За да видя кой е прав, реших да поръчам Н7 от тези НОD крушки, да видя за тази смешна цена от 9лв за комплект какво ще покажат.(къде ли не съм ги дал). Довечера ще тествам, тъй като са пристигнали и утре ще имате още едно мнение за тях.
От както едно време се отказах от ксенона до сега карам само с OSRAM COOL BLUE.

най-добрата халогенна крушка?!
Re: най-добрата халогенна крушка?!
Инфрачервеното е в другата крайност.
А за това дали виждат животните в невидимият спектър, мисля че преувеличих. И те не го виждат.
Както и да е. Карай ги колега тия сини-чудесни щом те кефят и развивах свръх способностите си.
А за това дали виждат животните в невидимият спектър, мисля че преувеличих. И те не го виждат.
Както и да е. Карай ги колега тия сини-чудесни щом те кефят и развивах свръх способностите си.
-
- Автомобил: Opel Corsa
- Двигател: C14NZ
- Контакти:
Andonov написа:За да видя кой е прав, реших да поръчам Н7 от тези НОD крушки, да видя за тази смешна цена от 9лв за комплект какво ще покажат.(къде ли не съм ги дал). Довечера ще тествам, тъй като са пристигнали и утре ще имате още едно мнение за тях.
От както едно време се отказах от ксенона до сега карам само с OSRAM COOL BLUE.
И на мен ще ми е интересно как ще се представят при теб. Особено сравнени с Cool Blue, на фаровете на Корса, по-точно две Корси, едната с Cool Blue, другата с Nightbreaker, нощния трошач се представи по-добре. Щом си бил с ксенон, любопитно ми е, дали тези HOD при теб са толкова ярко бяло светещи, колкото при мен.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Доста покарах по тъмно и мокро време с найтбрейкър ънлимитед и съм меко казано впечатлен, доста по добри са от куул блу с които карах преди това. Реле имам монтирано само на късите светлини. Доста по добре се вижда на живо отколкото на снимката, но тоя телефон толкова си може, естествено виждат се и на оня отсреща нерегулираните електрожени ама тва е съвсем друга дълга тема.....

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
От снощи с Philips Extreme Vision.
Страхотни.
Доскоро карах с ксенон на рефлектор Н1,на Пасат Б4 и бях повече от доволен.
От тези халогенни лампи съм впечатлен,страхотно осветяване на къси,а на дълги,просто цепят мрака.

Страхотни.
Доскоро карах с ксенон на рефлектор Н1,на Пасат Б4 и бях повече от доволен.
От тези халогенни лампи съм впечатлен,страхотно осветяване на къси,а на дълги,просто цепят мрака.

- vwclub.bg
- Автомобил: 2004 VW T5
- Двигател: 2.5 TDI AXD 131 PS

За други марки, модели и стандарти можете да звъните на посочения телефон.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги защо не се фокусирате на стандартните крушки от 55вата?? Какви са тия 100,75,65 вата?? Мислете и за хората срещу вас??
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз си мисля, че всеки има глава на раменете си да реши за себе си коя крушка му допада най-много.
Отделно от това, ако фаровете са правилно регулирани и в тях е монтирана сертифицирана крушка от реномиран производител, няма как да заслепяваш насрещните.
Отделно от това, ако фаровете са правилно регулирани и в тях е монтирана сертифицирана крушка от реномиран производител, няма как да заслепяваш насрещните.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
А баш Добри,регулирани фарове плюс сертифицирани лампи е равно на добра осветеност и не заслепяване на насрещните.
Миналата седмица върви едно поло зад него омега с некакви ксенони, зад омегата аз. Тоя ми пречеше на мен с отражението от капака на полото, максимално бързо изпреварване и яко газ да го затрия из завоите щото макар че остана зад полото направо ми изпържи очите
Миналата седмица върви едно поло зад него омега с некакви ксенони, зад омегата аз. Тоя ми пречеше на мен с отражението от капака на полото, максимално бързо изпреварване и яко газ да го затрия из завоите щото макар че остана зад полото направо ми изпържи очите
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
В момента съм с H4 Филипс блу вижън и съм повече от доволен, разбира се на сухо
, а на мокро логично не толкова. В тази връзка, предвид предстоящия сезон, мисля да забода или екстрийм вижън или НБ ънлимитед на главните фарове, както и на тези за мъгла.

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След тестове споделям как се държат HOD Н7 55W на голф 5.
ПОДАРЯВАМ 4бр крушки HOD H7 55W.
-
- Контакти:
Малко повече подробности относно теста? Явно ще трябва да направя снимки с моите, да ги постна тук. Искам да разбера обаче кв какво се изразява разликата, освен различните марки автомобили, ако благоволиш да напишеш.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Andonov написа:След тестове споделям как се държат HOD Н7 55W на голф 5.

-
- Контакти:
Ето малко снимки как се държат на Корсата тези HOD крушки:

Крушките на фара, Найбрейкър:

и HOD:

Ясно се вижда, че Осрама леко жълтее и е с две идеи по-слаба светлината. Nа пътя, в зависимост от метеорологичните условия, преобладава ту единия вид, ту другия. Явно различните марки и видове крушки се държат по различен начин и светят различно на колите, затова съм решил да пробвам повечето, както и на мен не вярвате, така и аз вече не вярвам, когато някой ми каже - пич, вземи си Cool Blue, страхотни са, обаче на мой познат също с Корса са доста по-слаби от Найбрейкъра при мен. Не ми пречи обаче да ги пробвам, именно от горните съображения, засега съм се насочил към най-новите Philips Extreme Vision 130, Bosch най-силносветещите, забравих модела, и още няколко други. Никого не агитирам да си закупува каквото и да било, след като е твърде възможно да работи по различен начин на неговата кола.
За къси ХОД вършат работа, понеже са евтина алтернатива, на дълги обаче установих, че Osram Nightbreaker имат убийствено преимущество.

Крушките на фара, Найбрейкър:

и HOD:

Ясно се вижда, че Осрама леко жълтее и е с две идеи по-слаба светлината. Nа пътя, в зависимост от метеорологичните условия, преобладава ту единия вид, ту другия. Явно различните марки и видове крушки се държат по различен начин и светят различно на колите, затова съм решил да пробвам повечето, както и на мен не вярвате, така и аз вече не вярвам, когато някой ми каже - пич, вземи си Cool Blue, страхотни са, обаче на мой познат също с Корса са доста по-слаби от Найбрейкъра при мен. Не ми пречи обаче да ги пробвам, именно от горните съображения, засега съм се насочил към най-новите Philips Extreme Vision 130, Bosch най-силносветещите, забравих модела, и още няколко други. Никого не агитирам да си закупува каквото и да било, след като е твърде възможно да работи по различен начин на неговата кола.
За къси ХОД вършат работа, понеже са евтина алтернатива, на дълги обаче установих, че Osram Nightbreaker имат убийствено преимущество.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Osram Night Breaker отде да си ги купим на добра цена , сори за тъпото питане .
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”