Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Asko VW » Чет 08 ное 2012 10:17

Допуснал съм малка (но съществена) техническа грешка при писането, там където е "сняг" да се чете "мокро", така е като пиша едно, гледа/мисля за друго :D
Гледал съм точно твоя размер А4 теста 2011 г., 7+ теста 2008 г., просто само в тези двата ги има двете гуми при един размер не знам дали разликата в годините има съществено значение, но като гледам 7+ е малко по-добър само на мокро и то с 0.2 еденици.

i.stojanov
Автомобил: Golf 5 TDI
Двигател: BXE 2007

Мнениеот i.stojanov » Чет 08 ное 2012 10:20

Asko VW написа:Допуснал съм малка (но съществена) техническа грешка при писането, там където е "сняг" да се чете "мокро", така е като пиша едно, гледа/мисля за друго :D
Гледал съм точно твоя размер А4 теста 2011 г., 7+ теста 2008 г., просто само в тези двата ги има двете гуми при един размер не знам дали разликата в годините има съществено значение, но като гледам 7+ е малко по-добър само на мокро и то с 0.2 еденици.

Така че A4 :oops:
Снощи се замислих и за Continental TS800 ...
Май прекалено много мисля ! facepalm

Потребителски аватар
Asko VW

Мнениеот Asko VW » Чет 08 ное 2012 10:21

i.stojanov

Мнениеот i.stojanov » Чет 08 ное 2012 10:53

Asko VW написа:http://www.avtogumi.bg/oscommerce/test-zimni-gumi-2011.php
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/test- ... i-2008.php

Гледам гледам и Aplin A4 ми изглежда най-добре ... Въпреки че на пипане е по-твърдичка от Ultragrip ... Че и по грайфер не става да ги избирам scare

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 08 ное 2012 11:13

Колега i.stojanov, лпито и да избереш - няма да съжаляваш.
Това са топ марките, с топ моделите.
Важното е да е нов DOT, другото е лични пристрастия и ако си маниак - коя шарка ти харесва повече :Mr Green Fun

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Чет 08 ное 2012 11:42

i.stojanov написа:Че и по грайфер не става да ги избирам scare

Да се коментира качеството на гумите по шарката на грайфера е все едно да обсъждаш какво е мислил Салвадор Дали като е рисувал нещо. Чувал съм много пъти възклицания как щял да "драпа" даден модел, защото шарката била добра, но това в 99% от случаите са празни приказки. Шарките в почти всички случаи са мода, а не практичност - големите като Мишелин пускат нов стил и на следващия сезон гледаш евтини гуми имитиращи същите грайфери.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 08 ное 2012 12:15

MMX написа:Да се коментира качеството на гумите по шарката на грайфера е все едно да обсъждаш какво е мислил Салвадор Дали като е рисувал нещо. Чувал съм много пъти възклицания как щял да "драпа" даден модел, защото шарката била добра, но това в 99% от случаите са празни приказки. Шарките в почти всички случаи са мода, а не практичност - големите като Мишелин пускат нов стил и на следващия сезон гледаш евтини гуми имитиращи същите грайфери.

Позволи ми да не се съглася.
Шарката/каналите и като цяло дизайна не са случайни.
Например, последните модели на Goodyear и Michelin имитират стъпката на бяла мечка mhihi
Погледни и летните - колкото повече канали, толкова по-добра при дъжд, защото отвежда водата.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Чет 08 ное 2012 12:26

Smeagol написа:
MMX написа:Да се коментира качеството на гумите по шарката на грайфера е все едно да обсъждаш какво е мислил Салвадор Дали като е рисувал нещо. Чувал съм много пъти възклицания как щял да "драпа" даден модел, защото шарката била добра, но това в 99% от случаите са празни приказки. Шарките в почти всички случаи са мода, а не практичност - големите като Мишелин пускат нов стил и на следващия сезон гледаш евтини гуми имитиращи същите грайфери.

Позволи ми да не се съглася.
Шарката/каналите и като цяло дизайна не са случайни.
Например, последните модели на Goodyear и Michelin имитират стъпката на бяла мечка mhihi
Погледни и летните - колкото повече канали, толкова по-добра при дъжд, защото отвежда водата.

