Колеги-мотористи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Re: Колеги-мотористи

Мнениеот Kuncavia » Чет 03 ное 2016 10:04

Е аз го зазимих принудително иначе още щях да карам :mhihi Обмисля се варианта за други спойлери, да видим как сме с бюджета на пролет :th_up

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 10 ное 2016 21:33

DSC_0540.JPG
DSC_0539.JPG
DSC_0541.JPG
Къде сте уееее карачиии, хахахахха. Миналия уикенд беше чудесарка за една разходка по искърското... Еее много почнах да си вервам по завоите, особено на температура около 16-18 градуса, хахахахаха. Още един пръст и щях да щракна слайдер.... Амаа лизгаво дева, а и с тия гуми по средата са станали като на кола равни... Нищо, другата година обещавам тръкнат слайдер...със шкурка, хахахахахха

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 10 ное 2016 22:31

Доста си далеч от борда, но не си подритвай здравната книжка на тия температури. Последното ми каране бе Велинград в подобни температури и смея да твърдя, че бе доста безотговорно каране, но бяхме с полу сликове. Миналата седмица искърското и пак едно приятно трипче е имало в събота, мисля до Гоцето беше. За съжаление съм аут до пролетта... Мога да гледам жално, да пускам лиги и да цъкам нервно :cry

Ето нещо, което ще добавя към пролетния бюджет:
Изображение

Целта ми е да карам с тях на градско, когато съм по дънки, ходя на работа и т.н. Евтини са и изглеждат удобно. Ботушите с които карам не стават за всеки ден а и са близо 3 пъти по тази цена нови.

п.п. първите докосвания на слайдерите се помнят винаги, само, че като ги смениш един път и започваш да си прибираш коленцето да не се стържат :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 11 ное 2016 21:18

Даммм, то нямае и как с тия гуми да се ляга, след всяко поднасяне при определен наклон на тялото ми. Просто в средата са равни и не е хич добре като влизаш в завоите. Но пак съм доволен от това, което постигнах за месец каране. Ботите са много хубави, аз си харесах едни на Пума и вече това ше ми е коледния подарък. Вече за напролет бюджета ще бъде изяден за полусликове Метзелер, верига, пиньони, всички течности, една профилактика на карбовете, заден диск и накладки отпред и отзад. Има няма 1000+ лева, но ще се раздам доволно живи и здрави. В прочем и екипа ще сменям, че тоя е с меки протектори и е жълто черен и не ми отива на мотора. Иначе ботушите ми са Сиди и съм доволен до някаква степен, че не ми обиват, леки са и са синя разцветка, но както каза ти не става лятото на 40градуса в града да карам с тия ботуши... Мнооого ще е жега. И аз закривам мисля, може би утре като за последно едно търкане на задната гума да загрея маслото и да го сменя с ново. Та така. Живи и здрави зимата ще е скуууучнооооо.....

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 12 ное 2016 2:10

Чета, чета и на "карбовете" ме заби. Оказа се, че ви бъркам постоянно с @RadoShopa :mhihi :mhihi :mhihi Ама то така е хората са си казали "тъпи мотористи" :screwy Като знам и аз колко пари трябва да хвърля по моя мотор ми иде да си купя колело (още едно да не ми омръзне) :no По груби сметки е възможно крайното завършване на мотора (което не е задължително да стане точно до пролетта ще доближи 3000 без усложненията. Имам да правя пластмаси, боядисване, касета и съединител на първо четене :stumm Масла, антифриз и спирачна течност дори не ги броя :mhihi Иначе гумите стават на ръб от пилене или предимно градско каране. Препоръчвам ти да не съсипваш полу сликове ако ще караш предимно градско. Аз даже мисля да спра да ходя на работа с него. Едно че гумите стават на гъз, второ, че докато загрее, вече си стигнал и не на последно място дупките му взимат акъла на окачването. За пума не знам дали имат защитени боти, но е хубаво да се ориентираш към такива подсилени в глезените. Точно затова се спрях на Alpine Star. Скъпи са, но определено си заслужават.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 12 ное 2016 6:22

Ем така е, хахахахахаха. Обърквация става постоянно. Градско ше се кара, ама ше има и довооолно извънградско. А и така или иначе ще ги поръчам от Германия, щото тука обявяват надценки, колкото за още един чифт от там... Примерно Метзелера ми идва на некви 320-340 кинта комплект... Като тука цената е само за задната горе долу! Те тия ми допадат, ама не съм ровил в ибей или алиекспрес да видя за налични. http://www.revzilla.com/motorcycle/puma-250-boots

Под снимките има и ревю на модела, олюс коментари на потребители.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 12 ное 2016 14:01

:eek човек се учи докато е жив. Не знаех, че правят подобни боти. Изглеждат хубави, допадат ми. Важното е да са удобни и проветриви за града. От къде ти идват Metzeler RACETEC RR за 350 лв, даже 400 давам, да поръчам и аз :rolleyes

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 12 ное 2016 22:06

Тука се предполага, че около коледа и нова година ще има намаление! Виж и останалите модели на Metzeler-ите. http://www.reifen.de/reifen/motorrad/so ... popularity

А аз февруари или март най-късно ще пътувам до там със самолет, а на идване с две коли. Майка ми е там и ако искаш ще се разберем да ги поръча тя и ще ги докараме. Така и доставка няма да има :a045

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Нед 04 дек 2016 17:58

Официално на системи :)

Изображение

п.п. и последни дни в цвят бял :death

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 04 дек 2016 20:39

Ех...на системи вика тц тц :smile
Ахааа да изкарам в събота....но моите женки ме разубедиха, с право и то...! Последно - смяна спирачна течност, смазване на верига, сваляне на акумулатор, запушване на гърнета, завиване подобаващо и...не знам докога :icon_lol
20161203_141307.jpg
Валяк или мотор? :)

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 05 дек 2016 7:46

Врътнах вчера 20 км, измих го...

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Пон 05 дек 2016 10:02

Браво. Най-доброто зарядно за парите си. Много съм доволен от него.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 05 дек 2016 14:36

Поръчах си и една гъзарийка. Изпадна без пари на фона на цените в България. Доставка от Англия - 2 лв :mhihi :mhihi :mhihi

Изображение

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Пон 05 дек 2016 16:54

Ами както си започнал да си пилиш ботушите ,и това ще ти трябва :mhihi :th_up

ПП. И като се загледах в снимката която си качил май вече ти трябва :rolleyes И за зарядното да кажа че ако ти падне акумулатора под 11в. не започва да го зарежда...това не ми харесва в него инъче става да го държиш на "система" постоянно :th_up

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 05 дек 2016 17:27

Акумулатора, се оказа зареден. Два месеца в гаража, щом го закачих и светна, че е ок. Колкото до степенките, не ми е зор, че се търкат, но счупих старата, че май и помпата пострада...

Изображение

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”