най-добрата халогенна крушка?!
-
- Автомобил: Opel Corsa
- Двигател: C14NZ
- Контакти:
Re: най-добрата халогенна крушка?!
От черния петък на Емаг. В момента на сайтът им има за 36 лв с безплатна доставка, но 100%. Поне така пише. Иначе в OLX също има такива, нови за 12,80 на брой, но са 100 % подсилени, не вярвам да има голяма разлика с тези от 130%.
www.emag.bg/komplekt-2-halogenni-krushki-philips-h4-xtreme-vision-100-12v-55w-12342xvs2/pd/DVTRLBBBM/
www.emag.bg/komplekt-2-halogenni-krushki-osram-h4-night-breaker-unlimited-up-to-110-12v-55w-64193nbu-duobox/pd/D23RLBBBM/
www.emag.bg/komplekt-2-halogenni-krushki-philips-h4-xtreme-vision-100-12v-55w-12342xvs2/pd/DVTRLBBBM/
www.emag.bg/komplekt-2-halogenni-krushki-osram-h4-night-breaker-unlimited-up-to-110-12v-55w-64193nbu-duobox/pd/D23RLBBBM/
-
- Контакти:
Ето и още:
olx.bg/krushka-philips-h4-x-tremevision-12342xv-100-svetlina-tsena-12lv-za-1br-ako-se-kupyat-6br-3350kelvina-i64626592
olx.bg/krushka-h4-philips-12342-xv-12342xv-130-x-treme-vision-3700-kelvina-i65839830
olx.bg/krushka-philips-h4-x-tremevision-12342xv-100-svetlina-tsena-12lv-za-1br-ako-se-kupyat-6br-3350kelvina-i64626592
olx.bg/krushka-h4-philips-12342-xv-12342xv-130-x-treme-vision-3700-kelvina-i65839830
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Radobs, личи че си ползвал доста видове крушки, относно потъмняването, което ти се е получило, на голф 2-ката бях с крушки 130/100вата + релета и при тях се беше получило лееко потъмняване на стъкълцето, определено крушките са оригинални защото си имат щампи по тях, на къси много хубаво отрязват светлината все едно съм с лупи, просто си личи че са качествена изработка, близо година карах с тях и още са здрави...
Мисълта ми беше че това най-вероятно се получава от високата температура...
Имам Н4 Silverstar и наистина разликата с обикновената крушка е огромна, не само че светлината е по-силна, но и се разшири осветения участък особенно на къси, крушките са страхотни, 1 година и половина карах с тях+релета и крушките са още здрави, дори нямат потъмняло по балона като чисто нови са
Не държа да са сини крушките и не търся ксенон ефект, предпочитам нормална си светлина бяло-жълта, но с по-голяма сила...
Тази вечер пътувах и направо останах без очи, добре че имам халогени та да мога да видя нещо на къси...

Понеделник ще търся крушки, спрял съм се на Silverstar поне знам каква разлика имаше като ги сложих, на 4-ката фаровете са доста по-добри и очаквам по-голям ефект, гледах във един сайт има някакъв по нов вид Silverstar
Мисълта ми беше че това най-вероятно се получава от високата температура...
Имам Н4 Silverstar и наистина разликата с обикновената крушка е огромна, не само че светлината е по-силна, но и се разшири осветения участък особенно на къси, крушките са страхотни, 1 година и половина карах с тях+релета и крушките са още здрави, дори нямат потъмняло по балона като чисто нови са

Не държа да са сини крушките и не търся ксенон ефект, предпочитам нормална си светлина бяло-жълта, но с по-голяма сила...
Тази вечер пътувах и направо останах без очи, добре че имам халогени та да мога да видя нещо на къси...

Понеделник ще търся крушки, спрял съм се на Silverstar поне знам каква разлика имаше като ги сложих, на 4-ката фаровете са доста по-добри и очаквам по-голям ефект, гледах във един сайт има някакъв по нов вид Silverstar