Каналите не са случайни, но дизайнът е само и единствено с модно-естетическа и рекламна цел. Качествата на каналите може да ги разбереш само в лабораторни условия - това да ги гледаш на око и да кажеш добра/лоша гума е невъзможно освен, ако не отгатнеш случайно. Бяла мечка, патешки стъпки, дрън дрън - не се заблуждавай... Доста подобно е със силуетите (дизайна) на автомобилите - уж за аеродинамика, но в действителност е модно поколение. Големите го налагат за да различат новото от старото поколение, после слабите марки полека лека и те се включват с няколко години закъснение.

Потребителски аватар
Asko VW

Мнениеот Asko VW » Чет 08 ное 2012 13:02

i.stojanov написа:Снощи се замислих и за Continental TS800 ...
Май прекалено много мисля !

Май има нещо вярно, тук (в темата/форума) понякога малко се оливаме и издребняваме, да не кажа се втеляваме от толкова много информация.
Smeagol написа:Колега i.stojanov, лпито и да избереш - няма да съжаляваш.
Това са топ марките, с топ моделите.

Ето това е абсолютно вярно (като изключим правописната грешка :lol: ), която и от трите да избереш няма да имаш ядове. Така, че гледаш пресен DOT и добра ценова оферта, които ти идват най-добре, ловиш за ушите, слагаш и няколко зими си караш и си свиркаш. :да:

i.stojanov

Мнениеот i.stojanov » Чет 08 ное 2012 16:39

От сервиза много ме натискаше момчето да взема Ultra grip 7+, понеже от 8 имало много оплаквания и били приличали на моторна гума с тая форма и го било срам да я продава за коли ... Попитах го: ти Alpin A4 карал ли си ? "Ами не, само A3 съм карал и не бях доволен .. "
Аз лично съм карал A3 на Голф4 и бях много доволен, както и самия собственик на колата. Служебната, както споменах е с Ultra grip 7+ и от нея съм много доволен.
В крайна сметка взех Alpin-a A4 пък нека да видим как ще се държи зимата. Дано всичко е наред и със здраве !
Ще споделя мнение . Благодаря на всички за съветите.

ILIANJO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ILIANJO » Чет 08 ное 2012 22:11

Дайте ми и на мен съвет..
За 175/65/15
1.Semperit speed grip 2 84T
2.Firestone winter hawk 2 evo
3.Dayton Dw510
4.Barum Polaris 3
5.Bfgoodrich Gforce winter Go
6.Firstop fst winter 2
и 185/60/15
Същите модели +
1.Fulda
2.Uniroyal
3.Klebar Krisalp Hp2 XL
3.GRNERAL ALTIMAX wint plus
Като цяло 175/ са с по добри показатели...
Информацията за тях гледам от този сайт http://www.gumi1.bg/bg/catalog.html

Очаквам вашите съвети

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 08 ное 2012 22:24

ILIANJO написа:Дайте ми и на мен съвет..

Очаквам вашите съвети

Описаните от теб гуми имат доста разлика в цената. Някои от тях са чисто бюджетни марки от най-нисък клас, други са средна хубост. От посочените бих предпочел Семперит, Фулда или Унироял.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 08 ное 2012 22:38

Тази зима ще ми е третата с Фулда Монтеро3 и съм много доволен. Ако сега купувах гуми заради цената и доброто представяне в тестовете щях да взема Барум Поларис3.

ILIANJO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ILIANJO » Чет 08 ное 2012 22:45

В този сайт вървят между 85-100 макс. Нещо по хубаво да ми препоръчате от тези или др. понеже ще купувам 4 чисто нови и да не съжалявам после..

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 08 ное 2012 23:07

http://www.gumi1.bg/bg/catalog/id/22721.html
или
http://www.gumi1.bg/bg/catalog/id/21350.html
Като повече клоня към вторите :wink: Но все пак ти даваш парите и сам трябва да си прецениш :beer Чисто субективното ми мнение се базира на факта, че според "сляпата вяра" в немските тестери Semperit SG2 е изнесена в по-горни позиции при класациите им. Второто, в което съм почти сигурен е, че като модел SG2 е по-ново поколение гума от модела на Uniroyal, което предполагам, че би трябвало да е плюс, но историята познава и по-стари модели излезли по-добри и доказали се във времето от наследниците си.

Последна промяна от stefan4o на Чет 08 ное 2012 23:15, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”