правя целогодишна ГО на всички двуколесни, винаги се намира някой топъл ден януари и февруари да се побръмчи ....
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Топлия ден идва точно когато разколача половината мотор за да му сваля акумулатора 

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Или винаги когато имаш неотложана работа е топло и перфектно за каране.. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”