А някой пробвал ли е Osram H7 Super Bright 65w, дават ги че вадят 2100 lumena? Не ги намерих в нито един сайт в България, някой ако има наблюдения над тези крушки да пише, също и дали могат да се закупят отнякъде?
Поздрави
най-добрата халогенна крушка?!
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: най-добрата халогенна крушка?!
Като Osram Rally са. Обаче едно че са скъпи, второ - намират се трудно и трето - водят се, че не са за употреба по пътищата.
-
- Двигател:
Osram Rally H7 са 80w, които също не съм срещал да се продават, не се търсят и явно не ги зареждат.
Да са скъпи, скъпи, колко да са скъпи... На всеки представата за скъпо е различна. Повече от 30-40кинта не вярвам да са.
Да са скъпи, скъпи, колко да са скъпи... На всеки представата за скъпо е различна. Повече от 30-40кинта не вярвам да са.
-
Osram rallye са 65 вата. Провери си източника на информация. Ей ти тук малко - http://store.candlepower.com/osraulhiouh7.html . Тоя сайт между другото е доста добър когато трябва да се сравняват 2 крушки. Има доволно много информация.
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Има ги в Amazon:Philips Rally H7 Scheinwerferlampe for race only
Изрично се споменава, обаче, не са разрешени за използваме на пътя. В България вярно, че на фона на китайските ксенони, тези са бял кахър и никой няма да ти обърне внимание, но с по-голямата мощност може да си докараш опечени фарове и нагорели контакти.
Изрично се споменава, обаче, не са разрешени за използваме на пътя. В България вярно, че на фона на китайските ксенони, тези са бял кахър и никой няма да ти обърне внимание, но с по-голямата мощност може да си докараш опечени фарове и нагорели контакти.
-
- Двигател:
Филипс Х7 80вата имам, даже от България съм ги купувал. Но аз не питам за Филипс а за осрам, защото само те имат 65вата.
Няма как да сложиш по-големи от 80вата защото просто няма по-големи. Може да се намерят по-големи но ще са някакво менте.
Осрам, Нарва, Филипс имат 80вата Х7 цокъл. И само при Осрам съм виждал 65вата Х7, осветеността която дават е доста голяма ми се ще да ги пробвам.
Няма как да сложиш по-големи от 80вата защото просто няма по-големи. Може да се намерят по-големи но ще са някакво менте.
Осрам, Нарва, Филипс имат 80вата Х7 цокъл. И само при Осрам съм виждал 65вата Х7, осветеността която дават е доста голяма ми се ще да ги пробвам.

-
Аз да съм споменавал Филипс? Казах ти, че "Osram H7 Super Bright 65w"-а дето си питал за него е като Rallye-то на Osram и пак е 65 вата. И двете са по 2100 лумена. И двете много трудно ще ги намериш в България. И двете струват горе-долу еднакви пари. Каква е разликата по между им - не знам. Rallye-то май е от доста повече време на пазара и има писано за нея даже в тоя форум.
-
- Двигател:
Brum,нямам предвид теб, казах на колегата който беше писал преди теб, защото беше дал линк към сайт, в който бяха въпросните крушки.
Малко по темата: Зимата бях взел едни синкави крушки за късите и светеха учудващо добре. Балона и син като на Кул Блу. До днес има няма 4 месеца, гледам единия фар не свети, почукнах го с мисълта че е лош контакт, но като се вгледах в крушката през фара, реотанчето висеше
Много ми харесва ефекта, на синята крушка, когато фара е изгасен как синее целия рефлектор от балона на крушката.
Крушките бяха на HNG H7 55w на кутийката пише Super White 5500k, за цената от 10 лева не са лоши но бързо изгоряха...
Сложих си нормалните крушчици 55вата на Осрам, но мисля да вземам Osram Night Breaker Unlimited. За дългите намерих в едно магазинче Осрам Х1 100вата Super Bright Premium и съм ги сложил за проба че ми е интересно как светят, а цената им също е примамлива.
Малко по темата: Зимата бях взел едни синкави крушки за късите и светеха учудващо добре. Балона и син като на Кул Блу. До днес има няма 4 месеца, гледам единия фар не свети, почукнах го с мисълта че е лош контакт, но като се вгледах в крушката през фара, реотанчето висеше

Много ми харесва ефекта, на синята крушка, когато фара е изгасен как синее целия рефлектор от балона на крушката.
Крушките бяха на HNG H7 55w на кутийката пише Super White 5500k, за цената от 10 лева не са лоши но бързо изгоряха...

