Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?
О, не, колите в движение според КАТ са около 3,5млн. От тях голяма част реално са паметници, голяма част са по селата и по кварталите. Бих предположил че ползващите републиканската пътна мрежа ще са около 2-2,5млн. Имаме още доста да стигаме "автомобилните" нации по леки коли на глава от населението, не случайно вноса продължава с пълна сила. 

-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Като всички си седяха вместо да протестират ефективно,ще си плащаме и още как.И не става дума само за винетки.
Последната новост за парчето бетон на "Хемус" е, че било паднало от камион превозващ боклук.
Даже се учудих как не казаха, че е прелетял НЛО за по-достоверно.
Върхът беше твърдението на някакъв "отговорен тип", че ремонта на такъв мост струвал 5-8 мил. лева. Когато го чух си помислих, че съм получил халюцинации, но явно някои не получават халюцинации, а си пълнят задграничните банкови сметки с подобни бъдещи спешни ремонти без конкурс. То не, че и с конкурс ще бъде по-различно.

Даже се учудих как не казаха, че е прелетял НЛО за по-достоверно.

Върхът беше твърдението на някакъв "отговорен тип", че ремонта на такъв мост струвал 5-8 мил. лева. Когато го чух си помислих, че съм получил халюцинации, но явно някои не получават халюцинации, а си пълнят задграничните банкови сметки с подобни бъдещи спешни ремонти без конкурс. То не, че и с конкурс ще бъде по-различно.

- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Купих си винетка миналата седмица, лепнах си я най-гордо и много се изкефих на цвета й. Но това не промени факта, че на второкласен път II-49, който е доста натоварен, с постоянен поток от коли и камиони, щях да се пребия заради дупка на средата на платното. Та, на тази дупка с диаметър 1-1.20м и дълбочина от поне 20см. и да сляза да и обяснявам как не трябва да е там, защото плащам 97лв. винетка и 130лв. данък, няма да ме разбере, и касовата бележка да и покажа, все същата работа, Лилито няма да дойде да и сипе 1 кофа асфалт и да я затъпче с копитце по новата технология на кърпене.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Росен 2
Ами честито. Трябва вече да си получил и писмо от НАП за данък уикенд .Само 17 стр. е уж "ukazanie_lichni_nujdi" без никаква методика.
А и да не забравиш, че срока на подаване на декларация е само до 14.02. :))
ОФФ Няма друга държава с такива помиярски политици
Ами честито. Трябва вече да си получил и писмо от НАП за данък уикенд .Само 17 стр. е уж "ukazanie_lichni_nujdi" без никаква методика.
А и да не забравиш, че срока на подаване на декларация е само до 14.02. :))

ОФФ Няма друга държава с такива помиярски политици
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Вече си я залепих,надявам се полицаите да си размърдат задниците след 1.02 за да си заслужат привилегиите за които толкова реваха по улиците ,и да започнат масови проверки /основно около големите градове,селата може и да ги подминат/ за липсващи винетки,като трябва да пробват и дали са .....трайно залепени 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:...и да започнат масови проверки /основно около големите градове,селата може и да ги подминат/ за липсващи винетки,като трябва да пробват и дали са .....трайно залепени..
Браво. Прееби другарче. Вместо да си го изкараш на политиците, изкарвай си го на бедният български народ. Ама в града ако ме проверят, знаеш ли как ще ме хванат за мощука, защото в града винетка не трябва? Ей, озверял народ.
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Върхът беше твърдението на някакъв "отговорен тип", че ремонта на такъв мост струвал 5-8 мил. лева.
За 5 милиона лева трябва да го съборят целият и да го вдигнат наново. Няма оправия в тая държава.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Днес ма спира една патрулна кола,точно преди Пловдив гледат винетката и дори неразбраха,че не е оригинална.... Евала прая на такива полицай!!! 

Xaxy написа:дори не разбраха,че не е оригинална..
Съжалявам, че не беше с мен, когато ме спряха по тъмно в Стражица и гледаха с мощен фенер винетката и дали няма пукнатина по стъклото. Беше отдавна и се знаеше, че са се появили фалшиви винетки, но явно тези бяха светнати или вече фалшификатите са отлични.
Всъщност миналогодишната или тазгодишната провериха защото старата важи до неделя вкл?
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Ааа, бре да си кажа, леко се спекох ама след като ме пуснаха си отдъхнах.... Викам си, айде готов е акт-а и след това винетка и става ма***та се *бало, ама явно имах късмет. Днес говорих с едно аверче, той е кука викам му тази винетка оригинална ли е, гледа я 20-30 секунди и вика туй е менте.... Добре, че сме приятели 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:Stivi написа:...и да започнат масови проверки /основно около големите градове,селата може и да ги подминат/ за липсващи винетки,като трябва да пробват и дали са .....трайно залепени..
Браво. Прееби другарче. Вместо да си го изкараш на политиците, изкарвай си го на бедният български народ.
Да си го изкарвам на политиците ? На тях мога да си го изкарвам за много други неща ,но не и за винетките

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Xaxy, били са печени "куките",Навремето като излязоха първите винетки,един приятел им беше фанал цаката с "езика и лепенето" .С една винетка карахме по няколко коли (не едновременно де).
Един ден мой приятел вземал "служебната" винетка да прескочи до Варна.Спират го ,полицая гледал винетката и му казал:"Добре де ,от това лизане цялата е почерняла,що не вземете от време на време да я минавате с едно памуче със спирт-хем ще я почиствате ,хем дезинфекция от предния език"...
Не са толкова тъпи както ги пишат по вицовете.
Един ден мой приятел вземал "служебната" винетка да прескочи до Варна.Спират го ,полицая гледал винетката и му казал:"Добре де ,от това лизане цялата е почерняла,що не вземете от време на време да я минавате с едно памуче със спирт-хем ще я почиствате ,хем дезинфекция от предния език"...

