Формула 1, Сезон 2012

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Нека ние изберем шампион на Сезон 2012 (възможност за 3 гласа)

Себастиан Фетел
32
26%
Фернандо Алонсо
52
42%
Кими Райконен
21
17%
Марк Уебър
0
Няма гласове
Люис Хамилтън
6
5%
Дженсън Бътън
5
4%
Нико Розберг
1
1%
Михаел Шумахер
2
2%
Фелипе Маса
2
2%
Серхио Перес
2
2%
Пастор Малдонадо
2
2%

Общо гласове: 125
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Формула 1, Сезон 2012

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 10 сеп 2012 17:58

Цялата работа е в това, че нали има някаква промяна в правилата от миналата година, ънсейф нещо си. В смисъл, че ако това правило го е имало миналата година и Алонсо да е бил наказан.
Сега правилно или неправилно тая година наказанието си е разгледано от стюардите и изпълнено, вече и забравено защото нищо повече не може да се направи по въпроса. Грожан си излежа БАН-а и другото състезание отново е на линия :mrgreen:
Да пийнем по една виртуална биришка и те така те :beer

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пон 10 сеп 2012 18:09

xploda написа:
eras3r написа:xploda значи..не виждаш правилно...ако Алонсо не кара както трябва за теб..сложи си очила. А е нормално след като ненавиждаш Алонсо да го плюеш както аз плюя Фетел и Хамилтън. Кажи ми при положение, че Маса има някви кирливи точки..и ИЗОБЩО не може да се бори за титла..какъв е смисъла от Ферари да пропуснат възможността вместо Алонсо да стане шампион...както се казва от 2 стола на земята. Нали ако Маса не даде път на Алонсо Ферари им намалява шанса да имат шампион. По добре така от колкото...Маса да си седи на дъното с точките и Алонсо да вземе по малко точки заради това двамата да се състезават сеедно не са от един отбор. Говориш глупости.
Мисля, че за карането на Алонсо може да ме подкрепи дори и Барбуков (макар той да е върл фен на Фетел :) ) но трябва да си признае, че Фетел наистина прекали като избута Алонсо извън пистата на завоя и заслужено си спечели наказание. Колкото до отпадането му..лоши стечения на обстоятелствата.

Чакай сега, не ги бъркай нещата. Ненапразно съм написал "аз...лично аз" и т.н., т.е. тва, че за мен галфонзо не е баси и невиждания талант си е лично мое мнение. За теб може и да е най-великия, най-добрия евър, но тва си е твое лично мнение. Защо се опитваш да наложиш своето мнение не мога да разбера :?:
Плюс тва, не казвам, че е лош пилот, просто не е чак тоооооолкова добър(за мен), колкото се пише и говори.
И още нещо, което пак не си ме разбрал - няма нищо лошо да пуснеш съотборника си да те мине в името на точките и титлата. Лошото е първо, че това не стана по воля на Маса, а му беше наредено и второ, че ставаше дума за крадене на точки и прочие, при което изказах мнение, че реално окрадения е Маса. Без значение, че е за доброто на тима и т.н.

В Скудерия Ферари от много години се практикува фаворизирането на по-бързия пилот. Едно нещо се бърка постоянно - няма пилот номер 1 и пилот номер 2 в отбора. Има по-бърз пилот, който получава първи новостите и т.н благинки + специално отношение. Карат си хората за отбора и цифрите налагат пилот А срещу пилот Б. Записано им е в договорите черно на бяло. Ако се направи съпоставка на Алонсо и Маса картинката е трагична, по-скоро жалка. Точки, средно изоставане в секунди на квалификация и състезание...

Така, че в случая Маса има малшанса да кара срещу пилот, който не му е в категорията. Така беше с Ървайн, Баричело. Така ще бъде и със заместника на Маса (дано го сменят вече, че не издържам!!!). Истината е, че Алонсо има клауза за вето на съотборник и няма как да кара с по-бърз пилот от него :D Яко нали. Яко е да, когато всички знаят, че си много добър може да искаш специално отношение и за капак го получаваш безрезервно в легендарния отбор. Е нормално е да му завиждат...

Съгласен съм, че отстрани изглежда противоречиво, но тази практика се е доказала през годините с множество успехи. Победа на всяка цена е мотото и това, че Маса щял да се сърди и т.н. не е толкова важно. И аз ако не бях Ферарист със сигурно щях да ги хейтвам зверски жабарите за това...

Кой е окраден и кой е откраднал е въпрос на гледна точка...Не мислите ли?

