dobrin написа:Браво! Ето това е сериозно мнение на автофен, който се грижи за автомобила си!

Аз лично ползвам масло от реномирани производители с гарантиран произход.
и двете ми коли ги карам над 15 години....едната е на над 350х. известни...специално нея съм я карал с какви ли не бъркочи...дори съм я карал със смес от остатъците на 3 марки масла и от три вида 10В40...15В50 и 15В40...е колата ми не ми е казала и показала по какъвто и да е начин че дори тази смес не и понася....и специално нея въобще не я жаля като стъпи на магистралата.... Не знам дали мотора ми е в перфектен вид и не се влияе от масла или просто му е все едно с какво масло е....но аз не виждам реален критерий по който да мога да кажа ето това е хубаво а ето това е лошо....затова казвам че не ги пия за да мога да кажа кое става или не....по скоро ако мотора не е съвсем в ред може да покаже някакви пристрастия към някакво масло ма ако е ръгнал към гробищата хубаваот масло няма да го спре...от друга страна не смятам да умирам с колите си та да ги дундркам с масло за 100лв...а специално за кауфландкото масло съм сигурен че е по-читаво от половината хипер мега ултра яки марки на нашия пазар а пък вероятно и с половината от другата половина е една и съща хубост....всичко е субективно...според мен...
През годините съм карал с минерални 15В40, 15В50 и полусинтетика 10В40 и като марки:
Кастрол, Шел, Репсол, ОМВ, Мотул, Мобил1, Кауфланд и вероятно други които не помня...предната смяна бях с 15в50 малко от недоглеждане сега съм с 10В40 не забелязвам никаква разлика....