Сложих си нормалните крушчици 55вата на Осрам, но мисля да вземам Osram Night Breaker Unlimited. За дългите намерих в едно магазинче Осрам Х1 100вата Super Bright Premium и съм ги сложил за проба че ми е интересно как светят, а цената им също е примамлива.
- CrafterX11
- Автомобил:
- Двигател:
Phillips.
Последна промяна от CrafterX11 на Сря 19 авг 2015 23:10, променено общо 1 път.
-
- Двигател:

Да разнообразим малко с по-различни крушки

-
Тия дават лумени почти колкото ксенон. Не те знам що се мъчиш вместо да свършиш правилните неща. Вграждаш една лупа във фара, слагаш един ксенон и драмите ти приключват.
-
- Двигател:
Дразни ме светлината на "ксенона"
Тези крушки са си 3200К и на мокро ще светат чудесно. То така се вгражда лупа. Ксенон на късите, ксенон на дългите, те 200 лева няма да стигнат. Пък и при ксенона има горене, баласти, крушки, не мерси...
А крушката я заменям директно и само си джиткам.
Поздрави
Тези крушки са си 3200К и на мокро ще светат чудесно. То така се вгражда лупа. Ксенон на късите, ксенон на дългите, те 200 лева няма да стигнат. Пък и при ксенона има горене, баласти, крушки, не мерси...
А крушката я заменям директно и само си джиткам.
Поздрави

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
И по-пинцип тези осрами са само за движение извън асфалтови пътища 

-
Тия крушки имат такъв живот, че ще ти излезнат в пъти по-скъпо от тия 200лв дето ги споменаваш в дългосрочен план. Ако караш на фарове през деня даже няма да е толкова дълго, може би година-две. Отделно, че рефлекторите на фаровете ще живеят горе-долу колкото и първите крушки.
За 200лв можеш да си монтираш читави лупи само ако поръчаш от китай (за 100лв вземаш едни от най-читавите лупа дето тука струва 300+лв) и ако си ги монтираш сам.
А ксенон има и на 4300K, и на 3500К. Само дето 4300К се вижда повече от 3500К и на дъжд, и на сухо :) . Казвам ги тия работи, защото съм минал по тоя път доста преди теб :) . И със силни крушки, и с възстановяване на рефлектори, и с монтажи на лупи, и с ксенонови крушки с цветове между 3500К и 6000К.
Реално имам около 3 пъти повече светлина от 100W крушки но нещата са направени така, че да не преча. Извън пътя ползвам всичко, на пътя карам само на 35W ксенон на лупи. Не си позволявам никоа да паля всичко на асвалта, защото тоя срещу мен може и да не вземе следващият завой.
За 200лв можеш да си монтираш читави лупи само ако поръчаш от китай (за 100лв вземаш едни от най-читавите лупа дето тука струва 300+лв) и ако си ги монтираш сам.
А ксенон има и на 4300K, и на 3500К. Само дето 4300К се вижда повече от 3500К и на дъжд, и на сухо :) . Казвам ги тия работи, защото съм минал по тоя път доста преди теб :) . И със силни крушки, и с възстановяване на рефлектори, и с монтажи на лупи, и с ксенонови крушки с цветове между 3500К и 6000К.
Реално имам около 3 пъти повече светлина от 100W крушки но нещата са направени така, че да не преча. Извън пътя ползвам всичко, на пътя карам само на 35W ксенон на лупи. Не си позволявам никоа да паля всичко на асвалта, защото тоя срещу мен може и да не вземе следващият завой.
-
- Двигател:
Не съм убеден че тея 35 вата светат повече, но щом казваш, така да бъде няма да спора.
На голф Мк2 карах с такива крушки и не съм имал проблем. Имах приятел със същия голф с ксенон.
На пътя реално нищо не свети, но като се разминавам с него все едно е на дълги
Казвам ти че не ми се занимава и няма да тръгна реално да дам 500 лева за осветление. Ксенон мога да сложа без да слагам никакви лупи.
Истинските фарове не се прецакват.
На голф Мк2 карах с такива крушки и не съм имал проблем. Имах приятел със същия голф с ксенон.
На пътя реално нищо не свети, но като се разминавам с него все едно е на дълги

Истинските фарове не се прецакват.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”