Днес обух колата с Gislaved Ultra Speed 225/40/18.
Избрах ги понеже ми изпаднаха на добра цена и реших че е по-добре да си купя нови Гиславед от колкото някакви по-маркови втора употреба.
За сега мога да кажа че съм доста доволен. На сухо държат супер! Най-доволен съм че са тихи!
Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- ilia_d008
- Автомобил: VW Golf III GTI
- Двигател: ABF 1995
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Колеги помогнете в избора на гуми тъй като търся смотан размер и бюджета стиска съм се насочил към:
1.Gislaved Ultra*Speed 205/40 R17 84W XL FR
2.Barum Bravuris 2 205/40 R17 84W XL FR
3.General Altimax UHP 205/40ZR17 84W XL FR
Фаворит ми са Гиславеда тъй като зимните ми са такива който купих нови и съм супер доволен от тях,като предполагам и летните ще са на това ниво!Китайци не ми се карат пък и втора употреба не намерих нещо което да си заслужава,все пак дайте и други предложения в този ценови клас!Също из онлайн магазините за гуми изкачат стари модели на по-марковите предполагам със стар ДОТ,заслужава ли си да се вземе гума виснала по складовете с години в неизвестно какви условия вместо по нисък клас с пресен ДОТ?
Фаворит ми са Гиславеда тъй като зимните ми са такива който купих нови и съм супер доволен от тях,като предполагам и летните ще са на това ниво!Китайци не ми се карат пък и втора употреба не намерих нещо което да си заслужава,все пак дайте и други предложения в този ценови клас!Също из онлайн магазините за гуми изкачат стари модели на по-марковите предполагам със стар ДОТ,заслужава ли си да се вземе гума виснала по складовете с години в неизвестно какви условия вместо по нисък клас с пресен ДОТ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ти ако си мислиш, че Генерал Алтимакс е нещо по-добро от китайците... Пипал съм такава гума - чиста пластмаса, то за тая цена няма и какво друго да е 

- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гиславеда е екстра! Днес взех Барум Бравурис 2 255/35/18 за другата кола, също съм доволен. Преди това пак с Барум я карах и нямам забележки.За прите си, са супер!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Китайците също имат добри гуми .Карах Голфа със зимни китайски няколко години и бях много доволен.Но цената им беше височка като за китайчета.
- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
iceto написа:iliankocov написа:......, и водоизместимост!
мислех, че сме в автомобилен форум, а не към Параходството
Прав си колега, искал съм да кажа "Сцепление на мокра настилка"

-
- Автомобил:
- Двигател:
ilia_d008 написа:Колеги помогнете в избора на гуми тъй като търся смотан размер и бюджета стиска съм се насочил към:
За какви пари става дума тука? Иначе първите два модела, който е по-евтин. И двете са собственост на Континентал, и според тях Гиславед е между Континентал и Барум. За съжаление за модела на Гиславед няма никакви тестове. Барума в тестовете се представя стабилно.
Последна промяна от ivand911 на Съб 11 май 2013 23:27, променено общо 1 път.
- ilia_d008
Ми и двата вида гуми са на цена от 155лв/бр. в един от сайтовете за гуми,примерно до 10 лв отгоре е тавана!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами за тия цени това са гумите. Сега остава да си избереш, по профил, по DOT, по място на производство. Каквото ти хареса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
от събота съм с тези

първи впечатления - тихи, добро поведение в завои, в дъжда се представиха добре

първи впечатления - тихи, добро поведение в завои, в дъжда се представиха добре
- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
Втори сезон карам с Barum Bravuris 2 с размер 225/45 17R произведени в северната ни съседка. В началото бях доста скептично настроен поради този факт, но с течение на изминатите километри (почти 6 хиляди), опасенията ми се изпариха и мога да изкажа само суперлативи относно гумите, а именно, много стабилно поведение в завои вкл. и при мокра настилка, безшумни, изключително мека консистенция на каучука (отчитам го за себе си като плюс, тъй-като возията е много комфортна и ме кефи максимално - карам на 2,3 атмосфери, че на повече се усещат и фасовете по трасето
), предпазен борд и сравнително красива шарка и не на последно място съотношението цена/качество изобщо не е за пренебрегване 
p. s. Колата е Golf IV 4Motion (ARL)

p. s. Колата е Golf IV 4Motion (ARL)

- ilia_d008
Намирането на Гиславед от моя размер се оказа невъзможно,във всички сайтове предлагащи гуми нямат налични!А от мненията за Барума и Генерала се отказах от тях и се спрях на Falken Ziex ZE-914
Като пристигнат и монтирам ще споделя впечатления!

Като пристигнат и монтирам ще споделя впечатления!

- mr_sushi
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF 1991
Колеги здравейте, искам да попитам по запознатите два въпроса и мисля че тук е мястото. Ще качвам Голфчето на 16-ки, предни 7,5J ЕТ25 задни 9J ЕТ15. На 9-тките има гуми (за мъгла :D) 215/40/16 което до колкото разбирам е оптималния размер, но предните не знам какви да са 195 или 205/40/16. Та въпросите са ми кое е по-добре 205 или 195/40/16 отпред и какви гуми да търся? За ценова граница мога да кажа, че гумите върху който мисля са Toyo T1r, но където и да търся те нямат 205/40/16, а и този размер не е много лесно откриваем.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
по добре спроред мен сложи 205. 195 на 7,5 J не са чак кой знай колко широкo и при положение, че отзад си с 215 на 9J джанта, ако отпред са тънки, хич няма да е красиво. А пък и ще си по стабилен с по широката гума.
- YordanGergov
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEE
Аз карам вече около 1500 - 2000 км със Semperit Speed Life

Гумите ги купих втора ръка със дот от септември месец на 2011. Предполага се, че са карани само лятото на 2012 и действително бяха доста запазени.
Гумата е доста мека(като плюс го отчитам), не е шумна и е стабилна доста на сухо. Имах няколко екстремни спирания и единият път даже се учудих, че успяха да издържат без ABS. При рязко тръгване също бързо зацепват (до колкото може да е рязко със 75 к.с. де)
Като минуси засега ми се струва сравнително мекият борд и това че нямат предпазен такъв за джантата.
На дъжд все ми се разминава да карам и още не съм ги пробвал.
Сравнение правя спрямо зимни гуми и спрямо летни Pirelli P6...нещо си, което не е особена отправна точка. Но семперита не е лоша гума. Ако се намерят на прилична цена мисля, че са добър вариант.

Гумите ги купих втора ръка със дот от септември месец на 2011. Предполага се, че са карани само лятото на 2012 и действително бяха доста запазени.
Гумата е доста мека(като плюс го отчитам), не е шумна и е стабилна доста на сухо. Имах няколко екстремни спирания и единият път даже се учудих, че успяха да издържат без ABS. При рязко тръгване също бързо зацепват (до колкото може да е рязко със 75 к.с. де)
Като минуси засега ми се струва сравнително мекият борд и това че нямат предпазен такъв за джантата.
На дъжд все ми се разминава да карам и още не съм ги пробвал.
Сравнение правя спрямо зимни гуми и спрямо летни Pirelli P6...нещо си, което не е особена отправна точка. Но семперита не е лоша гума. Ако се намерят на прилична цена мисля, че са добър вариант.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”