В едни други среди, в които смея да твърдя, че имам опит и познания, повечето хора, които ме познават, знаят прекрасно, че не говоря и пиша глупости, още повече, че съм техническо лице, така да се каже. А като чета тук, в други форуми, както и в аудиофорумите, в които участвам с ник Audiomaster, за какво заяждане, отричане и куп други простотии става дума, се чудя, защо ли седнах, та споделих мои лични впечатления.
geordano, при положение, че на младини съм се занимавал с оптични уреди, самоделни и фабрични, имам достатъчно познания в доста области на физиката и се презастраховам винаги, когато мога от аварии и инциденти, аз глупости не пиша, но няма да седна да се тръшкам, че няколко томаневерници не умеят да приемат и оценят добронамереността, а непременно търсят под вола теле. Когато почна да правя някакъв рисърч, не го правя безцелно, неориентирано и знам много добре какво правя. Естествено, че и аз не повярвах на писания по форуми и реклами, че H.O.D крушките давали добър контраст в дъждовно време и че светели добре ( точно така, по-добре от ксенони в рефлектори, насочени да осветяват гаргите в небесата! ), но след като лично аз в дъждовно време свалих Найбрейкърите нарочно, понеже с градско осветление пътя не се осветяваше изобщо добре и сложих "сините пльокъли" - много ясно аз, както и жена ми, видяхме разликата в контраста, всяка дупка се виждаше доста по-добре. Не ме интересува кой ми вярва и кой не, просто съм 100% убеден, че няколко тук, които се опитаха да ми се подиграят, не са ги пробвали, дори не са прочели техническата информация за точните ватове, 75, а не 100! Крушките H.O.D са с друга конструкция на балона и това се вижда, за мен поне това обяснява повишения им светопоток. Нямам нищо общо с онзи сайт, самият аз го научих от друг форум точно защото някой е споделил за тях и си ги поръчах, тези крушки нямат нищо общо с другите сини ментета, които едва мъждукат.
Този човек сигурно също пише глупости, като споделя, че е доволен от тях или пък
този? Между другото, по-надолу в
темата е постнат линка на въпросния сайт, от който аз си поръчах крушките, защото от тези сайтове, например ( а има и други, дори чуждестранни):
http://www.spetsnaz.bg/%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b5%d1%81%d0%be%d0%b0%d1%80%d0%b8/%d0%ba%d1%80%d1%83%d1%88%d0%ba%d0%b8/%d0%ba%d1%80%d1%83%d1%88%d0%ba%d0%b0-h-o-d-h4/http://eftini.com/avtokrushki-n4-biala-svetlina-hod-p-23622.html?cPath=12_180простом и идваха по-скъпи, а са същите. И веднага мнителните типове скокнаха - реклама! Че нали затова е споделянето, уж...
Та, след като не сте ги пробвали, не пишете наизуст, редно е да се "послуша патило", това не са Plasma Xenon Super White ментета, с измислени 100 вата, а добре светещи крушки с реални 75
вата, но безопасни, понеже ги ползвам вече от няколко месеца. Лафът с ябълките и идеите предполагам повечето го знаят, аз споделих напълно безкористно мои лични наблюдения, без да ме е карал някой и съм сигурен, че по-любопитните, като мен, ще пробват и ако са си измили фаровете като мен, сложили са дебело окабеляване с мощни 75 ватови релета! (заради по-голямата контактна площ и по-малкото преходно съпротивление ;) ), вече имат 13,85 V минимум на всяка крушка и фаровете са добре настроени, ще оценят това, което съм споделил и съм си загубил от времето, за да го направя. Мислех и за HIR крушките да напиша, но при тези обстоятелства, това се обезсмисля...
П.П. Точно тази тема съм я чел цялата поне три пъти и винаги преоткривах нова информация. не съм предполагал, че след като съм научил доста от писалите в нея - и реших от благодарност да споделя и аз нещо, което си мислех, че е полезно - ще бъда нарочен за рекламатор, оплют като пишещ глупости, т.е. глупак едва ли не. Живи и здрави, отново, аз няма да се включвам повече и да ви досаждам. Е, темата няма да спирам да я чета, но явно новото не се цени.