най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
kossis
Автомобил:
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот kossis » Вто 07 окт 2014 9:06

Не само че е реклама, ами и писателят се опитва да приписва невъзможни неща за способностите на тези синьо боядисани халогенки.
С тях в мокро и тъмно време е гарантирано че няма да се вижда нищо.

И това по добро светене от ксенони, просто е ............. :screwy :bowdown

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Вто 07 окт 2014 9:28

Че ще светят по-силно, ще светят - все пак са 100W. Колко дълго ще продължи удоволствието е друг въпрос. А основният е какви ще са поразиите: фар, куплунг... Не че не се оправя, ама нужно ли е сам да си създаваш проблеми?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 07 окт 2014 9:51

Тотални ! :Mr Green Fun

Но пък така се учи човек- скапа си фаровете и ги сменя, не вижда нищо в лошо време и си слага нормални крушки и така.
Всичко в тоя живот е проба/грешка.

Потребителски аватар
geordano
Автомобил: VW CC
Двигател:

Мнениеот geordano » Вто 07 окт 2014 13:09

radobs написа:
geordano написа:Само на мен ли ми прилича на реклама на сайт горното мнение?

Глупости, аз споделям нещо, което ми е харесало ...

Глупости са това което си написал, а поставянето на линк за онагледяването им, потвърждава че е реклама.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 07 окт 2014 22:54

такава крушка няма да сложа дори и на акумулатора ми директно за да го разредя и заредя. Супер ми били тия сини пльокъли!

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 07 окт 2014 23:26

От седмица/две карам с H7 Osram Night Breaker...Светят доста бяло и приятно,но някакси май ми слабеят на пътя.Дали си внушавам :D

radobs
Автомобил: Opel Corsa
Двигател: C14NZ
Контакти:

Мнениеот radobs » Сря 08 окт 2014 0:46

В едни други среди, в които смея да твърдя, че имам опит и познания, повечето хора, които ме познават, знаят прекрасно, че не говоря и пиша глупости, още повече, че съм техническо лице, така да се каже. А като чета тук, в други форуми, както и в аудиофорумите, в които участвам с ник Audiomaster, за какво заяждане, отричане и куп други простотии става дума, се чудя, защо ли седнах, та споделих мои лични впечатления.
geordano, при положение, че на младини съм се занимавал с оптични уреди, самоделни и фабрични, имам достатъчно познания в доста области на физиката и се презастраховам винаги, когато мога от аварии и инциденти, аз глупости не пиша, но няма да седна да се тръшкам, че няколко томаневерници не умеят да приемат и оценят добронамереността, а непременно търсят под вола теле. Когато почна да правя някакъв рисърч, не го правя безцелно, неориентирано и знам много добре какво правя. Естествено, че и аз не повярвах на писания по форуми и реклами, че H.O.D крушките давали добър контраст в дъждовно време и че светели добре ( точно така, по-добре от ксенони в рефлектори, насочени да осветяват гаргите в небесата! ), но след като лично аз в дъждовно време свалих Найбрейкърите нарочно, понеже с градско осветление пътя не се осветяваше изобщо добре и сложих "сините пльокъли" - много ясно аз, както и жена ми, видяхме разликата в контраста, всяка дупка се виждаше доста по-добре. Не ме интересува кой ми вярва и кой не, просто съм 100% убеден, че няколко тук, които се опитаха да ми се подиграят, не са ги пробвали, дори не са прочели техническата информация за точните ватове, 75, а не 100! Крушките H.O.D са с друга конструкция на балона и това се вижда, за мен поне това обяснява повишения им светопоток. Нямам нищо общо с онзи сайт, самият аз го научих от друг форум точно защото някой е споделил за тях и си ги поръчах, тези крушки нямат нищо общо с другите сини ментета, които едва мъждукат.

Този човек сигурно също пише глупости, като споделя, че е доволен от тях или пък този? Между другото, по-надолу в темата е постнат линка на въпросния сайт, от който аз си поръчах крушките, защото от тези сайтове, например ( а има и други, дори чуждестранни):

http://www.spetsnaz.bg/%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b5%d1%81%d0%be%d0%b0%d1%80%d0%b8/%d0%ba%d1%80%d1%83%d1%88%d0%ba%d0%b8/%d0%ba%d1%80%d1%83%d1%88%d0%ba%d0%b0-h-o-d-h4/
http://eftini.com/avtokrushki-n4-biala-svetlina-hod-p-23622.html?cPath=12_180

простом и идваха по-скъпи, а са същите. И веднага мнителните типове скокнаха - реклама! Че нали затова е споделянето, уж...

Та, след като не сте ги пробвали, не пишете наизуст, редно е да се "послуша патило", това не са Plasma Xenon Super White ментета, с измислени 100 вата, а добре светещи крушки с реални 75
вата, но безопасни, понеже ги ползвам вече от няколко месеца. Лафът с ябълките и идеите предполагам повечето го знаят, аз споделих напълно безкористно мои лични наблюдения, без да ме е карал някой и съм сигурен, че по-любопитните, като мен, ще пробват и ако са си измили фаровете като мен, сложили са дебело окабеляване с мощни 75 ватови релета! (заради по-голямата контактна площ и по-малкото преходно съпротивление ;) ), вече имат 13,85 V минимум на всяка крушка и фаровете са добре настроени, ще оценят това, което съм споделил и съм си загубил от времето, за да го направя. Мислех и за HIR крушките да напиша, но при тези обстоятелства, това се обезсмисля...

