най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот Bobi85 » Пет 01 авг 2014 22:07

Бях си сложил от тези крушки на предната ми кола. Спокойно мога да кажа, че това бяха най-хубавите халогенни крушки, с които някога бях карал. Изключителна красива бяла светлина, която по никакыв начин не заслепява. Препорычвам ги горещо!

Навремето ги имаше в Алфа Лайт, Дианабад.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пет 01 авг 2014 23:10

Cool Blue докарват ефекта на ксенона, на сухо са ОК, но в дъжд е трагедия. Не изкарват много, явно добре са сметнати, при мен и двете изгоряха в рамките на няколко дена разлика. Nightbraker+ ги карам вече повече от две години и да чукна на дърво още светят. Доволен съм от светлината във всякакви условия и препоръчвам именно тях, освен ако не се търси само визия на колата.

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 02 авг 2014 0:59

Bobi85 написа:Бях си сложил от тези крушки на предната ми кола. Спокойно мога да кажа, че това бяха най-хубавите халогенни крушки, с които някога бях карал. Изключителна красива бяла светлина, която по никакыв начин не заслепява. Препорычвам ги горещо!

Навремето ги имаше в Алфа Лайт, Дианабад.

Колега, нали не бъркаш Cool Blue със Cool Blue Hyper White 5000K, на въпросните крушки стъклата са си баш сини, а Cool Blue е с леко синкаво стъкло, иначе на мокро е ясно че белия цвят се губи...

Колега ти за колко ги взе ако не е тайна?
Само не можах да разбера защо се водят Off Road след като са 55W ?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 02 авг 2014 10:46

Защото зависи също и от цвета-жълти крушки, сини крушки всички те са офроуд. Даже мисля, но не съм сигурен че позволените крушки май са от 3200к до 4300к.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Съб 02 авг 2014 12:30

Не, не се бъркам. Ако не се лъжа някъде доста по-назад съм писал за тези крушки.
Нямам представа защо се видят offroad, но няма да имаш никакви проблеми с тях. Не заслепяват по никакъв начин и светят чисто бяло. Цената тогава им беше или 28 или 32 лв за комплект.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 12 авг 2014 15:15

Изгоря ми едната дълга светлина и си взех Narva 130W H1, но първо ще сложа едно реле на дългите, за да не натоварвам ключа...
На късите или ще сложа Osram Night Breaker или Cool Blue Hyper 5000K, още се колебая :gruebel

Aleksiev777
Автомобил: VW BORA
Двигател: 1.6 SR

Мнениеот Aleksiev777 » Вто 12 авг 2014 15:57

Колега не очаквай много светлина на мокро с COOL BLUE HYPER . От опит ти казвам - на мокро белите крушки не се представят толкова добре. Аз съм с NIGHTBREAKER PLUS и съм доста доволен от осветеността на сухо и мокро. Сега мисля да взема за другата кола BOSCH Plus 90 но събирам мнения още , някой ако е с такива моля да сподели мнения. :love.vwclub

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 12 авг 2014 18:02

Колега ясно ми е, че на мокро само жълтата светлина е спасението...
Тези Night Breaker съм чувал, че са малко "нетрайни"? Та за това ще сложа Cool Blue Hyper, за да постигна по бяла светлина и да изкарат повече време...
Най-добре е ако се сложат релета и тогава едни хубави крушчици и ефекта ще е доста по голям, ще направя снимки след като поставя реленца на фаровете преди и след поставянето, за да се види ефекта, нямам мултицет да премеря напрежението до крушките но със сигурност има спадове :love.vwclub

Aleksiev777
Автомобил: VW BORA
Двигател: 1.6 SR

Мнениеот Aleksiev777 » Сря 13 авг 2014 18:04

Лично аз съм с тези крушки от около 7-8 месеца. Дано изкарат поне година. Успех с крушките , колега. И пак да кажа ако има някой с BOSCH PLus 90 да сподели мнение за тях. :th_up

apu
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: APU 1999

Мнениеот apu » Чет 25 сеп 2014 13:05

Аз съм с "philips xtreme vision" от повече от 2г. светят доста добре и съм доволен за сега.

