за/против десните волани (обратна дирекция) в БГ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

за/против регистрацията на автомобили с десен волан

против
303
76%
за
25
6%
все ми е тая
72
18%

Общо гласове: 400
Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Re: за/против десните волани (обратна дирекция) в БГ

Мнениеот theraven » Пет 08 май 2009 2:11

Голфистите, БМВ-стите и ОПЕЛ-джиите идиоти увеличават ПТП-тата... Момченцата, седнали зад волана независимо дали на последната трошка или на тати лъскавата бегачка с вмирисано кифле на другата седалка увеличават ПТП-тата. Слабия контрол на подкупните катаджии увеличава ПТП-тата... Комплексите на шофьорите, провалени в живота, и проявата им на пътя увеличават ПТП-тата... Безумното състояние на пътната настилка увеличава ПТП-тата... Десните волани сами по себе си почти не създават предпоставки за ПТП-та... Предпоставките се създават от броя (или липсата) на мозъчни гънки в черепната кухина на задкормилното устройство... Всичко опира до това, докъде ти стига акъла... Еднакво ефективно може да се очисти зад волана на каквато и да е кола. Карал съм кола с десен волан в България, второ лято ходя в Англия и карам кола с ляв волан от време на време и стигам до заключението, че с малко повече внимание (което никога не е излишно) може да се кара кола с обратна дирекция спрямо пътната обстановка напълно спокойно...

Поздрави, Митака :beer

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 08 май 2009 9:03

theraven написа:Голфистите, БМВ-стите и ОПЕЛ-джиите идиоти увеличават ПТП-тата... Момченцата, седнали зад волана независимо дали на последната трошка или на тати лъскавата бегачка с вмирисано кифле на другата седалка увеличават ПТП-тата. Слабия контрол на подкупните катаджии увеличава ПТП-тата... Комплексите на шофьорите, провалени в живота, и проявата им на пътя увеличават ПТП-тата... Безумното състояние на пътната настилка увеличава ПТП-тата... Десните волани сами по себе си почти не създават предпоставки за ПТП-та... Предпоставките се създават от броя (или липсата) на мозъчни гънки в черепната кухина на задкормилното устройство... Всичко опира до това, докъде ти стига акъла... Еднакво ефективно може да се очисти зад волана на каквато и да е кола. Карал съм кола с десен волан в България, второ лято ходя в Англия и карам кола с ляв волан от време на време и стигам до заключението, че с малко повече внимание (което никога не е излишно) може да се кара кола с обратна дирекция спрямо пътната обстановка напълно спокойно...

Мисля, че няма какво повече да се добави. :applause:
Освен цитат от приет закон, оправдаващ или забраняващ движението на МПС с друга дирекция в България.

Толкоз!

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 08 май 2009 10:05

Гласувах против.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 08 май 2009 10:10

все тая нямам големи наблюдения само един човек ми е казвал че е карал дълги години и на двете дирекции и ми спомена че е някакси по удобно с другата(дясната)дирекция без конкректни факти,в смисъл няма точна причина просто така го осещал а моето лично мнение с нашето движение с обратна дирекция-малко кофти

Потребителски аватар
vw fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw fan » Съб 09 май 2009 16:34

AmW написа:znainainai моя жип има лепенки на фаровете бре mhihi. Съгласен съм, че твърденията, че е по удобно и лесно са глупави и абсурдни, но и твурденията, че шофьорите на такива автомобили са камикадзета и са за бесилото също са доста безпочвени и спецялно на мен ми звучат леко глупаво, но както и да е. Всеки сам решава до куде да направи компромис при закупуването на кола, и мисля,че щом е решил да кара кола с десен волан, значи е преценил и неудобствата и ще се съобразява с тях. Междо другото в УК има адски много коли с леви волани, дори много анфличани карат с ляв волан. Никой не против това къде е волана а и не ги интересува. Техния проблем с всичките тези коли е, че искат тези коли да плащат такси и застаховки на острова, а не както е в момента.
Поскрепям напълно мнениетп на vwfan :да

:beer
:drive

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 13 май 2009 18:38

За мен това са ИЗМЕКЯРИ-да купят по-нова кола на тънка цена! :не:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 13 май 2009 21:45

Колега ае запази ги тия определения за себе си... малко е тапо така да определяш кой кво е и кво не е.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 13 май 2009 22:30

Очудвате ли се на отношението? За мен, както и за всички други шофьори с нормални коли е по-опасно да кара срещу мен някой с десен волан, който не се знае дали изобщо има видимост и как точно прави изпреварвания, отколкото същия човек с нормална кола. За да вземе за същите пари мерцедес вместо голф влошава неговата, както и моята безопасност. Това е истината. Всичко друго е опит да се оправдаете за дето сте направили компромис екстри срещу безопасност.