П.П. Точно тази тема съм я чел цялата поне три пъти и винаги преоткривах нова информация. не съм предполагал, че след като съм научил доста от писалите в нея - и реших от благодарност да споделя и аз нещо, което си мислех, че е полезно - ще бъда нарочен за рекламатор, оплют като пишещ глупости, т.е. глупак едва ли не. Живи и здрави, отново, аз няма да се включвам повече и да ви досаждам. Е, темата няма да спирам да я чета, но явно новото не се цени.

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Сря 08 окт 2014 7:39

radobs написа:... участвам с ник Audiomaster

Audiomaster RULZZZ

Не се коси, Радо,
сам знаеш - по форумите е така. Един каже нещо, десет го плюят.

В такива случаи аз винаги си правя снимки преди - след и така няма тън - мън.
Ако имаш фотоси - слагай!

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 08 окт 2014 10:02

Квото и да се заблуждаваме всичко идва от инсталацията...дали ще са тея китайски крушки HOD или китайските боклуци от по 10лв комплекта е все тая.Преди на голфа ми след като сложих релета и се оказа,че досега фарове съм нямал.Карах със 100ватови китайци,едната се стопи и си купих не помня точно какво OSRAM(май Silverstar или нещо от сорта беше)....и както преди светеха леко жълто с близо 14V напрежение до тях засветиха доста "бяло".Така че тва са глупости.Сама по себе си няма как нажежаемата жичка да светне "бяло". И от тогава досега проверявам напрежението на контактие на фаровете и тогава преценям кво да правя.Крушки кадърни бол.Иначе досега скъпа крушка не ми е горяла,но виж тея китайци докато ги усетя смених 2/3 комплекта след като им сложих релета.Хубаво,че бързо се усетих.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Сря 08 окт 2014 10:10

Прав си за релетата, но крушката има как да светне бяло, то това скъсява живота и.
Голф 4 смея да твърдя има много хубави фарове, сложих Осрам +90%. Разликата е очеизвадна, почти бяло свети. Това в рефлектор. Същите крушки в лупа на Пасат си жълтеят като обикновените

radobs
Контакти:

Мнениеот radobs » Сря 08 окт 2014 10:25

Silverstar също имам, светят топло бяло, почти жълтеникаво в сравнение с HOD. Nightbreaker и те леко жълтеят, докато тези си имат точно цвета на ксенон, но с интензитет малко над Найтбрейкъра. Вече писах, че в сравнение с добре настроен ксенон, особено с лупи, не могат да се сравняват, но 2000 лумена си ги имат.
Телефонното фото не предава естествено цвета, иначе бих снимал с няколко вида крушки, които имам, маркови и китайски. И преди да сложа новата инсталация, те пак си светеха бяло, просто сега са снежно бяло.

Между другото, наумил съм си да направя нещо като тест-сравнение на различни видове и марки крушки, със снимков материал, което обаче ми ще отнеме известно време. Глупости или не, ще го направя, може и да е полезно за други, а на мен ми е интересно.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 08 окт 2014 14:23

И как ги измери тези 2000 лумена? На око? Въобще имаш ли си идея какво са 2000 лумена или тепърва ще се поинтересуваш заради въпроса ми?

65W крушка преко сили докарва 1500 лумена при топло бяло (даже при едни 2800К), а т'ва 'белото' ако докара 2000 лумена при тая мощност ще е нещо революционно :) . Ксеноновите крушки дето са бели (5000К) и са 35W докарват горе-долу толкова светлина. Читави ксенонови на 4300К успяват да докарат почти 3000 лумена. Айде спри се малко с глупостите, щото тука доматите не ги ядем с колците.

А да правиш сравнение и измерване е без много смисъл. За такова ти трябват не снимки, а контролирана среда и читава измервателна техника. И ще достигнеш до данни дето ги има безплатно в нета, ама ще си хвърлил X часа работа и Y пари. Бас ловя, че идеята ти е била да "мериш" нещата през твоите фарове, а т'ва ще докара резултати дето са валидни само в твоя случай.

Няма да продължавам, щото не виждам много смисъл. Почти съм убеден, че ще тръгнеш сега да се обясняваш вместо като нормален човек да приемеш критиката и да спреш с глупостите.

Между другото китайците имат читави крушки. Имат H1/H7 на по 65W дето се доближават до Osram rally (rally-то е малко над 2000 лумена и не е легална за употреба по улиците). Цените им са по 10тина долара комплекта. И не изглеждат като тази синя цигания по-горе. Ама и не докарват тия 2100 лумена дето прави rally-то. По-скоро са нещу средно между нормалната и rally крушката, но за цената си са перфектни.