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Да си го изкарвам на политиците ? На тях мога да си го изкарвам за много други неща ,но не и за винеткитеМиналата година завършиха разширението от Поморие до Бургас тази година ще се започва обиколния път за Слънчев Бряг,тези неща не стават без пари така че за мен цената на винетката си е съвсем оправдана !
Абе 4 години го правят едното разширение и още не е готово. Да споменавам ли тъпите мизерни кръгови, които са толкова объркващи, че като ги гледам не знам на къде отивам? Или трябва да спомена дупките по 4 лентовият път между Бургас и кв.Сарафово? Може би трябва да спомена как го строиха по средата на лятото и задръстваха движението с километрични опашки драгите строители на 3 километра долнопробен път от Сарафово до Поморие? А пък от другата страна какви дупки зеят къмто Каменар? А?
Пак ли трябва да спомена, че от акцизи и винетки в хазната влизат нас 2 милиарда лева, а за поддръжка на пътища се харчат под половин милиард лева или ще вземеш най-накрая да го проумееш. Ей такива като теб, дето им промиват мозъка с 3 километра път, който се чака 10 години и им хвърлят прах в очите и вярват, и вярват - най-много ме ядосват. Не е оправдана цената. 2 МИЛИАРДА ЛЕВА, 500 МИЛИОНА ЗА ПОДДРЪЖКА? Можеш ли да ми кажеш къде отиват милиард и половина и защо на строителите по АМ Тракия не бях им плащали заплатите дори, а?

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
инжектопляктор написа:Stivi написа:...и да започнат масови проверки /основно около големите градове,селата може и да ги подминат/ за липсващи винетки,като трябва да пробват и дали са .....трайно залепени..
Браво. Прееби другарче. Вместо да си го изкараш на политиците, изкарвай си го на бедният български народ. Ама в града ако ме проверят, знаеш ли как ще ме хванат за мощука, защото в града винетка не трябва? Ей, озверял народ.
Току що даде нагледен пример, какво не е наред в държавата ни. Това си ТИ!!!

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Току що даде нагледен пример, какво не е наред в държавата ни. Това си ТИ!!!
Сериозно? Аз съм на обратното мнение. Защото в момента бат Бойко и компания трупат пари в сметки на Кайманите и в Швейцария от нашите данъци. И си правят кефа, вместо да работят за нас. И аз след това не съм бил наред в държавата, като се опитвам честно да работя и оцелявам, така ли?
Че тук законът е създаден само за глобата и изнудването и че е грешно изначално насочен, така че най-големите престъпници не да бъдат наказани, ами да са на власт, така ли?

Пак питам - всяка година над 2 милиарда от винетки и акцизи на горивото. Къде са парите, след като по-малко от милиард отиват за поддръжка на пътища? Къде отива 1 милиард? Защо дори и изразходваните 500-600 милиона лева се крадат и не се плащаше на работниците на АМ Тракия? Защо пътища се рушат след ремонти и се плаща по 10 пъти за кръпки и реновации? Толкова ли сме богати тук, да правим долнопробно подобие на път на висока цена, а след това да го ремонтираме за още пари? Всичко е мафия и винетката е рекет, до момента в който парите не отиват само и единствено за предназначение. А управлението работи за благоденствието на народа, а не само, най-вече и единствено за своето.
Бат Бойко му пожелавам да гори в Ад-а. За тия, които го преизбраха все още се чудя - наивни ли са, какви са?

Аз съм от хората, които искат да знаят за какво си плащат и да си плащат за вършене на работа. А не да плащам чуждите кебапчета и почивки в чужбина. Защото аз на почивка в чужбина почти никога съм нямал възможност да отида, а Станишев и други плащат за частни училища и университети в чужбина за децата си.
А, да - почти не съм пътувал със самолет. А Бойко вози "Бистришките тигри" на нашите данъци. Браво. И после аз не съм бил наред. Май някои други хора не са наред, щом малко прах в очите е достатъчен, за да ги подлъже. (То и как да пътувам, като все работа...)
Аз се прегърбвам всеки ден от работа и се кьоравя. Искам да знам защо тия пари няма да ги сложа на масата довечера като качествена храна, няма да ги сложа като качествени консумативи на колата, няма да ги сложа да си платя сметките или кефа, а ще ги дам като данък, акциз или някаква абсурдна такса. Защото като ще пълня чуждите кореми...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”