С каква скорост карате извънградско?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: С каква скорост карате извънградско?
Междуградско 80-100, магистрала 120-130, населени места в ограничението, и вече не бързам за никъде 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Честно казано когато реша да си държа 150км/ч по магистралата ми е нервно, стигам по-уморен. Това не се дължи на колата, просто в последно време средната скорост ми се струва доста по-ниска, постоянно съм в режим изпреварване и това ме натоварва излишно. За това често си карам със 120 и зяпам дебилно останалите участници в движението. 

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
90-100 извън градско, добро темпо е за нашите пътища. Магистрала около 120 е оптимално според потока. Тези със 160+ тук в БГ извън града... и ти Отче наш който си на небето, нека... 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Много интересно някой дали ще може да извади статистика колко катастрофи има по магистралите, причинени от движение с над 140 км/ч. По моя скромен 20 годишен опит катастрофите по магистралите се случват с автомобили, които се движат много по-бавно, под ограничението от 140 км/ч, обикновено поради неопитност на шофьора, странни маневри, спиране в аварийната лента, с камиони и т.н.
Дори с колега от форума, който работи в КАТ си говорихме, че най-много катастрофи по магистралата е видял, в следствие на заспал и преуморен, унесъл се водач, който напуска пътя без причина.
Аз когато карам продължително със скорост под 130 по магистрала също усещам, че реакциите ми се притъпяват и се отпускам повече от обикновеното. Това се дължи на монотонност, особено когато пътуваш стотици километри. Затова предпочитам да карам по-динамично, да се ангажирам с движението и да съм наясно и нащрек къде се намирам и какво се случва около мен. Дори често пътувам София-Бургас по подбалкана точно поради тази причина - по-интересно е от монотонната магистрала.
И една молба - колеги, това е форум. Поучителният тон, към хора, които не търсят съвети, не води до нищо полезно.
Дори с колега от форума, който работи в КАТ си говорихме, че най-много катастрофи по магистралата е видял, в следствие на заспал и преуморен, унесъл се водач, който напуска пътя без причина.
Аз когато карам продължително със скорост под 130 по магистрала също усещам, че реакциите ми се притъпяват и се отпускам повече от обикновеното. Това се дължи на монотонност, особено когато пътуваш стотици километри. Затова предпочитам да карам по-динамично, да се ангажирам с движението и да съм наясно и нащрек къде се намирам и какво се случва около мен. Дори често пътувам София-Бургас по подбалкана точно поради тази причина - по-интересно е от монотонната магистрала.
И една молба - колеги, това е форум. Поучителният тон, към хора, които не търсят съвети, не води до нищо полезно.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
80-90-100,много рядко нагоре,освен ако не бързам за някъде,но обикновено си планирам маршрута за спокойно пътуване.
По магистралата се движа със 100-110-120 главно заради лошото състояние на пътната настилка,но и защото за разлика от 10-15 минути в продължителността на пътуването няма смисъл да си хабя горивото.
По магистралата се движа със 100-110-120 главно заради лошото състояние на пътната настилка,но и защото за разлика от 10-15 минути в продължителността на пътуването няма смисъл да си хабя горивото.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Vlad777 написа:....
140-150 не е проблем за магистрала, дори е добра скорост. Но както колегата по-горе каза средната скорост е около 120 е оптимална, защото 90% се движат с такава и по-високата скорост те кара постоянно да маневрираш, което е неприятно особено в по-лошо време а вдига много разхода. Големият проблем обаче е в тези които се движат със 140 по двулентовите извънградски пътища, самата скорост сама по себе си не е опасна, но всяка грешка при нея е фатална. Едно спукване на предна гума при 80 км/ч е едно, при 140 друго, нали? Според мен за нашите пътища с оглед състоянието им 100 км/ч е разумният максимум.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В зависимост от пътната обстановка. Говорим за хубаво време, сух път, без натоварване. Въобще в идеалният случай.
Междуградско 95-105, около 100.
магистрала твърдо 130, с крузконтрола.
главен път през населени места горе-долу в ограничението.+/-5км
а в града - очите на четири, че е пълно с малоумници.
Междуградско 95-105, около 100.
магистрала твърдо 130, с крузконтрола.
главен път през населени места горе-долу в ограничението.+/-5км
а в града - очите на четири, че е пълно с малоумници.
- beuchat
Колеги,как карате със скорост над 140 по стария участък от магистрала Тракия ?
Аз имам чувството,че ще се разпадна с тази скорост,освен ако не карам в лява лента.
Аз имам чувството,че ще се разпадна с тази скорост,освен ако не карам в лява лента.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Къде има стар участък по Тракия? 

- beuchat
От Стара Загора,та чак до София 

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Четейки мненията установявам, че има по-големи католици и от папата.
От кола до кола има огромна разлика, отчитайте го като се изказвате толкова категорично коя скорост е разумна и коя не.
150км/ч примерно за голф2 и ес-класа, 7 серия, А8 и т.н се усещат коренно различно. Освен това са различни по отношение на стабилност, управление, сигурност, спирачен път и каквото се сетите още. Хубаво е човек да не гледа на света само от собствената си камбанария.
По тази причина е добре всеки да си знае мястото на пътя, включително и лентата на магистралата. Спазва ли се, проблеми няма да има.
От кола до кола има огромна разлика, отчитайте го като се изказвате толкова категорично коя скорост е разумна и коя не.
150км/ч примерно за голф2 и ес-класа, 7 серия, А8 и т.н се усещат коренно различно. Освен това са различни по отношение на стабилност, управление, сигурност, спирачен път и каквото се сетите още. Хубаво е човек да не гледа на света само от собствената си камбанария.
По тази причина е добре всеки да си знае мястото на пътя, включително и лентата на магистралата. Спазва ли се, проблеми няма да има.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
pe6kata написа:Четейки мненията установявам, че има по-големи католици и от папата.

Не е единствената тема, в която си е проличавало това.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
За моята кола оптималната скорост е тази която съм написал, точно поради тази причина не преча на никого и път давам всекиго да бърза колкото и за където иска 

- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
pe6kata написа: По тази причина е добре всеки да си знае мястото на пътя, включително и лентата на магистралата.
?? И как трябва човек да си знае мястото и лентата? Ти ли определяш "За тебе тази летна, за мене тази. Айде у лево бе, аз съм с S8, къде си тръгнал със 130 с тоз опел да ми пречиш, докато си карам спокойно с 180км/ч и не ги усещам."?

Не мога да схвана и как всички се изреждат да се хвалят кой какъв системен нарушител е и как му дреме на оная работа... И после защо ставало така, защо не вървяла държавата, защо се бият хората по улиците - защото голяма част от вас си мислят, че са над закона

Vlad777 написа:И една молба - колеги, това е форум. Поучителният тон, към хора, които не търсят съвети, не води до нищо полезно.
Това е форум за нарушители и подстрекаване на нарушаването на българското законодателство, чрез позволената изява на именно такива нарушители и техните нарушения ??
Последна промяна от Rat Fink на Пет 22 яну 2016 13:05, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”