Ето още малко информация - http://store.candlepower.com/osnibr.html . Та най-най читавите крушки на осрам докарват едни 1800 лумена при топла светлина. А тия дето са "посинени" са по 1400 и надолу. Ма точно тия китайските по-горе пък са по 2000 лумена (или както казах - революционни) :) .

radobs
Контакти:

Мнениеот radobs » Сря 08 окт 2014 22:05

Какви 65 вата, като става дума за 75 и то реални?! След като не ядеш доматите с колците, твърдиш, че 10 вата отгоре не могат да докарат параметри, така ли? При това с друг пълнеж в балона ;) И да, имам представа що е то лумен и колко са 2000 лумена. И съм проучил какво представлява и как точно е направена тази крушка.
Мдаа, ето защо турците почти ни завладяха. Бруме, няма да седна да ти се обяснявам, знам колко заядлив можеш да бъдеш от Аудио Клуба. Ако не си пробвал точно тази "синя цигания", глупостите ги пишеш ти.
Трябва да си сляп, за да не видиш очевадната разлика. Но съм убеден, че няколкото подскочили изобщо не са пробвали, но иначе всеки, дръзнал да пише за нестандартни неща, бил глупостописец ;)

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 09 окт 2014 9:11

Действително колегата не може да се спре с глупостите, но нека се насладим на майсторството на късият му разказ.
То няма смисъл да се опонира на подобен род творчество. Четеш и се забавляваш.

И Аз съм се лъгал да карам едни Китайки от този десен- със синьо стъкло и накрая понеже нищо не се виждаше на мокро ги изхвърлих. А продавача ми обясняваше точно като колегата -как светели супер и тнт.

Та действително -синьото покритие намаля лумените драстично. Но това е факт от физиката.

А именно, колкото повече се качват Келвините-демемк цветната температура, толкова повече падат Лумените (Канделите). Просто се отива към честотен спектър в които виждат други животни, но не и човека.
Ние виждаме най добре в жълто/зеленият спектър-факт ! А въпросното синьо е в края на горната граница на видимата за нас светлина-ултра-виолет.

При ламбите с нажежаема жичка това е осезаемо.

При ксеноновите газоразрядни, изсветването е по голямо при по ниски мощности и за това този ефект е по незабележим-имат по високо КПД.
Отделно ксеноните светят обикновено около 3000 - 3600 Келвина-цвят, но поради призматичният ефект на лупата и разлагането на светлинният спектър на другите му цветове се получава по синкяв оттенък -видимо.

Та и при ксенона се оказва реално че Келвините са "Жълтите" А от гъзария, се правят тези неефективни Сини крушки само за да пунтират ксеноновата гама на изсветване.

Та колега radobs някакси не ти се получава разказа за сега.

===========
А 100 Кандела са = на 100 Вата крушка с нажежаема жичка, което пък е = на 1100 Лумена при 3600 Келвина цвят.

За сравнение 35 Вата Ксенонка или Луминисцент ти дава 100 Кандела или пак 1100 Лумена при тия 3600 Келвина.

Та тия 2000 Лумена при 65, еле 75 вата жичка са си Мирикъл направо и то от Динамо-магьосника ! :Mr Green Fun

radobs
Контакти:

Мнениеот radobs » Чет 09 окт 2014 12:42

Много ясно написах, че това не са масовите сини китайски крушчици, повечето от които са 100 вата потребляема мощност, а КПД-то им малко, повечето отива за топлина и по-малко за светлина и не светят наистина. Тези са 75 вата, с друга форма на стъкленият налон, а както се знае, разстоянието от жичката до стъклото е от особена важност, както и обема и състава на инертните газове. Найтбрейкър самият производител ги дава при 13,2 волта напрежение 1650 лумена, при това напрежение измерих 65-6 вата, горе-долу толкова, колкото ги дава Осрам в сайта си. ХОД крушката е с 10 вата повече, напълно е възможно да даде по-голям светлинен поток от Найтбрейкъра, доста по-голям при това, който синия филтър ограничава и пак да остава доста. По-добре напишете - не вярвам, но не обиждайте така без да познавате човека отсреща. Ето, пробвал си един вид китайски сини и твърдиш, че и тези са такива, не са, а и на мен ми е чудно какво точно става, че в дъжд се вижда пътя по-добре от Найтбрейкъра, който на къси е по-жълт от дългите, говоря за Н4. Щом като ви забавлявам, ок, проблеми няма, но би ми било много интересно какви ще са реакциите ви, ако видите на живо дали са мижави свещички. Вече напълно се убедих, че по форумите масово се пише наизуст, без практически опит. Аз предпочитам да пробвам и пробвах ;) Убеден съм, че ако някой друг пробва и види ефект, няма да пише от срам да не го оплюят и подиграят. Съжалявам, но аз вярвам на очите си - директно съм ги сравнил тези HOD, с двата известни модела на Осрам - Силверстар и Найтбрейкър, ама де да знам, колегата по-горе писа, че само животните виждали в горния спекър по-добре, явно съм животно.
В този ред на мисли, някой пробвал ли е HIR крушките, понеже аз не съм, няма как с H4, доколкото знам и само съм чел как точно работи инфрачервеното огледало и дали и те са за оплюване?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”