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Съб 04 окт 2014 22:25

Някой да изкаже мнение Osram Nightbraker Unlimited vs. Cool Blue Hyper? Коя осветява повече, топлина на светлината?

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пон 06 окт 2014 8:11

Unlimited са по-силни с по-топла светлина. С оглед на предстоящия сезон ънлимитед със сигурност са по-добрия избор.

radobs
Автомобил: Opel Corsa
Двигател: C14NZ
Контакти:

Мнениеот radobs » Пон 06 окт 2014 23:15

Изумен съм от силата на светене и цвета на H.O.D крушките. Купих си такива от въпросния сайт и с почистени фарове и релета тези чудесийки имат почти снежно бял цвят, спектър като на повечето ксенони от 5000 К. Доста пъти съм се разминавал с коли с ксенони на рефлектори и смея да твърдя, че при мен осветеността в повечето случаи е по-висока ( поради неправилно монтираните ксенони на рефлекторните фарове), естествено, ксеноните с лупи надделяват. Понеже имам и Найтбрейкъри и Силверстари на Осрам, в дъжд определено H.O.D крушките oсветяват по-контрастно, лично аз виждам по-добре с тях, отколкото с Осрамит, особено дупките и особено на мокрия асфалт, с Найбрейкъра се чудя дали фаровете са включени. За сухо време Осрамите са чудесни, наистина, но пък който иска бял цвят и сравнително висока сила на светене, почти като на ксенон, да си поръчва от въпросния сайт, на мен ми дойдоха 9+4,5=13,5 лв всичко, на някои сайтове ги има и по 18 лв, а в едно магазинче в Бургас ги видях дори 60 лв комплекта!! На опаковката пише 2300 лумена и според мен си ги имат, но с напрежението от алтернатора, т.е. релета. Всичко това важи за тези, които търсят осветеност с цветна температура над 5000 келвина, лично на мен като ми писне, си слагам пак Найтбрейкърите или Силвърстарите и минавам на по-топли цветове :) В жабката имам цяло съзвездие крушки, за шаш на куките ;)

Определено не са най-добрата халогенна крушка, най-малкото фокусът в рефлектора не може да се каже, че е на 100% точен за всяка крушка, както е на по-скъпите, но пък са толкова ксеноноподобни, а и на такава смешна цена, че определено си заслужават. А, да, измерих им и напрежение и ток при работа на двигателя и мощността им е 75 реални вата - 5,5 А на 13,7 В. Найтбрейкърите са 68 вата при същите условия. При мен рефлекторите са метални ( Опел Корса ) и си държат безпроблемно.

Потребителски аватар
geordano
Автомобил: VW CC
Двигател:

Мнениеот geordano » Вто 07 окт 2014 8:43

Само на мен ли ми прилича на реклама на сайт горното мнение?

radobs
Автомобил: Opel Corsa
Двигател: C14NZ
Контакти:

Мнениеот radobs » Вто 07 окт 2014 8:57

geordano написа:Само на мен ли ми прилича на реклама на сайт горното мнение?

Глупости, аз споделям нещо, което ми е харесало и съм го намирал на цена от 9 лв за чифт, та до 60 лв, също така откъде да си го купи човек, и първото мнение, което чета е, че било реклама! Все си мислех, че е добре да има такъв тип информация кое откъде, и най-важното, да няма набутка от нагли търгаши, самия аз попаднах на този сайт от линк от друг форум и съм доволен като за парите си от този вид крушки, от Бургас съм и нямам нищо общо с този сайт и търговец. В точно тази тема съм попадал на такива линкове, които съм проследявал и дори съм поръчвал, реших, че мога и аз да бъда полезен с нещо, нищо, че карам Опел, фен съм на Фоксвагените също. Синът ми иска да си купува Голф. Досега съм тествал лично няколко вида крушки и мисля, че споделяната и формация е полезна.
Въпросните крушки поне на Корса си светят ярко и ксеноноподобно, с доста добро светлинно петно, за разлика от други сини са снежнобяло и са евтини, от това повече, здраве му кажи. Ако непременно се смята, споделянето на линкове е реклама, няма да споделям, елементарно...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”