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 10 сеп 2012 18:21

Е то като първия пилот получава първи новостите и благинките, какво да очакваш от втория, като презумцията е ,че втория е по-слаб, Абе шантава работа, няма тръпка, няма живец за втория. А преди време положението с Барикело беше унизително.Знам, че ще кажете, че е подписал да е така, но....аз примерно искам да гледам надпревара, а не филми от Алонсо, за Алонсо, със Алонсо

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пон 10 сеп 2012 18:30

110afn написа:Е то като първия пилот получава първи новостите и благинките, какво да очакваш от втория, като презумцията е ,че втория е по-слаб, Абе шантава работа, няма тръпка, няма живец за втория. А преди време положението с Барикело беше унизително.Знам, че ще кажете, че е подписал да е така, но....аз примерно искам да гледам надпревара, а не филми от Алонсо, за Алонсо, със Алонсо

Той ги получава първи понеже е доказано по-добър на база пърформанс. Нали никой не се заблуждава, че който и да е отбор ще има бърз пилот и ще го бави умишлено понеже повече харесват другия щото ги черепел на Макдоналдса. Не, разбира се. Получават еднаква техника и като се очертае тенденция, както е в случая, се гони максмума от ситуацията. А тя е очевидна - фаворит за титлата + непостоянен пилот, който плаче за отбор в средата на таблицата...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 10 сеп 2012 19:20

Бай Илия, примирил съм се с факта, че Фетел няма да е шампион. Казах го и в неделя. Спи спокойно.

А ти я ми кажи по какво съдиш, че не съм се примирил? Всеки ден ли пиша "Фетел ще спечели тази година"?

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 10 сеп 2012 19:43

фетел че няма да е тва е ясно,аз лично ша са издразня,ако по няква случайност въгленчо спечели :?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 10 сеп 2012 19:48

Всички фераристи говорите така сякаш Алонсо вече е спечелил. Чак ще започна да се надявам да не спечели, та да ви видя какво ще пишете тогава.
Така както ви нямаше две три поредни години...
Не дърпайте дявола за опашката, до края нищо не се знае.
Хубаво е, че след него няма отявлен конкурент, а точките се поделят м/у 2-3 пилота... иначе нямаше да е толкова розово положението...

P.S : няма нещо което да желая повече от това догодина да се махне от червения отбор и да отиде в някой не по-малко силен... Просто няма отбор който да мразя повече от Ферари от времето на Шумахер още... За съжаление това няма да се случи обаче...

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 10 сеп 2012 19:57

...И твойта не е лесна, фен на Алонсо, мразиш Ферари. Аз бях така с Кими, но испанеца го избави :mrgreen:
А на Алонсо изглежда там ще му изгният кокалите

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 10 сеп 2012 20:17

110afn написа:А на Алонсо изглежда там ще му изгният кокалите

Няма нищо сигурно. Виж на зима се появил някой спонсор, да налее по 100 млн годишно за пилоти Маса и Краставицата. Тогава Сантандер и Алонсо летят от Ферари.

Преместете ми мнението в темата с вицовете. :-D

Последна промяна от Barboukov на Пон 10 сеп 2012 20:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 10 сеп 2012 20:19

110afn написа:...И твойта не е лесна, фен на Алонсо, мразиш Ферари. Аз бях така с Кими, но испанеца го избави :mrgreen:
А на Алонсо изглежда там ще му изгният кокалите

Ми с най-високата заплата в момента и ако вземе да спечели титлата, не виждам какво би го накарало да се махне, за съжаление :(

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 10 сеп 2012 20:37

Влади, това достатъчно сме го дискутирали. Има ли смисъл повече? Там си е до гроб.

Обаче. Чува се, че дядо щял да замести Туриста...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 10 сеп 2012 21:01

Vettel написа:Влади, това достатъчно сме го дискутирали. Има ли смисъл повече? Там си е до гроб.

Обаче. Чува се, че дядо щял да замести Туриста...

Не вярвам. Нито той би се върнал във Ферари като асистент на Алонсо, нито ферари биха го взели пак. За какво им е ?! До момента единственото което показа е че е изпята песен. Имат интерес да вземат Перез например...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 10 сеп 2012 21:08

Ludia написа:
Vettel написа: Имат интерес да вземат Перез например...
След това състезание,определено се заговори много за негов трансфер.Според мне,ще го почакат да наптрупа още победи,или поне по-челни позиици.
А дедко и ферари :lol:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 10 сеп 2012 21:27

Липсвах ли ви една година? mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора