най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот valiosport » Пон 22 дек 2014 22:20

Днес сложих нови крушки за късите Н7 55вата 5500К, светлината е приятна за окото, а отпред изглеждат като ксенони, но светлината е слаба дори и със старите крушки, които са Осрам Оригинал, проблема е че има спад по инсталацията и утре смятам да сложа релета, защото вечер ми е мъка да пътувам...
На 2-ката бях с релета и крушки 100/90вата, на къси цепеше мрака, но дори с оригиналните крушки+релета светлината е доста по-силна...

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 22 дек 2014 22:51

Виж си рефлектора. И 200W да сложиш ако рефлектора е налюспен няма много полза. При повреден рефлектор имаш два варианта - възстановяване на покритието или вграждане на лупа.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Пон 22 дек 2014 23:01

От една седмица съм с Osram cool blue intense H7 на късите на голф-а (МК4). Много приятно светят, светлината е бяла и доста силна. След празниците ще взема Nightbraker Unlimited Н1 за дългите и мисля да си реша проблема с крушките на този етап ;)

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 23 дек 2014 0:01

brum написа:Виж си рефлектора. И 200W да сложиш ако рефлектора е налюспен няма много полза. При повреден рефлектор имаш два варианта - възстановяване на покритието или вграждане на лупа.

Ако рефлекторите ми бяха потъмнели и олюпени, нямаше да споменавам изобщо за слаби фарове...
Рефлекторите, както и стъклата са перфектни, крушките са хубави, остава проблема да не достига нужното напрежение до фара...
На 2-ката бях с матирали рефлектори и светеше перфектно, представям си ако бях сложил нови фарове...
Не съм казал, че ще слагам 100 или 200вата крушки, просто ще поставя релета да осигуря нужното напрежение на крушката и ще си регулирам фаровете...

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 23 дек 2014 13:54

Братлета бях праснал на дългите на голфа 130вата тип "рали" и ги махнах да не ми направят поразия по инсталацията, цокъла на крушката беше посинял точно до балона от температурата :mhihi :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun
Извода е да не се слагат по-мощни крушки от предписаните :deal

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Сря 24 дек 2014 15:51

Трябваха ти две три години да ти уври главата, но все пак е увряла.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Сря 24 дек 2014 15:56

Вчера ходих за Osram Silverstar, но нямаше и си взех Osram Cool Blue Hyper, първите впечетления са че светят бяло-синкаво на пътя , а отдалече като погледна фаровете все едно карам с ксенон, ако успея и да си регулирам фаровете ще е добре :drunk

Потребителски аватар
V.Petrow
Автомобил: VW Bora
Двигател: AHF 1999

Мнениеот V.Petrow » Сря 24 дек 2014 16:05

И аз да се похваля. С Nightbreaker unlimited +110% H4 съм и карах в много гъста мъгла на дълги
и просто пред мен беше ден. :th_up

radobs
Автомобил: Opel Corsa
Двигател: C14NZ
Контакти:

Мнениеот radobs » Чет 25 дек 2014 3:41

valiosport написа:Вчера ходих за Osram Silverstar, но нямаше и си взех Osram Cool Blue Hyper, първите впечетления са че светят бяло-синкаво на пътя , а отдалече като погледна фаровете все едно карам с ксенон, ако успея и да си регулирам фаровете ще е добре :drunk

Тези, които си взел, светят поне два пъти по-слабо от Силверстар-ите, дори в сайта на Осрам има данни за лумените на двата вида лампи, също така изрично е упоменато, че този вид лампи са за демонстрации, затова са офроуд, а не защото са силни. В дъжд ще се видиш в чудо с тях, нищо няма да виждаш.

И понеже съм ползвал и безграничните нощотрошачи, при това също в гъста "лондонска" мъгла, на дълги точно става една дневна стена, то няма и как да е другояче де, светлината директно се отразява от водните частици и се връща директно в окото, поради височината на фаровете и ъглите на светлинните снопове, за разлика от ниско разположените халогени с жълта светлина - по-малко разсейки и повече светлинни лъчи, отразени от пътя, съответно по-добра видимост чрез халогените. А и Найтбрейкърите имат цветна температура близо до 4000 К, особено на фарове с релета, знаем как се вижда в мъгла с крушки с такъв тип цветна температура - нищо общо с ден. Плътна, бяла стена, топло бяло, не студено мъртвешко, но стена, особено на дългите.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 25 дек 2014 9:55

Мъгла и "дълги"!?
При изключително гъста мъгла съм карал само на включени фарове за мъгла,изключени къси светлини.
Определено е по-добре.
:th_up

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 26 дек 2014 5:39

Тази вечер си регулирах фаровете срещу стена, но хоризонталния реглаж и на двата фара не мърда, на височина ги настроих еднакво, а отвътре си ги местя от копчето, сега направо "прогледнах" :new_Eyecrazy :drive Левия фар ми светеше на 5 метра пред бронята, а десния осветяваше знаците на повече от 50 метра, направо свалях врабците от дърветата :Mr Green Fun :a096 :respekt
Radobs, момичето в магазина ми каза че Silverstar вече нямало и нямах голям избор, реших да пробвам Cool Blue Hyper, знаех че на мокро няма да се вижда за това сега се замислям за други...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 26 дек 2014 8:48

При крушките H4:
Osram Coll Blue Hyper е с 900 лумена. За сравнение Osram Night Breaker Unlimited e 1550 лумена...

Както пише и на сайта на OSRAM, Cool Blue Hyper са крушки за добър външен вид, но реално осветяват пътя много по-слабо. Ако искаш синкав ефект и добра осветеност моделът е Osram Cool Blue Intense

Потребителски аватар
V.Petrow
Автомобил: VW Bora
Двигател: AHF 1999

Мнениеот V.Petrow » Пет 26 дек 2014 10:27

Zdravko Zankov написа:Мъгла и "дълги"!?
При изключително гъста мъгла съм карал само на включени фарове за мъгла,изключени къси светлини.
Определено е по-добре.
:th_up

Знам, ама нямах никаква видимост, а нямам халогени и викам да пробвам :biggrin

radobs
Автомобил: Opel Corsa
Двигател: C14NZ
Контакти:

Мнениеот radobs » Пет 26 дек 2014 11:30

valiosport написа:Тази вечер си регулирах фаровете срещу стена, но хоризонталния реглаж и на двата фара не мърда, на височина ги настроих еднакво, а отвътре си ги местя от копчето, сега направо "прогледнах" :new_Eyecrazy :drive Левия фар ми светеше на 5 метра пред бронята, а десния осветяваше знаците на повече от 50 метра, направо свалях врабците от дърветата :Mr Green Fun :a096 :respekt
Radobs, момичето в магазина ми каза че Silverstar вече нямало и нямах голям избор, реших да пробвам Cool Blue Hyper, знаех че на мокро няма да се вижда за това сега се замислям за други...

Аз си взех Силверстар от интернет, една варненска фирма има профил в OLX [url]osrammsmautoelectron.olx.bg/profile/[/url] (нещо таговете не работят), доволен съм, понеже двете ми дойдоха за под 15 лв, а са си нови и оригинални, явно. Светят доста добре, бих казал, а и аз съм с релета на фаровете. Чудех се дали да дам линк, понеже преди време ме бяха набедили, че правя реклама, а аз просто си правя експерименти, когато мога, с различни крушки. В момента съм с Philips Xtreme Vision 130 % и на сухо са просто страхотни, но имам и Osram Nightbreaker Unlimited, които според мен по нищо не им отстъпват, има лека разлика в цветната температура, но и двете много дохре осветяват пътя. Найтбрейкърите ги взех от същото място и ми струваха 28 лв, само един недостатък има - за няколко месеца каране балоните им над жичката за късите пптъмняха с метален оттенък, което за мен означава некачествен халогенен цикъл. Изводи не мога да си правя за коректността на продавача, защото той най-вероятно не е виновен, а и съм вземал и други крушки и съм доволен, Силверстарите са също от него и не са мръднали. Всеки сам си решава за себе си, като намеря време, ще публикувам снимки в какво състояние са в момента Найтбрейкърите и въпреки това иначе си светят. Потъмняха, преди да сложа релета, та не е от тях. Много хвалят Tungsram Megalight крушки, но не съм ги пробвал. Колегата по-горе те посъветва да сложиш Osram Cool Blue Intence, ако искаш сини крушки, проблем на повечето сини крушки обаче е нулевата видимост в дъжд и мъгла, от всички сини, които съм пробвал, единствено H.O.D крушките осветяват добре на дъжд, което нямам представа как става, но пак не може да има сравнение с налични жълти халогенни фарове в бронята, при мен Корсата няма такива. Затова търся нещо, което да е добре и в лоши условия, двата флагмана на Осрам и Филипс се справят сравнително добре в дъжд, заради силния светлинен поток, но не е достатъчно. Силверстарите са с мааалко по-жълтеникъв оттенък от тях, но пак са почти топлобели, като слънчевия спектър и обливат пътя с плътна светлина.

Aleksiev777
Автомобил: VW BORA
Двигател: 1.6 SR

Мнениеот Aleksiev777 » Пет 26 дек 2014 12:03

Колега , може ли да споделиш от къде си взел тези Phillips 130% ?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”