Как карате на магистрала
- kosam@
- Автомобил: Lexus GS-300
- Двигател: 2JZ-GE
- Контакти:
Re: Как карате на магистрала
И аз карам с ограничението 130 до 150-160, стига да го позволява пътната настилка иначе по-кротко. И аз като колегата "doubledTSI" забелязвам, че по магистралата коли с повече възможности ина хубав участък се влачат, задминавам ги и след магистралата става ужас, изпреварват в насрещтното, светкат карат срещу колите и те така. Глупаво според мен, най-вече когато карам нормално и след известно време пак съм зад тях, понеже има няколко камиона и не могат да минат
.

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
На магистрала 140 ми е постоянна скорост... не обичам вариации като си хвана скоростта си я поддържам...
Не е много по темата, но в последно време забелязвам един "феномен" по улиците в София.Имам наблюдения, че броят на служебните автомобили, управлявани от интелектуални инвалиди-жени, се е увеличил рязко! По принцип съм внимателен със служебни авотмобили, но в горния случай става още по-опасно и май ще се наложи да пускам в действие и третото си око 

- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
2 и 5 ама понякога и присвяткам и карам бързичко...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само не ви знам защо се хабите да светкате, като в България 99,5% от шофьорите никога не си гледат в огледалата и изобщо няма да ви видят светканията.
От свиркане също няма смисъл, защото 60% от шофжьорите са надънили Бозето на макс и ич няма да ви чуят, 20% са с ручащи ауспуси и също няма да ви чуят, а 19,5% са глухи.
От свиркане също няма смисъл, защото 60% от шофжьорите са надънили Бозето на макс и ич няма да ви чуят, 20% са с ручащи ауспуси и също няма да ви чуят, а 19,5% са глухи.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не помня от кога не съм вдигал повече от 120. Никога не светкам на колите пред мен. Изпреварвам ако имам възможност. Често а съжаление ми се налага да карам по така наречените магистрали и с под 100 (заради неравности по Хемус и отвратителни кръпки по варненската). Абе нямаме магистрали и това е.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Над 150 и най-мразя да ми убият инерцията 

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Карам кога с колко ми е кеф,жалко че колата ми е слаба и не мога да си позволя над 150 постоянна скорост.
И в тая тема 99% от мненията за спазване на ограничения и безупречно колегиално шофиране са пълна боза.
При движение по-магистралата колко леки автомобила се движат с ограничението 130..айде стига филми ,кажете си че натискате няма лошо.
Евала на колегата над мен ,че си казва истината.
Пп:точно хората от форумите натискат най-много,защото колата е нещо повече за тях дали със скорост или друго...
И в тая тема 99% от мненията за спазване на ограничения и безупречно колегиално шофиране са пълна боза.
При движение по-магистралата колко леки автомобила се движат с ограничението 130..айде стига филми ,кажете си че натискате няма лошо.
Пп:точно хората от форумите натискат най-много,защото колата е нещо повече за тях дали със скорост или друго...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно пък на магистралата къде е удоволствието да се кара бързо? На хубава магистрала дори и 200-222 не носят нито кеф, нито нищо, просто те придвижват по-бързо.
Кефа е на завои, а не на прави. А на магистралите сериозни завои няма.
Кефа е на завои, а не на прави. А на магистралите сериозни завои няма.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Кефа е в скоростта,не в магистралата.
За завоите си прав
За завоите си прав

- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
hooligan_sk написа:Пестя гориво. За целта се движа с около 100-110
+1

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
D1D00 написа:hooligan_sk написа:Пестя гориво. За целта се движа с около 100-110
+1
Пробвал съм да карам със 100-110 и установих че разликата със 120-130 няма и половин литър но карането със по-ниската скорост е много по-изнервящо от това със по-високата и изобщо не си заслужава икономията !
- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
Vidol Nikolov написа:Карам кога с колко ми е кеф,жалко че колата ми е слаба и не мога да си позволя над 150 постоянна скорост.
И дори да е нещо повече от кола, пак си карам маалко под ограниченията... Чак пък и боза били...
Vidol Nikolov написа:Кефа е в скоростта,не в магистралата.
За завоите си прав
Чакай бе баце, ти на рали ли си тръгнал?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
извънградско почти винаги се стремя да не надвишавам с над 30км/час ограничението и без да лицемеря често ми се случва да поддържам и доста по високи скорости по местата в бг където позволява но рядко се отпускам за продължително време със скорости над 200-без оправдания така си карам и по европа/рядко си позволявам да присвяткам
п.п за сметка на извънградското нарушение в населените места съблюдавам стриктно пешеходните пътеки и ограниченията за скороста(дори и в сф с вечнозабързаните столичани и преувеличените задръствания)даже мога да се похваля че рядко ми се случва някой да бибитка или да показва жестове-може би се дължи на чуждестранните номера
няма шофъор и да не му се наложи все някога да бърза по спешност някога-в отговор на лицемерните нападки от спазващите "буква по буква" ЗДП
п.п за сметка на извънградското нарушение в населените места съблюдавам стриктно пешеходните пътеки и ограниченията за скороста(дори и в сф с вечнозабързаните столичани и преувеличените задръствания)даже мога да се похваля че рядко ми се случва някой да бибитка или да показва жестове-може би се дължи на чуждестранните номера

няма шофъор и да не му се наложи все някога да бърза по спешност някога-в отговор на лицемерните нападки от спазващите "буква по буква" ЗДП
- BukTop
- Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
- Двигател:
- Контакти:
100-130, понякога се налага да намалям до 60-70
Последния път не намалих и ми се откачи гърнето, заради "хубавия" път... Пътищата ни не стават за високи скорости или поне по-голямата им част.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”