Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
novpirat
Автомобил:
Двигател:

Re: Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Мнениеот novpirat » Съб 04 авг 2012 17:17

Никой не ни е крив че си имаме такова управление! Личното ми мнение е , че това няма да помогне много
за безопасността по пътищата. Манталитет трудно се променя -иска време и акъл! Най-вече време. И понеже живота ни няма да стигне да видим това ще трябва да се съобразим със закона и в този ред на мисли един конкретен въпрос: Може ли някой знаещ да обясни как да се настроят функциите през ВАГ-КОМ на фаровете за да се пускат сами, като запалим двигателя, респективно да загасват при спрян мотор. Става въпрос за голф 4 2000 г.Благодаря! :D

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 04 авг 2012 18:25

Ти от 2010 година до сега не разбра ли,че за тази цел се слага допълнителен модул има хиляди теми по въпроса.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 04 авг 2012 21:39

Еййй тия ще ни затрият!!Това за фаровете е най малкото!!Колко ли още работи ще измислят!!??

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Съб 04 авг 2012 21:43

novpirat написа:Никой не ни е крив че си имаме такова управление! Личното ми мнение е , че това няма да помогне много
за безопасността по пътищата. Манталитет трудно се променя -иска време и акъл! Най-вече време. И понеже живота ни няма да стигне да видим това ще трябва да се съобразим със закона и в този ред на мисли един конкретен въпрос: Може ли някой знаещ да обясни как да се настроят функциите през ВАГ-КОМ на фаровете за да се пускат сами, като запалим двигателя, респективно да загасват при спрян мотор. Става въпрос за голф 4 2000 г.Благодаря! :D

Имаше един колега в Шкода форума, мисля че беше от Варна с О2, не му помня ника. Той се ровеше с ВАГ Ком-а и беше намерил къде е тази функция. Пиши му, вероятно и при някой от Голф-овете ще я има, щом при Шкода я има :wink:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 04 авг 2012 21:51

А бе Ивекото ми го има!Обаче като дадеш на контакт и светват фаровете.Аз не одобрявам!

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 04 авг 2012 21:56

rokera671 написа:Еййй тия ще ни затрият!!Това за фаровете е най малкото!!Колко ли още работи ще измислят!!??

да , ще мислят всичко за да ни набутват , прави ли някой сметка че при постоянното светене ще изгорят и всички лампи по табло и панели , рефлктори на фарове , копчета кабели , а всичко това са разходи и то не малки :mrgreen: защо живеем в толкова тъпа държава :roll:аз пак изкам да питам в кои страни от Европа е задължително да се кара на фарове през цялото денонощие :roll:

Последна промяна от automan на Съб 04 авг 2012 22:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 04 авг 2012 21:59

Е ако беше Голфа нямаше да ми пука толкова.Но на Мегана ,кой знае колко е една крушка!!На времето не ни питаха дали искаме евросъюз.И сега пак не ни питат!!Ама какви сме ние!!??

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 04 авг 2012 22:06

никой н е ни е питал , дали изкаме Европа , там ни набутаха политиците ни скапани. този съюз няма бъдеще въпрос на време е да се разпадне :012:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 04 авг 2012 22:38

Щото са палячовци.Чули,че в някоя скандинавска страна дето все е тъмно и мъгливо карали на фарове и айде и ние ще караме на фарове :banghead:
Нали всичко сме втасали само това остана.А че пътищата са под сякаква критика и парите за винетки отиват на някой мазен педал в джобчето но не и където трябва...няма проблеми ще си светим като олигофрени на 40 градуса слънце.
Той идиота срещу теб ако ще и боен фар да му запалиш си остава идиот. facepalm
За зимните месеци съм на 100% съгласен,но целогодишно е пълна идиотщина.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 04 авг 2012 23:14

При 10 000км годишно , среден разход 8л , цена 2.60лв

прави 800л или 2080лв

с повишение ~30гр\100км прави + ~24л\62лв

общо ~2142лв

eusa

Не всеки кара 10к,с 8\100 и при 2.60 (някой са на газ),аз се вмествам в ~5к годишно и средно ~7\100 което прави ~10л\26лв отгоре mhihi

Идеална ситуация в реалността няма,нищо,че навън е слънце и 40градуса!
Всеки район е различен,имаме планини,полета и тн.
С фарове се вижда много по-добре и по-отдалече!Прави се по-реална преценка на ситуацията,особено при извънградски условия на каране,където има доста различни терени,а с дърветата край пътя е ту сянка,ту слънце,преобладава доста по-висока скорост от разрешената и тн...с фарове също и скоростта се преценява по-прецизно eusa

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Съб 04 авг 2012 23:50

BG_Golf4e написа:...с повишение ~30гр\100км прави + ~24л\62лв...

Тука поне една нула си изпуснал в сметката. mhihi

Я сметни пак и накрая умножавай по 3 милиона автомобили. mhihi

А който прави 30-40 хил. км?
А гръмнала крушка в движение през лятото и полицаи в храстите? mhihi

Такива работи... бакалски сметки.

Хубав, не хубав - закон.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 05 авг 2012 7:40

карането на фарове през деня може и да откроява автомобила, но категорично пречи за преценка на дистанцията.

винаги ти се струва, че автомобила е по-близо отколкото всъщност е. Както бърка и за преценката за скоростта му, струва ти се че се движи много по-бързо. Съответно и не тръгваш да изпреварваш, въпреки че изпреварването може да стане без проблем. Това го разбираш едва след като се разминете. И докато сега изчакваш тия дето са на фарове, щото може би 20-на % карат с включени, то след тази наредба вече всички ще са.

Да, но няма да тръгнеш веднъж, два пъти... двадесет пъти, в един момент ще тръгнеш подлъган от горното и ингорирайки преценката си...

На път с интензивно движение, двупосочен, където постоянно се изпреварва, помненте ми думата, катастрофите с челни удари ще се увеличат точо по тази причина.

Да не пък говорим как се привиква на фарове и как кола, каруца или каквото и да е на пътното платно без фарове няма да ти прави впечатление... Някой забравил да ги включи, преминаващи през БГ чужденци и т.н.

За страна с проблемен климат фаровете са необходимост, но не и тук. Единственото хубаво е, че по този начин идиоти които си вкючват фаровете с идеята да им осветяват пътя(демек мъгла, сумрак тях не ги бърка), а не да се забелязват от околоните, ще са задължени да го правят

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 05 авг 2012 11:14

И аз съм твърдо против за фаровете през деня, ама и да спорим и да не спорим файда няма, закона си е закон. От другата седмица излиза в държавен вестник !

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 05 авг 2012 11:22

Честно писано за извън града с мъка може да открия смисъл - да не можем да се предупреждаваме с пресветване с фарове за полицай, ама за градско убийте ме не мога.

Като сте недоволни от нещо няма да спите когато се избира ляво или дясно.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 05 авг 2012 11:41

Единственото което неодобравам е това, че в града спирам през 5 минути, все по работа, кое по напред да направя, колана ли да сложа, фаровете ли да пусна, да се огледам дали мога да потегля, мигач ли да пусна и ми идва нанагорно, по-добре да ходя пеша, при няколко такива тръгвания 100% ще забравя нещо да пусна или да сложа! facepalm Но нали знаем само да се оплакваме, ще ги слушаме, те мислят за нас :screwy

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”