ГО и бонус малус системата
Re: ГО и бонус малус системата
Абе като цяло излиза нещо като приватизиране на фонд глоби. Значи засичат те за превишена скорост с 10-20км/ч. КАТ (държавата) взема 50-100лв глоба, а впоследствие застрахователят прибира по 30-40лв горница от ГО няколко години напред.
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
миналата година платих 875 евро гражданска и каско за изминати 12000 км за 1 година . за пасат 3с 2008 140 коня. днес ми доиде новата полица със същите условия за 611 евро.
да го направят тия продажници така и в бг. а не някаква пародия за максимално доене.
в този си вид след 2 3 години от реален бонус ще се възползват 2 % от шофьорите в бг
да го направят тия продажници така и в бг. а не някаква пародия за максимално доене.
в този си вид след 2 3 години от реален бонус ще се възползват 2 % от шофьорите в бг
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
icoico написа:[
Да бе, прекрасно. Дайте да евем мамата на всички изрядни, за да накажем помежду тях и нарушителите :
Я обясни как точно ми евават мамата,че не разбрах.
Ами да,справедливо е.Според грешката ще е и малуса,например може да е 20 или 50%,зависи.Но ако ти предложа,вместо вдигане на застраховката да ти вземат книжката за 1,2 или 3 години,по-справедливо ли ще ти е?Защо не,пак няма да караш.ПТП със смърт или каране с алкохол няма да коментирам,едва ли в затвора на някой ще му пука каква е застраховката.Asko VW написа:Е а кажи това справедливо ли е, години на ред без грешки - 20% бонус, една грешка 100-200 % малус - години на ред.
Да, бонус 20% след втората година не е кой знае какво,но досега и толкова нямаше?
Ми добре,да го направят 875 евро...какъв е проблема,че ще го направят за издънките само?lokva написа:миналата година платих 875 евро гражданска и каско за изминати 12000 км за 1 година .....
...да го направят тия продажници така и в бг. ...
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Iezekil написа:Да, бонус 20% след втората година не е кой знае какво,но досега и толкова нямаше?Ми добре,да го направят 875 евро...какъв е проблема,че ще го направят за издънките само?lokva написа:миналата година платих 875 евро гражданска и каско за изминати 12000 км за 1 година .....
...да го направят тия продажници така и в бг. ...
А защо да не направят данъка за старите коли 1000 лв и гражданската 1000 лв базово, та с отстъпката да хванеш "бонуса" от 900? И да вдигнат акциза двойно, като в Европа, за да стане литъра бензин 3.30, а газта 2 лв. И прегледите да ги направят като в Европа да не можеш да минеш за петънце ръжда? И паркирането да е платено навсякъде.
И тогава да те питам ти дали ще караш кола, г-н Философ?
когато си ограничен и гледаш само в твоята паничка, внимавай, че и някой друг може да се огледа в нея! и тогава да не започнеш да ревеш и кряскаш като обезчестена госпожичка?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Не бери грижа,Мастър.Аз и 1000лв.застраховка ще платя на старата си барака,защото ми трябва.Но на теб ще ти се наложи да спазваш ЗдВП,сиреч Законите на РБ,каквато в случая е целта.Е,може и да се разделиш с част от автопарка си,но всичко е в твои ръце.
пп.На 2лв газ пак ще см на кирия спрямо дизела,все едно ще карам на бензин.Не се плаша.
пп.На 2лв газ пак ще см на кирия спрямо дизела,все едно ще карам на бензин.Не се плаша.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
lokva написа:миналата година платих 875 евро гражданска и каско за изминати 12000 км за 1 година . за пасат 3с 2008 140 коня. днес ми доиде новата полица със същите условия за 611 евро.
611 евро,ама ....каква заплата вземаш? Щото ако заплатата тук е 2500евро да ми вземат 600- ама на заплата 800-900 лв и то не на всякъде ,особено в провинцията ,където масово хората вземат 500-700лв????
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
toraborat написа:Svetlix написа:hooligan_sk написа:Много малко водачи са с официални нарушения. Иначе всички карат над ограниченията, целия поток обикновено се движи над тях.
Даже като карам с 10-на км над ограниченията и ми светкат къси/дълги, че се влача ...
Като дойде радар какво правиш?
Винаги карам с 7-8 км над ограничението. Затова нямам притеснения къде са ме снимали и кога.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Как успяваш? Сигурно имаш великанско търпение :)
- Курт Деликуртев
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Passat Variant 2001
- Двигател: AWT
Замисленият закон е несъвършен, както някой е написал по-горе застрахователи ще касират пари на база някакви нарушения по които няма никакви щети, т.е. това се води незаконно касиране на пари без никаква дейност.
Явно лобито на застрахователите е много силно, доста пари са наляли в депутати на определени партии.
Остават само масови протести по улици и пътища, в краен случай дела по всички инстанции, ако се наложи до Конституционен съд.
Явно лобито на застрахователите е много силно, доста пари са наляли в депутати на определени партии.
Остават само масови протести по улици и пътища, в краен случай дела по всички инстанции, ако се наложи до Конституционен съд.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Iezekil написа:icoico написа:[
Да бе, прекрасно. Дайте да евем мамата на всички изрядни, за да накажем помежду тях и нарушителите :
Я обясни как точно ми евават мамата,че не разбрах...
Еми първият пример как изрядната ти кола след година се прехвърля в малус класата явно не си го схванал или не те впечатлява. Та още: представи, си, че продаваш кола. На всеки, който ти се обади на обявата ще трябва да предоставиш номера на рамата, за да и провери класата в Гаранционния фонд. Ама талона да представиш, щот иначе може да си измислиш някакъв номер без издънки. Харесва ли ти идеята, щот на мене не

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
На теория, ако в близко бъдеще, контрола се засили многократно, статистиката на чиято база в момента се изчислява системата бонус/малус, може да се окаже нерелевантна и застрахователите могат да се облагодетелстват. Но тук става въпрос за наистина засилен в пъти контрол. Не 30 ами 300 триноги, с екипите към тях, на 2-3 смени... съмнително ми звучи такава конспирация за нашата реалност.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
миналата година застраховката бе 145лева
тази е 257лева
на следващата година с бонуса ще е 230лева
.......първо надуха цените двойно, а сега 10% бонус
тази е 257лева
на следващата година с бонуса ще е 230лева
.......първо надуха цените двойно, а сега 10% бонус
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Водния дух1 написа:lokva написа:миналата година платих 875 евро гражданска и каско за изминати 12000 км за 1 година . за пасат 3с 2008 140 коня. днес ми доиде новата полица със същите условия за 611 евро.
611 евро,ама ....каква заплата вземаш? Щото ако заплатата тук е 2500евро да ми вземат 600- ама на заплата 800-900 лв и то не на всякъде ,особено в провинцията ,където масово хората вземат 500-700лв????
Все се чудя на подобни мнения?... Като взимаш 500лв, няма да караш кола...
Има много хора , които ако не карат кола няма да могат и тези 500лв да взимат, принципно си прав, но има и частни случаи... Точно в частните случаи се пропуква всяка обобщена система, но няма как за всеки да има отделен закон, губи се смисъла на общността.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Дали ще се увеличат случаите на избягали от произшествие?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”