Потребителски аватар
vw fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw fan » Чет 14 май 2009 22:19

theultimate написа:Очудвате ли се на отношението? За мен, както и за всички други шофьори с нормални коли е по-опасно да кара срещу мен някой с десен волан, който не се знае дали изобщо има видимост и как точно прави изпреварвания, отколкото същия човек с нормална кола. За да вземе за същите пари мерцедес вместо голф влошава неговата, както и моята безопасност. Това е истината. Всичко друго е опит да се оправдаете за дето сте направили компромис екстри срещу безопасност.

Няма нищо което може да ни Очуди!Може би мерцедеса наистина е по-опасен от голфа.Никой не знае защо-може би заради цената!
Всъщност май няма значение от коя страна е волана,стига да се влага поне малко мозък при неговата употреба. :012:

Потребителски аватар
vw fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw fan » Чет 14 май 2009 22:26

pas1.8mi написа:За мен това са ИЗМЕКЯРИ-да купят по-нова кола на тънка цена! :не:

Брилянтна мисъл колега. :Mr Green Fun
Да не намекваш че,Хинтелегенцията си купува по-стари коли на дебели цени-само и само да не изглежда измекярски!
Май имаше раздел-Бисери от форума.

Потребителски аватар
vw fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw fan » Чет 14 май 2009 22:29

theraven написа:Голфистите, БМВ-стите и ОПЕЛ-джиите идиоти увеличават ПТП-тата... Момченцата, седнали зад волана независимо дали на последната трошка или на тати лъскавата бегачка с вмирисано кифле на другата седалка увеличават ПТП-тата. Слабия контрол на подкупните катаджии увеличава ПТП-тата... Комплексите на шофьорите, провалени в живота, и проявата им на пътя увеличават ПТП-тата... Безумното състояние на пътната настилка увеличава ПТП-тата... Десните волани сами по себе си почти не създават предпоставки за ПТП-та... Предпоставките се създават от броя (или липсата) на мозъчни гънки в черепната кухина на задкормилното устройство... Всичко опира до това, докъде ти стига акъла... Еднакво ефективно може да се очисти зад волана на каквато и да е кола. Карал съм кола с десен волан в България, второ лято ходя в Англия и карам кола с ляв волан от време на време и стигам до заключението, че с малко повече внимание (което никога не е излишно) може да се кара кола с обратна дирекция спрямо пътната обстановка напълно спокойно...

Мнооооого правилно си схванал идеята брат.
Интелекта,а не десния волан -това е проблема тука.Благодарско за подкрепата. :beer :beer

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 15 май 2009 0:21

Три мнения едно след друго не са необходими. Използвай едит бутона моля.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пет 15 май 2009 0:36

Колеги,колежки, виждам че десния волан го заклеймихме,направихме шофирането на автомобил с такъв волан криминално предумишлено действие.Преполагам че всички са доволни и ще спят спокойно.
13 страници глупости и недотам глупости.А другия волан---тоя на държавата кога ще оправим????А ония педали,доста повече от 3 на брой кога ще оправим???
Пичове живота не е само ляв десен волан.Ако в толкова много страници и мнения си правите от време на време труда да обърнете внимание и на винетките,данъците,таксите,глобите,цените на горивата,пътните условия в нашата мила родна татковина и да си търсите по-често и адекватно правата,може би някой ден шофирането ще стане толкова спокойно,че и без волан да кара някой срещу вас да ви е все тая.
С търкане на клавишите и плЮнчене срещу монитора нищо не става,хляб и зрелища са хубави неща,но не и за простосмъртните.
Който ме разбрал--разбрал.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 15 май 2009 0:40

Мисля достатъчно по тази тема.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”