:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Чухте ли че февруари 2011 първите бълг. коли са на пазара?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Чухте ли че февруари 2011 първите бъл. коли са на пазара?

Мнениеот Stivi » Пон 13 юни 2011 22:06

kaiser666 написа:На голф 4, пасат б5 и компания са им много готини и не скърцащи таблата. mhihi Отзивите за джипа са добри, за тези пари няма еквивалент.

А колко годишни са тия голфове и пасати и кога и защо са почнали да им скърцат таблата ?? Като станат на по 10 и повече години или някой си прави час по трудово с табло се поразскърцват а на тия китайчета доколкото разбрах от нови си скърцат а за след 10г няма да говорим :Mr Green Fun

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 14 юни 2011 0:20

Разбрал не доразбрал,като ги пуснат,като някои от нас имат такива,като ги карат някви километри ще се види.Сега да се говори какви боклуци са,единствено само може да потвърди шибания български скептицизъм и песимизъм.Джими един коментар прасна в темата и за цялата тема,май е най-на място.Всички са кочини,ама коя е повече.Като се покарат по 100-150 хиляди км по нашите пътища ще говорим дали са боклуци.Коя пък наша българска марка коли,не се разскърцва и разтропва и има 5 звезди от еуро нкап ?

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 14 юни 2011 11:27

Някой замислял ли се е само върху простичкия факт, че там в Ловеч се планират 2000 работни места ??????????????
Това им е най-хубавото на тези автомобили, а не пластмаси и колко тропат или не тропат.....
2000 човека ще могат да хранят семействата си, няма да бягат навън и да са миячи на чинии. Района около Ловеч ще живне.
Ще се появят нови фирми, а може и други пройзводители на автомобили да се появят.

Последна промяна от dobrin на Сря 15 юни 2011 11:04, променено общо 1 път.
Причина: Без квалификации и обидни коментари

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 14 юни 2011 11:38

А ти колека ще си купиш ли семейна кола от Ловеч като си българин?

Това,че отваряме 2к работни места е добре,няма да ги изгонят,пазар ще има навън,ама това са си китайски колички,за фирми са идеалка,евтини,нови,с гаранция,работна кола която след 5-6г ще махнат напълно изцедена,ама за семейство нещо не ми се виждат добре!

Предпочитам дори за 10-12к някое А4 седан,която освен марка и сигурност,ти доставя и удоволствие и те прави щастлив поне и мъничко в належащата сутиация в страната,отколкото да карам до живот някаква китайска марка автомобил и след 5г като нова Лада да е вечно в сервиза,не мерси,оплюйте ме всички,аз скачувам на Голфо!
eusa

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 14 юни 2011 11:43

Що сте негативно настроени относно кола произведена в България? :roll: Че ние тук имаме много добри инженери. До скоро имахме промишленост която произвеждаше прецизни механични и електронни детайли за износ. В момента пак я има, но в по-малък размер. Кое ви кара да нямате доверие в родната промишленост?! :shock

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 14 юни 2011 12:04

Mihailov78 написа:Кое ви кара да нямате доверие в родната промишленост?! :shock

Аз ще ти кажа най-брутално: собствената им работа. :041:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 14 юни 2011 12:49

ChimeyJimmey написа:
Mihailov78 написа:Кое ви кара да нямате доверие в родната промишленост?! :shock

Аз ще ти кажа най-брутално: собствената им работа. :041:

Само да те поправя: НЕ " собствената ИМ работа " , А "Собствената НИ работа".
Така е по-точно.
Или ти си викаш - "... Като знам как аз работя, толкова работят и тия "..... mhihi

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 14 юни 2011 12:59

Aз само работя и живея В България, не за българи.
И не съм изразявал недоверие. :)

Потребителски аватар
grozmaistor
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.6SR AKL

Мнениеот grozmaistor » Вто 14 юни 2011 13:13

Колеги, аз лично съм изключително доволен, че се работи в насока производство на автомобили в БГ.
Сега може и да не си купите такава кола но след 10 години доста българи ще карат такива. Особено когато пуснат и собствени разработки. Семейството трябва да се държи като едно, а държавата е едно голямо семейство.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 14 юни 2011 13:22

Сега видях една кака с GW Hover, изглежда добре, все пак за пръв път го виждам не на картинка, но нямаше как да го огледам вътре... :beer

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 14 юни 2011 13:47

аз го видях и на живо, пипах, отварях=затварях и тн, и честно казано по нищо не се отличава от всички останали в този клас. Цената за първите 200 автомобила ще бъде 16к лева с ДДС, като са включени доста екстри даже и заден парктроник. Времето ще покаже дали са читава сглобка

