С колко кm/h си позволявате да карате над ограничението?
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: С колко кm/h си позволявате да карате над ограничението?
Наскоро една камера ме е щракнала със 72 км/ч, при ограничение 50. Иначе по принцип рекордът на превишаване (с който не се гордея, защото не съм от шофьорите-келеши) е около 90-100 км/ч над позволеното. Това беше на разширението на пътя София - Кулата, участъкът преди Бобошево. Там пътят е с 4 платна, но тъй като не се води магистрала, скоростта е ограничена до 90 км/ч. Хубавото е, че поне беше рано сутринта, почти нямаше движжение и настилката беше абсолютно суха. Оттам съм минавал с около 180-190. Иначе по принцип карам горе - долу с позволената скорост, превишавам най-много с 20 км/ч и то ако пътните условия го позволяват.
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В града където пътя позволява най-много с 80,иначе по малките улички се движа с по-малко от 50.Извън града 110-120 а при изпреварване 140.2-3 пъти съм вдигал 200-220 на магистралата с което не се гордея,като се замисля какво може да се случи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В града винаги се старя да поддържам 50 км/ч. На извънградско обикновено карам със 70-80 щото за никъде не бързам. А на магистрала карам с 90 винаги.
преди години бях от един друг клуб на моторджйте и там се накарах на висока скорост редовната 240-260 като най-високата която съм развивал е 305. сега съм водач на г2 и се старая да съм примерен за сега се получава а и с тези новите закончета не ми се остава без книжка че с нея си вадя хляба.. за това умната момчета.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Стремя се да карам без превишения. Освен при извънредни обстоятелства, няма файда от бързане.
Ако няма много движение с 10-20 км отгоре карам. Случвало се е и с 50км отгоре, но много зависи. Така е устроено движението в София, че започнат ли всички да пъплят с 50 ще стане още по-голям ужас.
аз пък не обичам да карам бързо и се стараиа да спазвам ограниченията само за 4 години 2 пъти съм карал и то на магистралата единия път 185 км а другия 200 се захпах за едно bmw и като ме гледа че сам с голф 3 и си мисли че сам шаран и се кротнах зад него с 200 а тои нещто не издаржа на темпото и ми први
все едно че само bmw мойе да върви с 200

все едно че само bmw мойе да върви с 200
Градско 50-70 (Цариградско 100-120).Извънградско според пътната обстановка и дупките,но обикновено 100.Магистрално 140-150.
- produxan
- Автомобил:
- Двигател:
+10 км максимум съм над нормата се пак искам да имам книжка 

- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От темата излиза, че тука 99% си спазват ограниченията, може и така да е, не искам да споря. Ама няма кво да се заблуждаваме, всеки си кара според настроението, според кефа, според условията и в повечето пъти това е над ограниченията. Един път ти се кара много, на другия караш като баба и така. Карал съм съм 170 по цариградско, карал съм и с 180 на метро в Пловдив, карал съм и с доста повече на магистрала, ама не съм хванал някой за шлифера нали ? Важното е трезва преценка, а не да гледате, че другите го правят, та дай и аз.
- blagi1972
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: ALH
Спазвам си напълно правилника,защото останах 3 месеца без книжка.Взеха ми 16 точки и 200 лева акт.И всичко това,защото само бях превишил скоростта.Така че хубаво си помислете как да карате като седнете зад волана.
П.П. По-добре пристигни късно,отколкото никога.
П.П. По-добре пристигни късно,отколкото никога.

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Няма проблем да караме бързо, стига условията да го позволяват ... а не да ми караш с 80 с ръката на вън в тесни улички където я дете, я майка може да изскочи ... Голямо геройство е да летиш по квърталните улички. И особенно с регистрация След Околовръстното 

- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
20 макс. 30 ... съобразявам се , че книжката трудно се изкарва , а лесно се взима 

- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
Градско много рядко го превишавам и то само на определено място като съм правил нещо колата
Извън градско ако пътната обстановка позволява 20-30

Последна промяна от SpeeDLine на Сря 27 яну 2010 13:06, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”