-
- Контакти:
Да, това е специфичното на качествените крушки - геометрията на жичката им е много по-правилна и точно позиционирана от тази на ментетата, затова има по-рязко отсичане на светлинния сноп, а относно разширяването му, то веднага си личи още като се застане срещу бяла стена за реглаж. После на пътя е доста по-комфортно, като се вижда и малко повече настрани, това разширяване се получава при повечето крушки с + светлина. Относно пробването - ако не ги намирах на по-тънки цени, нямаше да ги вземам :) Но пък се трупа ценен опит, който ако не споделя, за мен е безсмислен.
Ако си решил да вземаш Силвестар, виж линка по-горе, на варненската фирма, моите са оттам и са Silverstar 2.0, ако това е новия модел. Води се +60%, предния беше само 50
Пак казвам, за разлика от магазините, цената им бе 6 лв/бр., което прави 12 лв за двете и под 5 лв доставка. А ако има още по-нов модел, пиши в ремата, ще ми е интересно.
Ако си решил да вземаш Силвестар, виж линка по-горе, на варненската фирма, моите са оттам и са Silverstar 2.0, ако това е новия модел. Води се +60%, предния беше само 50

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
radobs написа:От черния петък на Емаг. В момента на сайтът им има за 36 лв с безплатна доставка, но 100%. Поне така пише. Иначе в OLX също има такива, нови за 12,80 на брой, но са 100 % подсилени, не вярвам да има голяма разлика с тези от 130%.
При толкова малка разлика в цените бих заложил на Филипс.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Radobs, мойте фарове са Н7(късите) и Н1(дългите)...
Поне за късите искам защото 90% от времето карам на къси...
Поздрави
Поне за късите искам защото 90% от времето карам на къси...
Поздрави

-
- Контакти:
Има всякакви, при теб е по-добре, понеже на дълги ти работят и двете крушки, предполагам. А и рефлекторите, както и самите жички на крушките са оптимизирани и осветяват по-добре. Мисля, че ще намериш това, което търсиш ;)
Поздрави от Бургас.
Поздрави от Бургас.
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Така крушките Osram blue intense, както пише за тях че имат къс живот е ТАКА, караха около година и едната умря
, всеки ден беше спри-пусни, без drl модул и т.н. крушките си се ползваха като обикновенни. Направи ми впечатление, на кристални фарове, когато има сняг от страни на пътя и по пътя докато позагреят малко крушките си светят малко синьо :), след като загреят светлината си е бяла.

- Golf_Gogo
- Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
- Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB
Къси (H7) + дълги (H1) -> Osram Night Breaker Unlimited -> 64 лв. общо (магазина на vwclub.bg);
Фарове за мъгла (H3) -> Osram All Season Super - 24 лв. общо (Ем-комплект 33);
Габарити -> Osram Cool Blue Intense - 14.20 лв. общо (Ем-комплект 33);
За мен това е най-добрата комбинация. Тествахме на мокър асфалт с китайски ксенон 6000 K на халогенен фар и с него почти нищо не се вижда, за ралика от при мен
Габаритите вече не са свещички (старите крушки бяха почернели), на къси се вижда прекрасно, а на мокър асфалт като пусна фаровете за мъгла, които леко жълтеят и става чудно. Няма място за сравнение с обикновени крушки.
За Philips не мога да кажа нищо, може и да е малко по-добре, но цената им е
А гледайки сравнителни снимки с Osram не бих казал, че си струват, но това си е до лична преценка.
Фарове за мъгла (H3) -> Osram All Season Super - 24 лв. общо (Ем-комплект 33);
Габарити -> Osram Cool Blue Intense - 14.20 лв. общо (Ем-комплект 33);
За мен това е най-добрата комбинация. Тествахме на мокър асфалт с китайски ксенон 6000 K на халогенен фар и с него почти нищо не се вижда, за ралика от при мен

За Philips не мога да кажа нищо, може и да е малко по-добре, но цената им е

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Гледам аз едни крушки и на тях с големи букви написано,че живота им е 450 часа.Това ще рече,че на два-три месеца трябва да купувам ниви.Вярно ли им е толкова живота или е грешка нещо?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ами не е лъжа , дори в едно изследване се оказа , че след 2/3 часове и по-малко дори, се скапват преждевременно ( влошава се отдадената светлина ).
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Колеги, за Bora (h4) има ли голяма разлика между osram night breaker и osram night breaker unlimited? Също така този цокъл h4 и крушката към него едновременоо за къси и за дълги светлини ли е?
-
- VW експерт
Stoyanov_Vw написа:Също така този цокъл h4 и крушката към него едновременоо за къси и за дълги светлини ли е?
Точно така.
Night breaker unlimited Н7 на фар с рефлектор по-бяло ли свети, отколкото на фар с лупа?
-
- VW експерт
На този въпрос точен отговор ще даде колегата110 AFN.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”