С каква скорост карате извънградско?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

С каква скорост карате извън града?

80-90км/ч
39
7%
90-100км/ч
98
17%
100-110км/ч
144
25%
110-120км/ч
107
19%
120-130км/ч
74
13%
130-140км/ч
43
8%
140км/ч и нагоре
64
11%

Общо гласове: 569
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: С каква скорост карате извънградско?

Мнениеот pe6kata » Чет 21 яну 2016 15:13

90hp написа: Айде у лево бе, аз съм с S8, къде си тръгнал със 130 с тоз опел да ми пречиш, докато си карам спокойно с 180км/ч и не ги усещам."?
:screwy

в дясно колега, не в ляво :exclaim

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Чет 21 яну 2016 15:22

pe6kata написа:
90hp написа: Айде у лево бе, аз съм с S8, къде си тръгнал със 130 с тоз опел да ми пречиш, докато си карам спокойно с 180км/ч и не ги усещам."?
:screwy

в дясно колега, не в ляво :exclaim

Не, точно това е израза който използват, често и посоките не познават тези типове, а за мигачи не са и чували.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 21 яну 2016 15:41

темата е за скоростта извънградско, което включва всичко от селски път, до магистрала, както у нас, така и в чужбина. Не виждам какви са тия глупави спорове, кой с каква кола бил и кви катастрофи ставали. Принципа е да не си пречим, в бг разрешената скорост по магистралите е една от най-високите в ЕУ, но средната скорост на потока коли сигурно е от най-ниските (100-120 сигурно).
В Гърция повечето карат с по 140, В Германия с по 160. Но всеки си знае мястото и си кара според трафика или според собствените си предпочитания.
Наглярите са отделна бира.

(пък и 150 по километраж са под 140 реална скорост, ако ще се заяждаме :) )

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Чет 21 яну 2016 20:48

Това за "усещането" си е само усещане - скоростта си е скорост... Повечето зверски размазали се при катастрофи са точно с такива коли в които скоростта не се усеща. Та усещането за сигурност е доста измамно, особено при високи скорости... човешкото тяло си е крехко нещо и лесно се уврежда. Пък и нашите пътища, дори и т.нар. магистрали не са съвсем пригодени за високи скорости.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 21 яну 2016 20:49

130-140 макс.на магистрала. По 1 класни 100-120. Ветровата площ е голяма и е уязвим на изненадващ страничен вятър. С 80-90 на Аспаруховия мост като те шибне изведнъж страничен вятър съм набивал спирачки, там като има опастност от поледица с 30-50 ,че съм лъкатушил от вятъра по лед.

Последна промяна от kris11 на Пет 22 яну 2016 10:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Чет 21 яну 2016 21:18

Аз карам с 110-120 по магистралата!
Не искам да съм като тоя...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 21 яну 2016 21:20

Като го гледам този, мога само да кажа, че хора, които не умеят да шофират и не познават автомобилите си, не трябва да карат с повече от 60, особено по пътища със завои.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 21 яну 2016 22:05

Абе тя скоростта се не усеща в тия големи и хубави коли, ама при 180км/ч колата изминава найси колко метри за секунда, минималното време за реакция на водача и то опитен е около секунда за осъзнаване на положението и секунда за преместване на крака на спирачката, а за 2 секунди ехеее изминал 200 метра и помел сума навалица.....
Всеки си носи кръста и си кара както си иска, просто го отнасят невинни и това е кофти

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Чет 21 яну 2016 22:26

Едно време, дядо ми /лека му пръст/ казваше така. Бъди шофьор, а не карач. И се научи да караш бавно, защото всеки може да дава газ и да кара бързо.
Сега като се замисля, има доста истина. Та той ме учеше, че в завой се влиза без газ и се излиза с газ. И ми каза, да се старая, да не натискам спирачката в завой. Правят го шофьори които не преценяват ситуацията, особено когато няма никой пред тях. Но както се казва, всеки си има негов стил на шофиране. Но като видиш някой да бърза, и на всеки завой пали феродото и се замисляш, тоя дали наистина бърза, или просто така си кара, "каруцарската"

По темата : Шофирам си със 100 макс 110км/ч! Познавам си възможностите! И не се надценявам!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 22 яну 2016 8:56

IceHeart написа:. Бъди шофьор, а не карач. И се научи да караш бавно, защото всеки може да дава газ и да кара бързо.
Сега като се замисля, има доста истина.

Сега аз да те науча на нещо :icon_lol
1.Тоя който не може да кара - не може да кара както бавно, така и бързо.
2. За да може да караш е необходимо:
- да ти е в кръвта;
- да си познаваш колата (което се случва сравнително бързо, ако е изпълнено първото);
- да си познаваш възможностите;
- да мислиш 5-10сек напред (колкото повече потенциални ситуации анализираш, толкова по-малък е шанса за гаф). Включително да прецениш къде и кога може да раздаваш газ...

Останалите са водачи на автомобили. Никой не очаква нищо от тях - единствено да си спазват правилата за движение по пътищата, да си държат правилната лента на магистралата, да си гледат огледалото за обратно виждане и да подават мигач, като решат да правят нещо.

П.п. Одаджийски, не се прави на луд, времето за реакция си е време за реакция. Оттам нататък е до технически възможности на колата. Едно голфче с дискове отпред колкото СД и барабанчета отзад, ще се изтъркули за почти двойно по-голямо разстояние спрямо спирачния път една сериозна кола. Да не говорим за програми за стабилност и т.н ., при които колата освен че ще спира и ще бъде абсолютно управляема.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 22 яну 2016 9:17

С тази особенност че за карачи, и такива с бензин, масло или антифриз в кръвта си има писти където да раздават газ и да си показват възможностите!
А не да раздават акъли кой къде и в кое платно трябва да стои, и с колко км. да кара че да не им пречи на пилотажа :c020

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 22 яну 2016 10:11

шофьор и к*рва се ражда - не се става

Дори и като немските магистрали да направят тук и да се кара без ограничение няма да се подобрят нещата в БГ. Нямаме култура на каране.

по темата - карам над 180 по магистрала, но го няма като отговор в анкетата.

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Пет 22 яну 2016 10:33

Винаги много съм се дразнил на ниско летящи камикадзета, които ми светкат да им се махам от пътя на магистралата, при положение, че изпреварвам колона с тирове със 140. Е в случая нарушителите са те, а не аз - да си гледат работата. Това създава предпоставки за ПТП-та. Има го и другото, че някои не си гледат в огледалата и те засичат, тръгвайки в последния момент да изпреварват, дори без мигач.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 22 яну 2016 12:55

за тези камикадзета едва ли някой ще те оспори

mmm_
Автомобил: VW Golf 3
Двигател:

Мнениеот mmm_ » Пет 22 яну 2016 15:40

Карам си с ограниченията, че да ми е мирна главата, пари за глоби нямам по-добре по колата и по жената да ги лепя :)
Но има както са написали колегите камикаджета, които са богове на пътя и понякога си е страшно да си покрай тях.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”