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 14 юни 2011 16:29

Дават една камара екстри и какво ли не за смешни пари.Помислете си само,за 5 години колкото е гаранцията,каквато и амортизация да търпи това возило,ще има остатъчна стойност.При едно обратно изкупуване от производителя,след като свърши гаранцията + някой леф,ще си закупите новия модел и така ще имате постоянно кола в гаранция,друг е въпроса,че ще сте постоянно длъжник,но,НО,за да достигнат нивото на А4 седан,бмв 5а серия и какви ли не дараци,нали трябва да се развива,за да се развива производството,трява оборот,не става така.Смяха се всички на Шкода като възобновиха производството,ама за 10 години Шкодите си станаха ебаси колите.И на Дачиите се смяха всички,мамалигарски ли кви ли не бяха,ама за 5-6 години,ония ден 1 милионната бройка продали.Е...Не стига,че ни дупят от всякъде,ами и ние самите да си се донадупим още повече.Аз лично ако имам материалната възможност бих си взел пикапа с голямата каросерия.С удоволствие.Гърци,сърби и румънци,а да не говорим за турци ни водят икономически и как ли не,само ние,с голямото самочувствие и големите мисли си стоим в лайната.Обаче си оставаме тъмни балкански субекти,а народа отдавна го е описал-на гол тумбак-чифте пищови.Докато не почне да се гледа позитивно на всичко,няма как да тръгне в позитивна посока.Толкова западнали предприятия имаше,изкупиха ги турски,немски,австрийски фирми и станаха проспериращи и двигатели на областната икономика-е значи може.Но се отплесвам.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 14 юни 2011 16:40

VWGT написа:аз го видях и на живо, пипах, отварях=затварях и тн, и честно казано по нищо не се отличава от всички останали в този клас. Цената за първите 200 автомобила ще бъде 16к лева с ДДС, като са включени доста екстри даже и заден парктроник. Времето ще покаже дали са читава сглобка

Читави нечитави важното е , че си купуваш нова кола ,а след 10 години може да заминава за белканто. след 20 години всички коли ще са на ток ,а тези с двигателите с вътрешно горене ще са в музея. Много интересно ще стане ако имаш след 30 години кола на бензин и да търсиш от някъде 2 кила бензин да покараш малко и сигурно ще е по 10лв , защото това си е класика. mhihi mhihi mhihi

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 14 юни 2011 19:16

yarek написа:Отделно че руснаците са свикнали на коли със скърцащи табла и шумове в купето, и пак пишат че това във въпросната кола е дразнещо. Лично аз смятам това не само за дразнещо и не приемливо при положение че купуваш нова кола. Често изгарящи крушки, заминаваща боя... за някой това са дреболии и не правят впечетление обаче мен щеше да ме дразни. Не съм намирал инфо как минава краш-тестове.

Нищо не им скърца, поне на двата които карах. Даже това прави най-силно впечатление, защото очакваш че ще има шумове. Ама няма :D
Даже пикапа е много тих. А джипа си е направо лукс.
Ако мислиш че като си купиш нова немска японска или каквато и да е, че тя ще вози като Ролс и ще е здрава като танк... не се заблуждавай.
А приказките че Ауди или ГОлф 96-а са по хубави са едно и също да ми разправяте че телеизор Сони от 96-а с избледнял вече кинскоп и прескачаща електроника минал през 6 собственика е по-добре от ново 42 инчово LCD LED 3D КИТАЙСКО Сони с три години гаранция:D
Руснаците са минали по над 200 000 км без съществени проблеми. Е, някоя и друга крушка (за горящи крушки питай новите Пасат с ксенон )
За краш тестовете - отварящ youtube, търсиш "GW Hover 5 crash test" и воала

Последна промяна от mufin на Вто 14 юни 2011 19:37, променено общо 2 пъти.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 14 юни 2011 19:25

feikot написа:Дават една камара екстри и какво ли не за смешни пари.Помислете си само,за 5 години колкото е гаранцията,каквато и амортизация да търпи това возило,ще има остатъчна стойност.При едно обратно изкупуване от производителя,след като свърши гаранцията + някой леф,ще си закупите новия модел и така ще имате постоянно кола в гаранция,друг е въпроса,че ще сте постоянно длъжник,но,НО,за да достигнат нивото на А4 седан,бмв 5а серия и какви ли не дараци,нали трябва да се развива,за да се развива производството,трява оборот,не става така.Смяха се всички на Шкода като възобновиха производството,ама за 10 години Шкодите си станаха ебаси колите.И на Дачиите се смяха всички,мамалигарски ли кви ли не бяха,ама за 5-6 години,ония ден 1 милионната бройка продали.Е...Не стига,че ни дупят от всякъде,ами и ние самите да си се донадупим още повече.Аз лично ако имам материалната възможност бих си взел пикапа с голямата каросерия.С удоволствие.Гърци,сърби и румънци,а да не говорим за турци ни водят икономически и как ли не,само ние,с голямото самочувствие и големите мисли си стоим в лайната.Обаче си оставаме тъмни балкански субекти,а народа отдавна го е описал-на гол тумбак-чифте пищови.Докато не почне да се гледа позитивно на всичко,няма как да тръгне в позитивна посока.Толкова западнали предприятия имаше,изкупиха ги турски,немски,австрийски фирми и станаха проспериращи и двигатели на областната икономика-е значи може.Но се отплесвам.

Абсолютно си прав, тук имаме философи много, но това не прави пари.
В никакъв случай колите не са по-лоши от Дачии
За мен даже са много по-добре - и дизайн и екстри и гаранция и комфорт
И цена!
Шест от тотото е че са се навили да сглобяват е България.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”